Kam dát kočku?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
3792
14.1.23 07:54

Nechápu, jak může někdo radit, ať si ho nechají, ať ho jen víc hlídají 8o proboha vždyť je to šelma, a ano, třeba by ho zabít nezvládla, ale aby dítě přišlo o zrak, nebo mělo jizvy v obličeji (nebo i jinde na těle) to přece nemůže nikdo myslet vážně :roll: jela bych do útulku a řekla, že byl přivázaný u popelnic. Nebo ho v té ložnici zamknout. Dala bych týden novému inzerátu a pak ho dala utratit. Je pro mě těžko pochopitelné, že to trpíte 2 měsíce, takhle bych děti ohrožovat teda nenechala :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
86
14.1.23 07:56
@Anonymní píše:
@kukysenemyl to náš kocour je kastrovaný, je pravidelně odčervovaný, pravidelně chodí k veterináři, má i speciální krmivo, aby se mu netvořily ledvinové kameny atd. Myslím, že o něj pečujeme dobře :)
No leda to přečkat ještě, dceři je 15 měsíců, tak chodit snad začne max. do toho roku a půl… druhé dítě má 2 a 3/4 roku, samozřejmě chodí, ale často napodobuje mladší, takže s ní taky furt leze po zemi…

To nebylo myšleno vůbec na vaši péči, opravdu. To naše kočky rozhodně takový luxus nemají. Bylo to myšleno tak, že tady u nás je stále některým líto dát peníze za kastraci kočky a pak se třikrát, čtyřikrát do roka zbavují koťat.

Já chápu, že v bytě je to prostě složité to uhlídat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7257
14.1.23 07:56
@Pipet píše:
Jako první bych zakryla kartonama nebo něčím ty mezery pod gaučem a postelí, aby tam nemohl - nebo aby si tam vlezl někde bokem, aby nemohl vystartovat.
Hodně si s ním hrát, nechat ho něco lovit.
Kočičí uklidňovací feromony do zásuvky zkuste.
Třeba to pomůže - aspoň na to období, než mu najdete nový domov.
Veterinář ho nejspíš neutratí, neměl by utratit zdravé zvíře. Když ho vypustíš ven, tak tam umře - jen to neuvidíš. To už mi přijde milosrdnější se domluvit někde s myslivcem, ať ho zastřelí. Výsledek stejný - mrtvá kočka, ale aspoň by to měl rychleji.

Takové řešení majitelka kocourka určitě nechce :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4749
14.1.23 07:59

Bytovou kocku, byt jste ji vzali z vesnice bych ven nepoustela, kor kastrovaneho kocoura!! Ten to schyta a brzy pojdey jen bhdr mit ale trapeni. Zkus najit na netu kocici psychology, dokazi poradit jak si poradit s kocourem..ono je to jedno k druhemu, male deti, je teritorialni, plus frustrovany, ze ho zavirate..ale urcite bych ho jen tak nevykopla ven, kor ted do mrazu, nicmene i na jare, je to peo nej pomala smrt…

Snad se ti nekdo ozve, kdo by se ho ujal.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19388
14.1.23 08:00

@jannina1 já už jediné kočku z overeneho chovu a z bytu, fakt bych se bála. Vím, že spousta koček to zvládne, já už mám ale strach.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7257
14.1.23 08:00
@Sisika9 píše:
Nechápu, jak může někdo radit, ať si ho nechají, ať ho jen víc hlídají 8o proboha vždyť je to šelma, a ano, třeba by ho zabít nezvládla, ale aby dítě přišlo o zrak, nebo mělo jizvy v obličeji (nebo i jinde na těle) to přece nemůže nikdo myslet vážně :roll: jela bych do útulku a řekla, že byl přivázaný u popelnic. Nebo ho v té ložnici zamknout. Dala bych týden novému inzerátu a pak ho dala utratit. Je pro mě těžko pochopitelné, že to trpíte 2 měsíce, takhle bych děti ohrožovat teda nenechala :nevim:

Utratit bych ho nenechala, pokud by si ho někdo nevzal dala bych ho do nějákého soukromého útulku a zaplatila za něj i za stravu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19388
14.1.23 08:02

Já bych zkusila soukromě tu holku z ČT.
A na noc bych ho zamkla. A zamezit lezení za gauč.
A hledat domov.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7257
14.1.23 08:06
@g.sandova píše:
@jannina1 já už jediné kočku z overeneho chovu a z bytu, fakt bych se bála. Vím, že spousta koček to zvládne, já už mám ale strach.

Já bych si nevzala už žádnou :D To musí být opravdu skalní milovník koček, aby snesl jejich manýry.
V říjnu jsem našla 4 koťata,4 týdenní, vzala je domů a tý piplačky a peněz co to stálo 8o Byli prolezlí nemocemi. Teď mám poslední kotě, na žádost dětí mělo zůstat, ale celou noc nás budí, tak asi půjde taky pryč.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4749
14.1.23 08:07

Proc si lidi porizuji zvirata, nechapu..zavrit ho do jedne mistnosti, hodit ho na mráz, utratit jakmile se prestane hodit..kdo vi neco o kockach, tak vi, ze maji velmi komplikovanou povahu a dusi. Nekdy staci malo a kocka je frustrovana, staci zmenit neco v byte, dat vodu k zradlu, maly kockolit, novy clen domacnosti, tohle vse muze byt spoustec agrese a zvlastniho chovani.

Ano, kicka neni vic jak dite, nicmene je to ziva bytost, lidi by udelali lepe, kdyby si zvirata domu nebrali, kdyZ se o ne neumi starat, je to jen zvire, ze.. :roll: s kockou se da pracovat, ale ne tresty, agrese se da zmirnit a odstranit spravnym pristupem, ale hilt to vyzaduje cas a namahu se tomu venovat…ale jednodussi je se toho zbavit..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7257
14.1.23 08:13
@astoret píše:
Proc si lidi porizuji zvirata, nechapu..zavrit ho do jedne mistnosti, hodit ho na mráz, utratit jakmile se prestane hodit..kdo vi neco o kockach, tak vi, ze maji velmi komplikovanou povahu a dusi. Nekdy staci malo a kocka je frustrovana, staci zmenit neco v byte, dat vodu k zradlu, maly kockolit, novy clen domacnosti, tohle vse muze byt spoustec agrese a zvlastniho chovani.Ano, kicka neni vic jak dite, nicmene je to ziva bytost, lidi by udelali lepe, kdyby si zvirata domu nebrali, kdyZ se o ne neumi starat, je to jen zvire, ze.. :roll: s kockou se da pracovat, ale ne tresty, agrese se da zmirnit a odstranit spravnym pristupem, ale hilt to vyzaduje cas a namahu se tomu venovat…ale jednodussi je se toho zbavit..

No tak paní si kocoura vzala když byla bezdětná, takže logicky nevěděla jak se bude k dětem chovat :nevim:
Ale jinak máš pravdu, že jsou to komplikovaná zvířata. Jak mile se " urazí" začnou v bytě vyměšovat…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
40318
14.1.23 08:56
@g.sandova píše:
Já bych zkusila soukromě tu holku z ČT.
A na noc bych ho zamkla. A zamezit lezení za gauč.
A hledat domov.

Klára Nevečeřalová. Teď jsem našla poradnu, kam jim lze (i Desenskému) poslat dotaz, a jinak začala další série před týdnem, takže je opět dnes v 18h na čt1 další díl.

https://kockanenipes.cz/poradna/

Tady na ni jiný kontakt.
https://www.bad-kitty.cz/o-mne/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
14.1.23 09:53

Děkuji všem za příspěvky. Právě, že je mi jasné, že by venku nepřežil, proto jsem psala, že nemám to srdce ho jen tak vypustit ven. A nechat ho utratit je taky nechutnost, když je zdravý. To vše vím, jen jsem řešila, že ho prostě nemohu nechat, aby nám masakroval děti, byť vím, že za to nemůže. Pozornost od nás má, ale zejména večer, když už děti spí, to s námi leží na gauči, vrní, nechá se mazlit a je s námi třeba 3 hodiny v klidu. Přes den se snažím najít chvíli, když malá spí, a házím mu malý míček a on aportuje. Ale samozřejmě před dětmi měl pozornosti 100× víc, to je bohužel realita, se kterou nic moc nenadělám, když je nemůžu s dětmi nechávat spolu v místnostech.
O té kočičí psycholožce z ČT jsme slyšeli, možná by bylo dobré jí kontaktovat.
Manžel teď obvolává kočičí hotely, že bychom tam kocourovi zaplatili pobyt na 1-2 měsíce, alespoň než malá začne chodit. No nevím, to je taky asi blbost…

• Citovat
  • Upravit
mackA159
14.1.23 10:25
@jannina1 píše:
No tak paní si kocoura vzala když byla bezdětná, takže logicky nevěděla jak se bude k dětem chovat :nevim:
Ale jinak máš pravdu, že jsou to komplikovaná zvířata. Jak mile se " urazí" začnou v bytě vyměšovat…

Takze po osmi letech ho strcim pryc? :? To je strasny. S kazdym zviretem se da pracovat, jen to chce cas a důslednost

• Citovat
  • Upravit
7257
14.1.23 10:26
@Anonymní píše:
Děkuji všem za příspěvky. Právě, že je mi jasné, že by venku nepřežil, proto jsem psala, že nemám to srdce ho jen tak vypustit ven. A nechat ho utratit je taky nechutnost, když je zdravý. To vše vím, jen jsem řešila, že ho prostě nemohu nechat, aby nám masakroval děti, byť vím, že za to nemůže. Pozornost od nás má, ale zejména večer, když už děti spí, to s námi leží na gauči, vrní, nechá se mazlit a je s námi třeba 3 hodiny v klidu. Přes den se snažím najít chvíli, když malá spí, a házím mu malý míček a on aportuje. Ale samozřejmě před dětmi měl pozornosti 100× víc, to je bohužel realita, se kterou nic moc nenadělám, když je nemůžu s dětmi nechávat spolu v místnostech.
O té kočičí psycholožce z ČT jsme slyšeli, možná by bylo dobré jí kontaktovat.
Manžel teď obvolává kočičí hotely, že bychom tam kocourovi zaplatili pobyt na 1-2 měsíce, alespoň než malá začne chodit. No nevím, to je taky asi blbost…

A máte ho očkovaného? Protože bez toho vám ho nikam nevezmou a pro kocoura je to riskantní protože kočky jsou náchylné chytit hned kde co hlavně v kolektivu koček. Pokud ho ale umístíte do kočičího hotelu nebude tam jít rozhodně nějaký komfort a vy za to zaplatíte majlant. Většinou tam jsou v klecích a kocour bude úplně zlomený když si ho vezmete zpátky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
14.1.23 10:31

@jannina1 jo, to už paní manželovi do telefonu řekla, že je vlastně kočka zavřená v kleci celou dobu. Myslela jsem, že to funguje jinak, zmátl mě ten název “hotel” :).

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný