Čůrání na koberec

mrs
22
22.6.12 20:48

Čůrání na koberec

Mám 5ti měsíční štěně čivavky 4týdny. Snažíme se naučit chodit dělat potřebu na hadr, ze začátku tam chodil tak jsme myslely že máme vyhráno…ale te´d poslední dobou chodí čůrat nebo dělat bobek na koberec, vždycky dostane vynadáno a stejně to jde udělat na koberec a to vždy když si ho chvíli nevšímám-tím myslím když jdu třeba jíst nebo si odskočím na wc… Když udělá potřebu na hadřík tak pochvala a pamlsek..Venku se nám to nedaří vůbec, bydlím na sídlišti a tady mají psa skoro všichni takže sním můžu lítat třeba hodinu venku a nic a jen přijdem tak jde buď na hadr a nebo na koberec…bobek venku udělá ale to taky jen když jdeme někam dál jinak vůbec…jsem z toho zoufalá protože už nevím jak mu říct že na koberec ne, kdyby to udělal na lino je mi to jedno… Prosím o nějaké rady…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
164
22.6.12 21:18

Ahojky, se stenaty a psy mam, myslim, hodne zkusenosti. I kdyz s dost vetsimi plemeny, tak nevim, zda bude civava reagovat uplne stejne:)Tim, ze jsi stene naucila chodit na hadr jsi ho vlastne naucila chodit na koberec. Dela to, co ma naucene. Latku nerozezna. Zda je to kvalitni draha nebo kus hadru. Proste to venku drzi co to jde, aby to mohl udelat doma, tak jak to ma naucene, ze je to spravne. Takze zlobit se na nej nemuzes. Ale zase pes neni dite, takze ja bych klidne trochu nasili pouzila. Proste mu ten reflex musis precvicit. Hadr bych nepouzivala. Pokud ma chodit curat doma(nekteri majitele malych plemen to delaji)tak na nejaky kocici zachod nebo tak neco. Kdyz je sam, at nema pristup ke koberci. Kdyz jsi s nim peclive hlidat, hned jak naznaci curani na koberec-trest(tzn. co na nej plati a co unese-okriknuti, placnuti, skubnuti za obojek, pokud chces po psovsku muzes zkusit zavrcet nebo chytit za kuzi na krku),prenest tam, kam ma curat (nejlip ven)-pokud se vycura, veeeeelikaa pochvala s pamlskem, mazlenim. Muzes zkusit naucit nejake slovo jako povel k curani, to je do budoucna prakticka dovednost. Chce to hodne opakovani, o to vic, ze uz ma zazity spatny reflex. Takhle pisu hodne zjednodusene, ale neboj, psi mozek je jednoduchy. Proste I. P.Pavlov. Pokud bys chtela podrobneji, napis do zprav a vymyslime konkretni kroky tvymu psovi na miru. Hlavni je duslednost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mrs
22
22.6.12 21:40

Já ho mám od paní která měla 5 dětí a ty sním byli celý den na zahradě, takže když sním jdu ven tak neví že te´d zrovna má čůrat, i když mu říkám ať čůrá či tak… když jdem spát tak s námi spí v postely a do obíváku je zavřeno a loužička je vždy ráno jen na hadru ale na koberci v ložnici ne… A v obíváku chodí čůrat jen na jedno místo… Venku právě nečurá :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17565
22.6.12 22:02

Souhlas s @Sanantonio ten hadr je blbý…jestli chceš venčit doma, tak buď kočičí záchod, nebo inkontinenční podložku, na to dej ten hadřík, ať tam má známý pach, a uč to znovu od začátku…ale lepší mi přijde co nejvíc chodit ven, pětiměsíční štěně už by nějakou chvíli vydržet mělo, já bych hadr doma zrušila a venčila jenom venku. Dokud doma ten hadr budeš mít, tak na něj bude chodit a nebude mít potřebu se to přeučit. Máš před sebou víkend, tak prostě ven, nevenčí se, ok domů, vypadá neklidně, ven, nevenčí se, ok domů, vypadá neklidně, ven…venčí se jupíííí a to celé stále dokola :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17565
22.6.12 22:03

A ten povel na čurání je zbytečné říkat, když neví, co po něm chceš…až jak to začne téct, tak povel několikrát zopakovat a chválit :-) Já mám půlroční štěnici a na „čůrej“ už reaguje dost dobře, je to děsně šikovné třeba před cestou autem :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2872
22.6.12 22:33

V první řadě zlikviduj ten hadr a nauč ho venčit venku. Nikdy jsem nějak nepochopila jak se lidi diví když je naučeji chodit doma na hadr a pak se diví že jim čůraji na všecko co je na zem ani noviny neberu prostě jedině ven. Když budeš důsledná a fakt s nim chodit ven naučí se za chvilku. Třeba když se doma vyčůrá tak potrestat a hned ven a venku za to chválit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
164
23.6.12 00:48

Jojo souhlasim, ze slovo curej neumej psi od narozeni:)musis ho naucit, co to slovo znamena. Psi neumi mluvit, takze vzdy jen curej (ne vycurej se, tak uz se vymoc atp)a stejnym tonem, at to pochopi jako povel. Kdyz je mu pet mesicu, tak by mel vydrzet normalne, je to jen blby navyk.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1980
23.6.12 14:19

Souhlas s @Etcetera78 - psi se venčí venku, ne doma :roll: si vezmi, kdybys tohle praktikovala s vlkodavem, asi by sis rychle rozmyslela kam psa učit dělat potřebu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
164
23.6.12 14:41

No ale je hromada lidi s malymi psy, kteri pouzivaji kocici zachod. Jasne, ze u velkeho to nejde. Ale u maleho to jde a pokud to ti lide tak chteji a vyhovuje jim to, tak proc ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
511
23.6.12 14:51

AHOJ potrebuji POMOC :oops: mame doma stene nemecke dogy, :oops: chodi normalne curat ven, jenom kdyz ho nechame samotneho doma (treba jen 20min.)tak se vycura do bytu. Jak ho to odnaucim? Predem diky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Misuldy
24.6.12 18:15

Nedávej mu hadr… kup ve zverimexu psí plínky. Nestojí to zase tak moc peněz a rozezná to pejsek od koberce… Můj taky takhle chodí čůrat. Nemáš vlkodava, ale čivavu, tak nechápu proč by se nemohl venčit na podložku. :palec: moje první číva se odmítala venčit venku až tak do 5tého měsíce. Pak sem tam a nakonec to došlo tak, že se doma nevykadil vůbec, pouze venku a doma měl podložku kdyby se mu chtělo ještě v noci. A teď mám štěndo čívy 4 měs a taky má podložku. Venku čůrá taky, ale jen když jsme na delší procházce, zatím ho na venčení venku neučím a ani se na to nechystám.

• Citovat
  • Upravit
164
24.6.12 22:02
@zdenka77 píše:
AHOJ potrebuji POMOC :oops: mame doma stene nemecke dogy, :oops: chodi normalne curat ven, jenom kdyz ho nechame samotneho doma (treba jen 20min.)tak se vycura do bytu. Jak ho to odnaucim? Predem diky

potrebovala bych vic informaci, vek psa, okolnosti pocuravani, vyvoj zlozvyku atp. Ale pusobi to na me tak, ze se boji samo doma. Mozna, ze jeste nema uplne nacvicene zustavavni o samote. Chce to budovat na pevnych zakladech, Zacit s peti minutkami a poslouchat za dvermi a pridavat, pokud se dari.
Jinak pro pobaveni, ja jsem si jeden vrh stenat (celkem osm) naucila na noviny tak dobre, ze to venku drzeli co to da a jak vbehli do baraku, tak to z nich slo…curani, bobky…:)To bylo vyzivne:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
511
25.6.12 13:00
@Sanantonio píše:
potrebovala bych vic informaci, vek psa, okolnosti pocuravani, vyvoj zlozvyku atp. Ale pusobi to na me tak, ze se boji samo doma. Mozna, ze jeste nema uplne nacvicene zustavavni o samote. Chce to budovat na pevnych zakladech, Zacit s peti minutkami a poslouchat za dvermi a pridavat, pokud se dari.
Jinak pro pobaveni, ja jsem si jeden vrh stenat (celkem osm) naucila na noviny tak dobre, ze to venku drzeli co to da a jak vbehli do baraku, tak to z nich slo…curani, bobky…:)To bylo vyzivne:)

Ahoj, pejsek ma 5 mesicu, okolnosti: kdyz jdeme bez nej pryc. Snazim se snim vzdy rozloucit a rikamemu neboj zase hned prijdeme atd. Ale moc to nezabralo, kdyz se vratime domu tak sedi uplne hotovej na miste a treba v obyvycim pokoji je nacurano. :| Nevim si snim rady :oops: Diky predem za odpoved

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
164
25.6.12 13:46

No, kdyz se s nim loucis. On nerozumi lidske reci. Jen tonu. Takze se s nim neluc srdceryvne, nauc ho, ze je to normalni, a ze se vzdy vratis. Odchazej postupne, jak jsem psala, nejdriv na par minut. Treba jen na minutu. Rekni mu nejaky neemocionalni povel. Treba pockej, misto. Aby pochopil, ze to znamena, ze pujdes a ze se vratis. Az se vratis, tak se s nim privitej a kdyz nebude louzicka, tak i pochval. Ale zase to nemusis nejak moc prozivat, aby si nemyslel, ze tvuj odchod bylo neco mimoradneho. Pak pridavej na case. Myslim, ze jeho primarni problem neni to pocuravani, ale strach z odlouceni. Az tohle zpracuje, tak se prestane i pocuravat. Proste to cvic jako kteroukoliv jinou vec.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2.7.12 23:09

Tak jsme naše štěně naučili pomocí chválení a pamlsků, že nečurá a nebobčí v pokoji a dole v patře kde bydlí, ale když uteče nahoru do patra tak to tam pustí jako by byl venku, no jsem zvědavá jak dlouho ho to odnaučíme..:(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný