Kam dát kočku?

Anonymní
20.6.12 21:51

Kam dát kočku?

Ahojte,
poprosím o radu. Máme v bytě roční kočku (čistokrevná dvorečková :) )ale od kotěte naučená na záchodek, nikde neškrábe, docela mazel. ALE problém: dcera mi po pár dnech co jsme ji donesli domů začala kašlat, rýma..nezabírají ATB, kapky, sirupy, prášky-no prostě nic. V březnu byla v nemocnici cca týden, vyléčili ji ze zánětu ale po týdnu doma repete jak píšu výš. Jezdí i k prarodičům, ti mají hafana-zlatý retrívr, se kterým se dost mazlí a taky kašel, pořád se dusí hlavně v noci.
Už si nevíme rady, otec má podezření na alergii z chlupů, jelikož jak je mimo dosah zvířat je klid, ale jakmile se k nim přiblíží začne.
A tady je moje otázka, myslíte že je to možné? A případně kam dát kočku? Do útulku? Vzali by ji vůbec? Netuším jestli by si ji někdo vzal, byť je naučená. Vyhodit ji na ulici nechci. Děkuji

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
9622
20.6.12 21:53

Podívej se na internetu, existujou depozitáře a nabízej všude možně…No a nejprve s dcerou jdi na alergologii.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15674
20.6.12 21:54
@Anonymní píše:
Ahojte,
poprosím o radu. Máme v bytě roční kočku (čistokrevná dvorečková :) )ale od kotěte naučená na záchodek, nikde neškrábe, docela mazel. ALE problém: dcera mi po pár dnech co jsme ji donesli domů začala kašlat, rýma..nezabírají ATB, kapky, sirupy, prášky-no prostě nic. V březnu byla v nemocnici cca týden, vyléčili ji ze zánětu ale po týdnu doma repete jak píšu výš. Jezdí i k prarodičům, ti mají hafana-zlatý retrívr, se kterým se dost mazlí a taky kašel, pořád se dusí hlavně v noci.
Už si nevíme rady, otec má podezření na alergii z chlupů, jelikož jak je mimo dosah zvířat je klid, ale jakmile se k nim přiblíží začne.
A tady je moje otázka, myslíte že je to možné? A případně kam dát kočku? Do útulku? Vzali by ji vůbec? Netuším jestli by si ji někdo vzal, byť je naučená. Vyhodit ji na ulici nechci. Děkuji

Ahoj. Možné to je určitě. Nemáte možnost dát kočičku někam k příbuzným, kamarádům..? Abyste to vyzkoušeli, jeslti je to tím. Pokud jste si jistí, tak bych zkusila obeslat známé a příbuzné, zda by ji někdo nechtěl, jinak asi ten útulek. Ať dobře pořídíte.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
20.6.12 21:59

Předně bych se objednala na alergologii, aby udělali testy, zní to celkem jednoznačně, ale aby byla jistota, že to není třeba na prach či tak něco. Jinak alergie na zvířata bývají většinou ne na chlupy, ale na kožní částečky a sliny.
Chlupy a šupinky kůže se dají eliminovat, dokonce Eta prodávala, nevím, zda ještě pořád prodává, speciální nástavec na lux, kterým se má pročesávat a zároveň luxovat srst zvířete. No u kočky to vidím bledě. Plus byste museli mít doma samé hladké povrchy a stírat do všechno denně.

Jinak pokud se ta alergie prokáže, tak udat co nejrychleji, zřejmě jde o mladou kočku, vychovanou, s trochou štěstí ji udáte někomu, kdo třeba nechce koťátko, protože by na něj neměl čas a chce už kočku, která si dojde na záchodek atd.
Pokud odnesete kočku do útulku jako majitelé, tak tuším, že budete muset platit její pobyt do té doby, než si ji někdo osvojí… Pokud nezbude jiné řešení, tak zavolat, že k vám přišla kočka, vypadá dobře živená a přítulná, že se asi někomu ztratila :|
Ale nejdřív bych rozhodila sítě po kamarádech, známých, v práci, vyvěsila lístečky třeba do zverimexů, na výsatvy koček.. A třeba se najde hodný člověk, který si ji vezme.

Mmch můžu se zeptat zhruba na lokalitu? Kdyby tu měl někdo zájem, tak aby věděl, odkud koččka je, zda je možné si ji vzít, aniž by museli přes půl republiky ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
40
20.6.12 21:59

Zdravím. Tak alergie na zvířecí chlupy je docela častá záležitost. Ale pro jistotu bych zašla na alergologii. Co se týče útulku, tak tam by vám ji možná vzali, ale museli by jste za ni platit. Ale jak je vysoká denní taxa to netuším. Co napsat inzerát? Myslím, že pokud napíšete důvod proč se ji zbavujete a popíšete ji jako tu, tak se určitě někdo najde. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
20.6.12 22:00

Na alergologii se chystáme, a opravdu jak je mimo dosah zvířat tak nekašle. Já moc nadšená z toho že bych ji dala pryč nejsem, zvykli jsme si na ni, ale zdraví dcery je duležitejší.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
20.6.12 22:03
@Gladys píše:
Předně bych se objednala na alergologii, aby udělali testy, zní to celkem jednoznačně, ale aby byla jistota, že to není třeba na prach či tak něco. Jinak alergie na zvířata bývají většinou ne na chlupy, ale na kožní částečky a sliny.
Chlupy a šupinky kůže se dají eliminovat, dokonce Eta prodávala, nevím, zda ještě pořád prodává, speciální nástavec na lux, kterým se má pročesávat a zároveň luxovat srst zvířete. No u kočky to vidím bledě. Plus byste museli mít doma samé hladké povrchy a stírat do všechno denně.

Jinak pokud se ta alergie prokáže, tak udat co nejrychleji, zřejmě jde o mladou kočku, vychovanou, s trochou štěstí ji udáte někomu, kdo třeba nechce koťátko, protože by na něj neměl čas a chce už kočku, která si dojde na záchodek atd.
Pokud odnesete kočku do útulku jako majitelé, tak tuším, že budete muset platit její pobyt do té doby, než si ji někdo osvojí… Pokud nezbude jiné řešení, tak zavolat, že k vám přišla kočka, vypadá dobře živená a přítulná, že se asi někomu ztratila :|
Ale nejdřív bych rozhodila sítě po kamarádech, známých, v práci, vyvěsila lístečky třeba do zverimexů, na výsatvy koček.. A třeba se najde hodný člověk, který si ji vezme.

Mmch můžu se zeptat zhruba na lokalitu? Kdyby tu měl někdo zájem, tak aby věděl, odkud koččka je, zda je možné si ji vzít, aniž by museli přes půl republiky ;)

To je taky čeho se obávám, aby se nedostala bůhví ke komu..zlí lidi jsou a budou. Jsem ze Zlínského kraje

• Citovat
  • Upravit
byron
20.6.12 22:03
@Anonymní píše:
Na alergologii se chystáme, a opravdu jak je mimo dosah zvířat tak nekašle. Já moc nadšená z toho že bych ji dala pryč nejsem, zvykli jsme si na ni, ale zdraví dcery je duležitejší.

napiš mi o kočičce něco

• Citovat
  • Upravit
9622
20.6.12 22:04
@Anonymní píše:

Jasně, to chápu…My máme kočku doma, sem alergik a než sem se s ní sžila :roll: Asi rok urputnýho kašle, kdy sem se v noci v podstatě nevyspala a dokonce sem měla namožený všechny mezižeberní svaly z toho kašlání. Rozhodně bych nechtěla, aby to prožívala i moje dcera :( I když vidím, že to fakt nakonec přešlo…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
20.6.12 22:08
@byron píše:
napiš mi o kočičce něco
:D Je to lump mazlivý :D ráda se mazlí, ráda zlobí. Ale to asi každé zvíře. Je naučená na záchodek, ale to jsem už psala, ráda si hraje, a zbožnuje, když si lehne doslova někomu na hrudník a chrní, měla i jako kotě zlomenou nohu, dnes to není poznat.
Barevně je mourovaná, jen zespodu má zajímavě zbarvené jakoby tygrované s rezavými chlupy. Bohužel má i své stinné stránky, občas prostě vyjede, když se jí něco nelíbí.
  • Citovat
  • Upravit
14598
20.6.12 22:09

Holky, mám taky problém udat kočku - ale 6 letou :zed: :zed: a není důvodem alergie. Ptali sjem se kde se dalo, ale prostě buď nikdo nechce nebo je stará :zed: :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
20.6.12 22:17

Já tedy doufám že když by k tomu došlo k nejhoršímu, tak roční kočičku někde,,udám,, Jak píšu, nechce se mi ji dát pryč, ale za to trápení dcery a moje, když ji v noci budím, at se napije aby se nedusila mi za to nestojí. Zapoměla jsem dodat, že mi dětská dr. dala i prášky na alergii (po konzultaci ohledně této možnosti) ale nezabírá to :( Takže pošupajdíme na alergologii a uvidíme.

• Citovat
  • Upravit
byron
20.6.12 22:17

@Marau proč jí dáváš pryč?

• Citovat
  • Upravit
23847
20.6.12 22:18

Jo, mám taky kočky - jednu starou a 3 koťátka. Prostě se sem přitoulali, ale jsou celkem ochočená, venkovní, tak kdybyste někdo chtěl ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
20.6.12 22:21
@Gina108 píše:
Jo, mám taky kočky - jednu starou a 3 koťátka. Prostě se sem přitoulali, ale jsou celkem ochočená, venkovní, tak kdybyste někdo chtěl ;)
:D Nakonec se tu z této diskuze stane,,nabídka kočiček,, to je bomba :mrgreen: :mrgreen: MYŠLENO V LEGRACI :mrgreen: :mrgreen:
  • Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný