Kam dát kočku?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
159
13.1.23 19:44
@Anonymní píše:
@Pinotek tam už inzerát máme 2 měsíce, má kolem 70 shlédnutí, ale nikdo se neozval, bohužel.

Hm no asi je to tim, že už je trochu starší. Jestli chceš, můžeš mi ve zprávě ten inzerát poslat a já se podívám, jestli by třeba nešel trochu zatraktivnit. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
13.1.23 19:46

@Janli díky za normální komentář :kytka: ano, je z vesnice, zachránili jsme ho jako kotě, tam koťata po narození topí :roll:
My ho právě zavíráme, ale někdy to nejde uhlídat, záchod a jídlo má v koupelně. A v noci zase v té ložnici být nemůže, protože tam má dcera postýlku a on na ní útočí i v noci přes žbrdliny, když se tam vrtí :( máme tam sice mantinel, ale nepomáhá. Takže v noci zase musí být v obýváku. Zkusím se podívat po tom spolku, díky :)

• Citovat
  • Upravit
633
13.1.23 19:48

Kdybych už neměla doma dvě kočky, vzala bych si ho :(… Jsi si opravdu jistá, že útočí a nechce si jen hrát? Kočičí hry bývají někdy agresivní a nevyzpytatelné. Nicméně to, že pak zaleze pod gauč svědčí o tom, že ví, že to přehnal, proto bych se zaměřila na příčinu toho chování. Máte na něj dost času, nebo šel kvůli dětem tak trochu stranou? Hrajete si s ním každý den? Má nějaké trauma, které mu připomene třeba hlasitý zvuk? Neprovedly mu něco děti (nejen ty vaše) třeba v minulosti?

Kam ho udat neporadím, nejlepší by bylo asi dát ho někomu z rodiny, pokud se ho vážně chcete zbavit. Ale ještě bych to s ním nevzdávala, vždyť je to taky člen rodiny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5238
13.1.23 19:50

Vyhodit na ulici urcite ne. Ale co treba kontaktovat toho, od koho jste kocku koupili, nebo veterinare - treba poradi s tim chovanim nebo kam ho umistit. Nebo obvolat vice utulku, dat inzeraty ruzne na fb atd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janli
13.1.23 19:50
@Anonymní píše:
@Janli díky za normální komentář :kytka: ano, je z vesnice, zachránili jsme ho jako kotě, tam koťata po narození topí :roll:
My ho právě zavíráme, ale někdy to nejde uhlídat, záchod a jídlo má v koupelně. A v noci zase v té ložnici být nemůže, protože tam má dcera postýlku a on na ní útočí i v noci přes žbrdliny, když se tam vrtí :( máme tam sice mantinel, ale nepomáhá. Takže v noci zase musí být v obýváku. Zkusím se podívat po tom spolku, díky :)

Pořád dokola tady píšu, že vesnická kočka nepatří do bytu a pokaždý se mě tu všichni snaží umlátit argumentama, jak to není pravda…… ty jsi bohužel důkaz, že mám pravdu….
Zkus mi do sz poslat odkaz na ten inzerát, já často nabízím kočky a celkem s úspěchem je udávám, jen je potřeba to napsat správným způsobem.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
13.1.23 19:52

@Rimonsiley on vyloženě nejdřív syčí, cení zuby a pak zautočí. To stihnu dítě vzít rychle pryč, ale dnes prostě jen rychle zautočil, ani nesyčel, vubec jsme o něm nevěděli, že tam je.
On byl vždycky plachý, nás s manželem měl vždy rád, ale když přišla návštěva, tak taky syčel. A děti nesnáší, ony si ho nikdy ani nepohladily, nenechá je, aby se k němu ani přiblížily, vždy uteče. Ale pokud je pod tou postelí a dítě třeba stojí u postele, tak hned útočí.

• Citovat
  • Upravit
34322
13.1.23 19:52

Utulku za umisteni kocoura zaplat (popr. plat zradlo) a je to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janli
13.1.23 19:56
@Anonymní píše:
@Rimonsiley on vyloženě nejdřív syčí, cení zuby a pak zautočí. To stihnu dítě vzít rychle pryč, ale dnes prostě jen rychle zautočil, ani nesyčel, vubec jsme o něm nevěděli, že tam je.
On byl vždycky plachý, nás s manželem měl vždy rád, ale když přišla návštěva, tak taky syčel. A děti nesnáší, ony si ho nikdy ani nepohladily, nenechá je, aby se k němu ani přiblížily, vždy uteče. Ale pokud je pod tou postelí a dítě třeba stojí u postele, tak hned útočí.

Má silný teritoriální chování, vás v teritoriu toleruje, ostatní ne. To je problém.

• Citovat
  • Upravit
mackA159
13.1.23 20:20
@jahuhudka píše:
Jéje před časem taky bylo do krve podepsané dítě a pak to obyčejný skrabanec. Až jedno dítě zbouchs druhé, půjde do babyboxu?

Asi tak. Kdyby zakladatelka videla kolikrat byla mladsi dcera poskrabana od starsi. Jak ji tahla za vlasy po koberci… I doktorka se ptala zda ji poskrabala oblicej kocka. Vypadala silene :) :roll:

• Citovat
  • Upravit
12903
13.1.23 20:20
@Anonymní píše:
Kocour útočí od doby, co děti začly lézt. Děti kocoura neotravují, útočí na ně buď z podpostele, nebo zpoza gauče. Dnes dítě lezlo okolo křesla, ani dítě ani my jsme neviděli, že je kocour za křeslem, a najednou zaútočil. Vždycky zaútočil jen na nohy naštěstí, ale dnes do obličeje, dítě má 10 škrabanců včetně víčka, sršela z něj krev. Nemůžu riskovat, že dítěti vyškrábne oko. Vysvětlit kočce, ať neutočí? Jak? Po útoku okamžitě zaleze za gauč nebo pod postel a nedostaneme se k němu. A vysvětlit něco za hodinu, na to jaksi kočičí mozek nemá kapacitu. Řešili jsme to před časem u veterináře, kocour má své zázemí, i svůj pokoj (je u nás v ložnici, tam děti nepouštíme). Ale otevře si sám dveře a jde dál do bytu. Koupili jsme i ten sprej do zásuvky s feromony, co má kočky zklidnit, nepomohlo.
Každopádně, nepřišla jsem si sem vyslechnout, jská jsem s. vině, když chci dát kočku do útulku, protože ohrožuje zdraví mých dětí, přišla jsem si pro radu, zda někdo neví, kam kočku dát.
Přirovnání útulku k babyboxu ponechám bez komentáře, to asi ani nemůže být myšleno vážně.

Bohuzel jo, takto jetych tu par je..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
13.1.23 20:24
@Janli píše:
Pořád dokola tady píšu, že vesnická kočka nepatří do bytu a pokaždý se mě tu všichni snaží umlátit argumentama, jak to není pravda…… ty jsi bohužel důkaz, že mám pravdu….
Zkus mi do sz poslat odkaz na ten inzerát, já často nabízím kočky a celkem s úspěchem je udávám, jen je potřeba to napsat správným způsobem.

V inzerátu máme dvě fotky kocoura plus tento text (psal to manžel, takže je to trošku krkolomné):
Daruji kocourka narozeného 7/2015, který žil celý život v bytě. Slyší na jméno Tom. Je plašší typ, který se rád občas pomazlí. Hledám hodné lidi s bytem, kde v klidu dožije. Venku nikdy nebyl a život v domě či s jinými zvířaty by asi nezvládl. Má všechna očkování, pravidelně chodil na kontroly. Před měsícem byl na odčervení. Nemá PP, je to vesnická kočka. Osobní odběr Praha, případně mohu přivést do 100 km okolo Prahy.

• Citovat
  • Upravit
5683
13.1.23 21:03
@Anonymní píše:
Obnovuji diskuzi. Máme doma 8letého kocoura a dvě batolata. Kocour byl vždy plachý. Od dětí ho držíme dál, ne vždy se ho však podaří uhlídat. Dnes zaútočil na dítě a do krve ho poškrábal do obličeje. Naštěstí ne do oka. Kocoura potřebujeme dát co nejdříve pryč, nemůžeme riskovat, že dětem nějak vážněji ublíží. V útulku ho nechtějí, podat inzerát jsme už dříve zkoušeli, nikdo ho nechce. Nemám to srdce bytovou kočku vyhodit ven na mráz nebo jí nechat u veterináře utratit :( Nenapadá vás rychlé řešení, kam dát kočku? Jsme z Prahy.

Jeďte na nějakou dedinu a tam kočku vypustte ona si už poradi a někdo se jí tam určitě ujme.
Zn.: rychle a ucinnev tomto případě tedy není nač čekat, zdraví dětí je přednější než nějaká prerostla krysa :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janli
13.1.23 22:47
@Ahep píše:
Jeďte na nějakou dedinu a tam kočku vypustte ona si už poradi a někdo se jí tam určitě ujme.
Zn.: rychle a ucinnev tomto případě tedy není nač čekat, zdraví dětí je přednější než nějaká prerostla krysa :?

Ty jsi taková…!…! Ať za tohle dostanu ban, ale tohle snad není možný. Kolik koček kvůli takovým zemře hlady nebo šokem. Je mi z tebe zle!

edit adminem - umazány vulgarity

• Citovat
  • Upravit
Janli
13.1.23 22:53
@Anonymní píše:
V inzerátu máme dvě fotky kocoura plus tento text (psal to manžel, takže je to trošku krkolomné):
Daruji kocourka narozeného 7/2015, který žil celý život v bytě. Slyší na jméno Tom. Je plašší typ, který se rád občas pomazlí. Hledám hodné lidi s bytem, kde v klidu dožije. Venku nikdy nebyl a život v domě či s jinými zvířaty by asi nezvládl. Má všechna očkování, pravidelně chodil na kontroly. Před měsícem byl na odčervení. Nemá PP, je to vesnická kočka. Osobní odběr Praha, případně mohu přivést do 100 km okolo Prahy.
Úplně blbě. To se nedivím, že se nikdo neozval.

Ahoj, jmenuju se Tom a jsem kocourek, kterého jako kotě zachránili před utopením. Žil jsem osm let v bytě, ale protože jsem vesnická kočka, nelíbí se mi tam a potom, co se pánečkům narodily děti, je mi tam ouvej. Děti nesnesu, chci je lovit, neumím se k nim chovat a proto hledám nový domov. Ideální by byl domek se zahradou, kde budu mít volnost, ale pořád potřebuju teplý gauč a spát doma. K malým dětem se nehodím.
A pak dopíšeš zbytek údajů.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
13.1.23 23:21

@Janli moc děkuji :andel: zkusíme to, snad se někdo hodný najde. Nás to moc mrzí, přeci jen je to náš kocourek, měli jsme ho dávno před dětmi, ale teď jak jsi psala, jsem pochopila, že se do bytu opravdu nehodí a není tady šťastný. Vůbec jsem nevěděla, že vesnické kočky nemají v bytě co dělat :( naše chyba, ale čas nevrátíme. ještě jednou díky :kytka:

A pokud si vzpomenu, tak vám dámy, co jste mě tu kritizovaly a celou situaci bagatelizovaly, sem zítra vložím fotku dceřiny nohy (obličej pochopitelně dávat nebudu), abyste si dokázaly představit, jak takové “neškodné” škrábnutí od kocourka vypadá :? :zed:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný