Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@zanda81 píše:
co si k sobě připoutáš, jsi za něj zodpovědný
proto tu ještě je…
@Marau píše:
proto tu ještě je…
Tak tenhle problém zrovna teď taky řešíme… Jsem zastáncem názoru, že těhotná by se neměla zvířatům vyhýbat, že se pak riziko alergie u dítěte eliminuje… Jenže tříletá dcerka byla teď celou zimu marod, na alergologii přišli na to, že má těžkou alergie právě (jen a pouze) na kočky. Kočena je sice venkovní, pelíšek má v předsíni, ale stejně se to prý do bytu prostě nanosí (a pak to ještě 3 měsíce v bytě zůstává, i když tam už kočka není). Říkali jsme si, že postavíme kočeně na zahradě vlastní vilu
, jenže ona se kolem dcerky jen omete ocasem a malá má hned opuchlé oči, vyrážku kolem pusy a do večera těžkou rýmu. Sice léky na alergii bere (asi to bude už i trochu „sajrajt“), teď jsme začali i homeopatika, kočku se mi pryč dávat nechce, ale je jasný, že radši dám přednost zdraví dítěte ![]()
Navíc teď máme 4 koťátka ![]()
https://www.emimino.cz/…tatka-36245/
@Jitulinek26 Já kočky miluju, ale v tomto případě je to asi jasný. Zkus kočku umístit někam, kde o ní budeš mít aspoň trošku přehled. Koťátka taky jistě udáš. Je to smutný, ale v tomto případě bohužel nevyhnutelný ![]()
@zanda81 sama vím, že to je už nezbytný, jenže nikdy se mi nezamlouvalo, když si někdo pořídil zvíře a pak ho dával s nějakou výmluvou pryč. Navíc pro mě i ta kočka je symbolem „tepla domova“… je hrozně hezký, když se odněkud vracíme a kočena běží, aby nás přivítala. Chjo, no, snad se nám podaří najít jí někoho hodnýho…
uááá mrouskání začalo. Je teda fakt, že letos poprvé - do teď mrouskala 4-5× do roka.
![]()
Obnovuji diskuzi. Máme doma 8letého kocoura a dvě batolata. Kocour byl vždy plachý. Od dětí ho držíme dál, ne vždy se ho však podaří uhlídat. Dnes zaútočil na dítě a do krve ho poškrábal do obličeje. Naštěstí ne do oka. Kocoura potřebujeme dát co nejdříve pryč, nemůžeme riskovat, že dětem nějak vážněji ublíží. V útulku ho nechtějí, podat inzerát jsme už dříve zkoušeli, nikdo ho nechce. Nemám to srdce bytovou kočku vyhodit ven na mráz nebo jí nechat u veterináře utratit
Nenapadá vás rychlé řešení, kam dát kočku? Jsme z Prahy.
A to mu nedokážete důrazně ukázat, že tohle dělat nemůže? Náš kocour to pochopil skoro hned.
Jéje před časem taky bylo do krve podepsané dítě a pak to obyčejný skrabanec. Až jedno dítě zbouchs druhé, půjde do babyboxu?
@Anonymní píše:
Obnovuji diskuzi. Máme doma 8letého kocoura a dvě batolata. Kocour byl vždy plachý. Od dětí ho držíme dál, ne vždy se ho však podaří uhlídat. Dnes zaútočil na dítě a do krve ho poškrábal do obličeje. Naštěstí ne do oka. Kocoura potřebujeme dát co nejdříve pryč, nemůžeme riskovat, že dětem nějak vážněji ublíží. V útulku ho nechtějí, podat inzerát jsme už dříve zkoušeli, nikdo ho nechce. Nemám to srdce bytovou kočku vyhodit ven na mráz nebo jí nechat u veterináře utratitNenapadá vás rychlé řešení, kam dát kočku? Jsme z Prahy.
Stříhej mu drápy, když se bojíš zranění a nauč ho, že se dětem neubližuje a děti uč, ať neubližují kočce!
Taky jsme měli kočku a pak mimino, kočka děti nikdy nemusela a oba jsem učila, že si nemají ubližovat navzájem. Kočka to pochopila takřka hned, na rozdíl od dítěte.
Zaráží mě, že vůbec uvažuješ ji dát do útulku nebo dokonce jsi měla myšlenky ji vyhodit ven.
Pro takové majitele nemám slušných slov!
@iriass píše:
Stříhej mu drápy, když se bojíš zranění a nauč ho, že se dětem neubližuje a děti uč, ať neubližují kočce!
Taky jsme měli kočku a pak mimino, kočka děti nikdy nemusela a oba jsem učila, že si nemají ubližovat navzájem. Kočka to pochopila takřka hned, na rozdíl od dítěte.
Zaráží mě, že vůbec uvažuješ ji dát do útulku nebo dokonce jsi měla myšlenky ji vyhodit ven.Pro takové majitele nemám slušných slov!
Presne, ještě jsem neslyšela, ani médií snad nikdy neproběhla zpráva, že by kočka zmasakrovala dítě, není to pitbulla i ten se dá vychovat.
Kocour útočí od doby, co děti začly lézt. Děti kocoura neotravují, útočí na ně buď z podpostele, nebo zpoza gauče. Dnes dítě lezlo okolo křesla, ani dítě ani my jsme neviděli, že je kocour za křeslem, a najednou zaútočil. Vždycky zaútočil jen na nohy naštěstí, ale dnes do obličeje, dítě má 10 škrabanců včetně víčka, sršela z něj krev. Nemůžu riskovat, že dítěti vyškrábne oko. Vysvětlit kočce, ať neutočí? Jak? Po útoku okamžitě zaleze za gauč nebo pod postel a nedostaneme se k němu. A vysvětlit něco za hodinu, na to jaksi kočičí mozek nemá kapacitu. Řešili jsme to před časem u veterináře, kocour má své zázemí, i svůj pokoj (je u nás v ložnici, tam děti nepouštíme). Ale otevře si sám dveře a jde dál do bytu. Koupili jsme i ten sprej do zásuvky s feromony, co má kočky zklidnit, nepomohlo.
Každopádně, nepřišla jsem si sem vyslechnout, jská jsem s. vině, když chci dát kočku do útulku, protože ohrožuje zdraví mých dětí, přišla jsem si pro radu, zda někdo neví, kam kočku dát.
Přirovnání útulku k babyboxu ponechám bez komentáře, to asi ani nemůže být myšleno vážně.
@Anonymní píše:
Obnovuji diskuzi. Máme doma 8letého kocoura a dvě batolata. Kocour byl vždy plachý. Od dětí ho držíme dál, ne vždy se ho však podaří uhlídat. Dnes zaútočil na dítě a do krve ho poškrábal do obličeje. Naštěstí ne do oka. Kocoura potřebujeme dát co nejdříve pryč, nemůžeme riskovat, že dětem nějak vážněji ublíží. V útulku ho nechtějí, podat inzerát jsme už dříve zkoušeli, nikdo ho nechce. Nemám to srdce bytovou kočku vyhodit ven na mráz nebo jí nechat u veterináře utratitNenapadá vás rychlé řešení, kam dát kočku? Jsme z Prahy.
Nabídni ho zdarma i s jeho věcma na bazoši. Někdo kdo ho rád adoptuje se tam určitě najde. ![]()
@Pinotek tam už inzerát máme 2 měsíce, má kolem 70 shlédnutí, ale nikdo se neozval, bohužel.
Hádám, že to není šlechtěná kočka, ale kotě někde z vesnice, co?
Udat dospělou kočku je obrovský problém. Obrať se na spolek, co se stará o toulavý kočky, třeba ti pomůžou najít domov.
Kocour děti loví, jsou pro něj něco jako myš nebo parťák na hraní. Musíš ložnici zabezpečit tak, aby z ní přes den nemohl a do zbytku bytu ho pouštět jen v noci. Ono by nejspíš pomohlo mu najít parťáka, aby si měl s kým hrát.