Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Ano, bylo. Před rokem jsem takto rozhodla o uspani me dlouholeté kočičí kamarádky. Teď je to pro tebe cerstve a člověku se honí v hlave kde co, ale s odstupem to uvidíš klidneji. Hlavně se neobvinuj. Dala jsi mu dobrý domov na tak dlouho, jak to šlo. Vic udělat nemůžeme
S tímto vám bohužel nikdo nepomůže. Pouze čas. Každopádně za mě jste udělala to nejlepší co jste udělat mohla. Pejsek se netrápí, nic ho nebolí. Před pár lety jsem taky nechávala utratit pejska a vím, že nic lepšího v tu dobu jsem pro ní udělat nemohla. Ukončila jsem její trápení a ona zemřela po mem boku.
Držte se ![]()
@Anonymní píše:
Ahojte.. dneska jsme nechali uspat našeho milovaného osmiletého pejska.
A já se nemůžu zbavit výčitek, jestli jsem se nerozhodla moc brzo, cítím se fakt hrozně a doma mi je hrozné smutno, když cítím to prázdno.
Pejsek měl ve středu diagnostikovaný obrovský nádor v břiše, tak velký, že vet ani nevěděla, jestli jde ze slinivky, nebo z jater + tekutina v břiše z důvodu zvětšených jater. Zvětšené všechny mízní uzliny, nevyléčitelný stav. Stav zhoršen během pár dnů, před týdnem ještě veselý akční pejsek.
Pobyl si den na veterině a včera nám ho vrátili domů v údajně dobrém stavu, a bude žít ještě několik měsíců.
Sotva ho manžel dovezl domů tak zvracel, měl ve vodnaté stolici krev (od té doby v každé stolici krev) Chudák nemohl už vyskočit ani na postel, gauč, jedl hrozně málo a vždy jsem mu to musela donést až pod nos, aby si vůbec dal. Díky zvetsenemu brichu se mu špatně dychalo a v noci špatně spal, pořád se budil.
Dneska před odchodem na veterinu se chvilkove zlepšil.. donesl mi hračku.. byl konečně trošku aktivní, ale to trvalo jen chviličku. Četla sem, že člověk pozna na 100% že nadesel pejskuv čas a je na čase mu od toho pomoct, ale ikdyz mel nevylecitelnou nemoc pořád mám výčitky, že jsem to udělala brzo.
Potrebuju rady někoho, kdo si prožil něco podobného a dokázal by mi říct, jestli moje rozhodnutí bylo spravne.
Byl to můj první pejsek a vážně hodně chybí, ta úzkost a bolest na hrudi je fakt hodně nepříjemná, hlavně zbavovani se jeho věcí.. ach jo
Bylo to dobre rozhodnuti, nenechala jsi ho trapit! Zazila jsem to taky, nemohla jsem z toho spat, jist, taky jsem mela vycitky, ze jsem ho nechala uspat. Casem jsem dosla k tomu, ze jsem udelala pro nej to nejlepsi. Nenechala jsem ho trpet! Podle toho co pises, uz se nedalo nic delat a bylo to pro nej vysvobozeni.Drz se
.Je to moc smutny, ale udelalas pro nej to nejlepsi.Vim ze to nebudes chtit slyset, ale nejvic mi pomohl az novy pes, ja byla bez psa trictvrte roku a az jsem si poridila noveho, tak jsem se z toho vyhrabala.Na toho prvniho doted vzpominame. Zvladla jsi se o nej postarat, aby se netrapil, to je nejvic, casem k tomu taky dojdes jak ja.
.
@Martule123
věřím, že čas tomu pomůže.. snad brzo.. ne zapomenout.. ale přijmout to ![]()
@Dakota J Právě jsem ho nechtěla nechat dojít do ještě horšího stádia kdy nebude moct nic.. ale i tak se cítím hrozně
Je to par mesicu, kdy jsme davali zspavat pejska. Bylo mu nedozitych 15 a mel nador v tlamicce. Moc to boli, ale uz je to lepsi. Milujeme ho a v nasich srdcich bude navzdy.
Vzpominka na Tebe, Maxicku ![]()
Řeknu ti to takto, pře více než čtyřmi roky jsme přišli o pejska a třeba obleček co v zimě nosil tu mám stále a nevyhodím jej. Pejska mám v urničce také zde. Dodnes to bolí a bude to bolest i dál, bylo to naše dítě.
Popřeju ti hodně sil, at se s tím zvládneš poprat.
Ahoj, dneska jsme nechali uspat naší milovanou čivaví holčičku. V říjnu by ji bylo 14. Bohužel po návštěvě pražské kliniky bylo jasné, že už ji není pomoci. Je to těžký, ale pomohli jsme jim od trápení.🕊️ posílám objetí 🕊️
Příspěvek upraven 19.08.22 v 22:57
@PetraMeli Taky si chci něco nechat na památku, my jsme ho pohřbili na našem pozemku. Manžel navrhoval i kafilerku, ale jen při pomyšlení na to jsem se hned rozbrečela a hned to zavrhla. Neumím si to představit tam svého miláčka nechat. Samo sebou chápu lidi, co nemají jinou možnost.
Tak preju ať ta bolest je časem menší a menší ❤️
Behem 5 let jsme neco takovyho resili 3×… taky jsem mela pochyby… s odstupem casu, kdyz to nejbolavejsi preboli, jsem si uvedomila, ze jsme se pokazde rozhodli spravne. V poslednim pripade jsem dokonce mame vynadala v 11 dopolko, ze pes je na svuj vek v pohode, at me kazdy den nenici myslenkami na uspani a ve 13:00 jsme museli pejska uspat. Nekdy je to z minuty na minutu… az to preboli, uvidis to jinak ![]()
@bibi88 Taky přeju mnoho sil a posílám objetí, ať už je brzo lépe ![]()
Ahojte.. dneska jsme nechali uspat našeho milovaného osmiletého pejska.
A já se nemůžu zbavit výčitek, jestli jsem se nerozhodla moc brzo, cítím se fakt hrozně a doma mi je hrozné smutno, když cítím to prázdno.
Pejsek měl ve středu diagnostikovaný obrovský nádor v břiše, tak velký, že vet ani nevěděla, jestli jde ze slinivky, nebo z jater + tekutina v břiše z důvodu zvětšených jater. Zvětšené všechny mízní uzliny, nevyléčitelný stav. Stav zhoršen během pár dnů, před týdnem ještě veselý akční pejsek.
Pobyl si den na veterině a včera nám ho vrátili domů v údajně dobrém stavu, a bude žít ještě několik měsíců.
Sotva ho manžel dovezl domů tak zvracel, měl ve vodnaté stolici krev (od té doby v každé stolici krev) Chudák nemohl už vyskočit ani na postel, gauč, jedl hrozně málo a vždy jsem mu to musela donést až pod nos, aby si vůbec dal. Díky zvetsenemu brichu se mu špatně dychalo a v noci špatně spal, pořád se budil.
Dneska před odchodem na veterinu se chvilkove zlepšil.. donesl mi hračku.. byl konečně trošku aktivní, ale to trvalo jen chviličku. Četla sem, že člověk pozna na 100% že nadesel pejskuv čas a je na čase mu od toho pomoct, ale ikdyz mel nevylecitelnou nemoc pořád mám výčitky, že jsem to udělala brzo.
Potrebuju rady někoho, kdo si prožil něco podobného a dokázal by mi říct, jestli moje rozhodnutí bylo spravne.
Byl to můj první pejsek a vážně hodně chybí, ta úzkost a bolest na hrudi je fakt hodně nepříjemná, hlavně zbavovani se jeho věcí.. ach jo