Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@Janli píše:
Někdy to prostě nejde a pokud jde o útoky na děti, tak fakt není čas na pokusy. Vůbec nejde o důslednost nebo výchovu. Tohle má ten kocour silně zakořeněný v genech, probouzí se jeho přirozenost.
Tak minimálně kastrace by ho zklidnila. A zase nedelejme z kocky vraha. Ono taky zalezi jak se k nemu chovaji decka…
@mackA159 píše:
Tak minimálně kastrace by ho zklidnila. A zase nedelejme z kocky vraha. Ono taky zalezi jak se k nemu chovaji decka…
Kastrovaný je, když mu byl rok. Děti se ho nikdy ani nedotkly, je plachý, utíká před nimi.
Jinak ano, taky jsem vždy měla takový názor, jak se někdo dokáže jen tak zbavit kočky, že je to hrůza. Po včerejšku, kdy dceři z obličeje kapala (skoro až tekla) na zem krev, jsem bohužel nucena tento názor změnit ![]()
@mackA159 píše:
Pochybuju, že není kastrovaný.
Já měla takovýho kočičího vraha doma. Chovali jsme se k němu víc než dobře, přesto jsem často byla pokousaná. Dělal přesně to, co popisovala zakladatelka. Útočil ze zálohy. Dokonce mi jednou volali truhláři, co nám přijeli montovat kuchyň, abych přijela domů a šla to zvíře zavřít, protože je nechce pustit do kuchyně….
@Anonymní píše:
@jannina1 jo, to už paní manželovi do telefonu řekla, že je vlastně kočka zavřená v kleci celou dobu. Myslela jsem, že to funguje jinak, zmátl mě ten název “hotel”.
Většinou vám vrátí vystresovanou trosku.
Mám 4 kocky doma, kdyz dite zacalo lezt, nejstarsi kocour ( do te doby klidas ktery ji ignoroval) po ni zacal jit… a to k nemu ani nemusela. Byla jsem z toho uplne na palici, v ty dobe mu bylo 10. Hlidala jsem je jak ostriz, nepoustela jsem je z oci.. diteti durazne zakazovala k nemu lezt, kocoura jak jsem videla, ze ji zmercil durazne odvelela nekam jinak. Dite se postavilo a nastal klid a mir. Ocividne mu toto vyvojove stadium drasalo mozek a trvalo nez si zvykl, ze se vetrelec pohybuje. Nehazela bych flintu do zita
@Janli píše:
Pochybuju, že není kastrovaný.
Já měla takovýho kočičího vraha doma. Chovali jsme se k němu víc než dobře, přesto jsem často byla pokousaná. Dělal přesně to, co popisovala zakladatelka. Útočil ze zálohy. Dokonce mi jednou volali truhláři, co nám přijeli montovat kuchyň, abych přijela domů a šla to zvíře zavřít, protože je nechce pustit do kuchyně….
Tak to vidím, že my máme zlaté kočky.
Nemáme je doma. Dvě chodí na pár hodin domů k dceři do postele, jinak jsou venku. Doma nejsou nikdy přes noc.
@g.sandova píše:
Já jsem v mládí měla kocourka z ulice a nakonec jsem mu musela najít domov na vesnici. Dopadlo to tak, že jak se setmělo, začal mě lovit. Ale bylo to jako z hororu, musela jsem se balit do peřin atd. Při pohybu po bytě. Nakonec jsem spala po nocích u kamarádky. Nikdo mi tenkrát neporadil, nepomohl, jo a chtěl strašně ven.
Skončil v domě na vesnici takže dobrý.Sousedku zmasakroval záchranný kocour z ulice, volala na něj mestaky. Museli ji ošetřit má chirurgii, normálně byla v obličeji šíleně zdrapana a ruce měla zavazamy od zápěstí až po podpaží.
Takže kočky dokážou zaútočit.
Já se roky nala mít kočku, teď mám britaka a je zlatej.
To vazne? Jak je mi z tehle diskuse hodne smutno, tak tohle me pobavilo, volat policajty na kocoura.
Zakladatelko ja ti moc neporadim, jsi fakt v prekerni situaci.
Je mi sympaticke, ze se nechces kocoura zbavit za kazdou cenu, ale obavy o deti zcela chapu. Moc bych se primluvila za nejakou tu kocici psycholozku, za zkousku to stoji. Pokud byste ho fakt museli nakonec dat pryc, tak si aspon nebudes vycitat, ze jste nezkusili vsechno. Chapu to dobre, ze ma kocour zachod i jidlo v koupelne? Pokud vim, tak to kocky nemaji rady. Pokud to tak mate az od narozeni deti, dala bych jidlo zpatky kde ho mel predtim, pokud to jde. Ono i tyhlety drobnosti nekdy udelaji rozdil. ![]()
@Ahep píše:
Jeďte na nějakou dedinu a tam kočku vypustte ona si už poradi a někdo se jí tam určitě ujme.
Zn.: rychle a ucinnev tomto případě tedy není nač čekat, zdraví dětí je přednější než nějaká prerostla krysa
Jestli je tu nekdo krysa tak leda tak ty. To snad ani neni mozne, zes tohle mohla myslet vazne.
![]()
Díky moc všem, pomáhá mi číst, že v tom nejsme sami a že i jiné kočičky nereagují vždy tak, jak bychom si představovali.
Manžel zadal inzerát podle návodu @Janli, pokud by se ozval někdo sympatický, kdo má dům a zkušenosti s kočkami, asi bychom mu kocourka dali s nadějí, že bude mít lepší život částečně v přírodě. Pokud se nikdo neozve, budeme se snažit kočku a děti důsledně separovat (což jsme tedy dělali doteď, ale zkrátka se dvěma batolaty je občas takový frmol, že jsem si kočky zkrátka nevšimla, že zalezla za křeslo) a budeme se snažit přežít tohle období a doufat, žr jak dítě začne chodit, vše se uklidní.
Ještě jednou moc děkuji všem, kdo mi nenapsali jen odsuzující příspěvky ![]()
@Silverine247 no mě to nepobavilo, když jsem j8 viděla, kocour ji chtěl zabít, jako bez legrace. Fakt nechápu, co je na tom k smíchu.
@g.sandova píše:
@Silverine247 no mě to nepobavilo, když jsem j8 viděla, kocour ji chtěl zabít, jako bez legrace. Fakt nechápu, co je na tom k smíchu.
Tak ono to neni k smichu, me jen prekvapili ti policajti. Sama bych nevedela, komu volat, ale policajti by me asi nenapadli, o to mi slo. ![]()
@Silverine247 no tak já to znám z okolí i u psa, psovi hráblo a volají se mešťáci.
Stejně jako když najdeš opuštěné zvíře.
@g.sandova píše:
@Silverine247 no tak já to znám z okolí i u psa, psovi hráblo a volají se mešťáci.
Stejně jako když najdeš opuštěné zvíře.
Tak asi jo. Jak toho kocoura zpacifikovali, vis? Maji nejakou vcelicku s uspavadlem pro tyto pripady nebo jak se to resi?
@Anonymní píše:
@prokopa
Děkuji moc, koukala jsem na stránky a vypadá to dobře.Ale najednou je mi strašně úzko při představě, že dáme kocoura do přepravky a někam ho navždycky odvezeme. Teď se to ve mně pere, jestli nějak nepřečkat to batolecí období dětí, přeci jen, až by chodily, už by jim kocour alespoň neohrožoval obličej. Na druhou stranu nevím, zda pro kocoura nakonec není lepší dát mu alespoň šanci na život někde u toho domku a v přírodě, otázka je, jaká je pravděpodobnost, že by se ho v jeho věku někdo ujal.@g.sandova to je hrozné, ono se proti takové kočce nedá vůbec bránit, když se dostane do útočného módu, to taky známeteď už ale chápu, že kočka za to nemůže, asi potřebuje tu přírodu, aby se “vybila”, a pak je doma klidná…
Pokud ho das nekomu k domu, kde muze ven, bude tam stastny. U vas neni.
Někdy to prostě nejde a pokud jde o útoky na děti, tak fakt není čas na pokusy. Vůbec nejde o důslednost nebo výchovu. Tohle má ten kocour silně zakořeněný v genech, probouzí se jeho přirozenost.