Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Ahoj,
potrebujem poradit.
Mame 2 rocneho kocura, je to pravoplatny clen domacnosti a moze vsade. Nezatvarame nikdy pred nim dvere, pretoze je hrozne spolocensky a chce byt stale s nami.
Je kastrovany a myslim, ze aj celkom kludny.
Cakame ale miminko, za mesiac tu bude s nami. S manzelom sme postavili postielku s nebesami…no krasne sa nam to podarilo, ale…nas kocurik tak skace a obcas ho tam najdem spat.
snazila som sa na neho kricat a dostal na zadok, ale nepomaha to, nasla som ho v postielke zasa
Prosim o radu, ako odnaucit kocura skakat do postielky, alebo ako ho potrestat aby tam sam uz neliezol.
Dakujem
Když jsem byla u našich, tak tam mi zas kocouři lezli do kočárku, asi je to moc láká, jak na to, to asi neporadím, ale když je zvyklej že může všude a je dospělý, tak to pujde asi těžko ![]()
Nijak. Leda mechanickou zábranou - nějaká síť, moskytiéra…
Ale je možné, že až tam bude ležet ten podivný vřeštící tvor, nebude tam chtít už chodit.
Postýlka je totiž dokonalý kočičí pelíšek - vyvýšený… ![]()
Kocoura to rozhodně neodnaučíš a trestat ho za to nemůžeš - kočka není pes, aby na něco takového reagovala (na plácnutí
?). Křičet a plácat ho můžeš jak chceš, s největší pravděpodobností to nepomůže a kocoura tím pouze naštveš. Do postýlky bude stejně skákat dál, láká ho to, je to nové a ty jsi mu navíc ukázala, že tam nesmí, takže tím je to pro něj zajímavější. Jediné, co můžeš zkusit jako nenásilnou formou, je postříkání vodou z rozprašovače na květiny, to kočky opravdu nemají rády. Také to teď řešíme a jediná rada je zavřít dveře.
Příspěvek upraven 18.06.12 v 09:29
Kocka leze taky do vseho noveho co prineseme, oblibena je vlozna taska na mimi, korbicka, i do postylky lezl.
ja bych ho furt vyhazovala, aby vedel, ze tam nesmi (coz ne uplne pomaha, ale aspon to vi) a jakmile tam bude miminko, je velka sance ze tam proste k vetrelci uz nepoleze, tak to presne bylo u nas. Najednou ji to prestalo zajimat.
taky muze prozatim pomoci nejaka moskytiera nebo nebesa.
Moje zkušenost - mám tříměsíční dceru a kočky dvě, do postýlky teda před porodem nelezly. Teda - bývaly by lezly - kdyby stála tak, že by se do ní dostaly. Takže moje rada - postavit postýlku tak, aby se do ní kocour nedostal z okolního nábytku. Ještě mě napadá natáhnout na postýlku nějakou síťku. Křik a plácání na kočky moc neplatí, holt musíme být chytřejší a situacím předcházet. Pokud se to nepodaří, nezlobit se na něj, netrestat, ničemu to nepomůže. Ale neboj - taky jsem to předem řešila a bála se, ale ukázalo se, že moje kočky nemají o miminko žádný zájem, max si k ní čuchnou, ale spíš se drží dál, když pláče, klidí se do vedlejšího pokoje
Teď už mi stojí postýlka vedle postele, ale stejně jim zajímavá nepřijde…
Mám stejný problém. a příští týden to jdu odzkoušet jak to funguje. Mimi už je s námi a pojedu na vikend k mámě, která má 6kilovýho macka. Nejvíc se bojím, že mi kočka zalehne 3kilové miminko…tak pak dam vedet jak to dopadlo!
To mu nevysvětlíš… já bych prostě do příslušné místnosti zavírala dveře.
No, já když čekala a měla jsem postavenou postýlku(ne s peřinkama jen prostě ta postýlka) tak mi tam mrzák taky chodil chrápat, snažila jsem se ho do místnosti nepouštět, ale stačí chvilka a zas tam chrňěl. Měla jsem strach aby až tam bude mimčo aby ji nezalehl, nebo celkově aby od něho něco malá nechytla. Jak mile bylo v postýlce mimčo nemusela jsem dělat žádná opatření, prostě tam nešel-co kdyby se musel mazlit ![]()
@Naima
tak to riešim ja, myslela som že som jediná, kto strieka na svoju mačku vodu z rozprašovača
moja ale nelezie do postieľky, ale chameleónovi do terária!
strašne ma to štve, lebo ho z tade chudáka vyženie a potom naháňa po dome, kým si to nevšimnem a nezasiahnem. Takže som ho musela začať zavierať na noc a cez deň ho vyberiem a posadím na nejakú rastlinu v dome, mačka ho už potom nevie nájsť ![]()
Ještě mě napadlo celou postýlku a přilehlé okolí obalit igelitem a učinit je nepromokavými, na matraci naskládat nějaké mělké tácy a napustit je vodou
By skočil jednou a naposledy, myslím teda ![]()
Dakujem za rady,
skusim to s tym zatvaranim dveri.
Nebesa nad postielkou mam aj mantinel a nestoji u ziadneho nabytku, kocur tam proste vyskoci.
Od dnes skusim zatvarat dvere a uvidime co sa bude diat, len dufam, ze nebude celu noc fnukat a skrabat dvere…no uvidime
@Sebinah chudák chameleon, ten musí být z vaší kočičky nadšený, takové neustálé šoky
.
Já bych kocoura nechala. Máme chlupáče desetiletého, syn 8 let, dcera téměř 5 let. U obou dětí do postýlky lezl - když byla připravená před porodem. Po příchodu domů s miminkem si pár měsíců kocour chodil lehnout na zem vedle postýlky a hlídal
(to samé dělal i s kočárkem, jakmile jsem ho vytáhla ven a mimi spalo, tak on byl schopen třeba pět hodin v kuse být u kočáru a když děti plakaly, tak začal mňoukat
). Později, když už děti začaly být pohyblivé a živější, tak k nim občas skočil do postýlky a spal jim u nohou, ale nikdy se nestalo, že by lehl na dítě nebo by nějak ublížil nebo poškrábal…
Právě řeším to samé, teda už neřeším, protože bych se asi zbláznila. Do postýlky jsem dala deku, na které kočka spí a ještě chodí do koše u kočárku, to mi nevadí a tak nějak doufám, že jakmile se tam objeví miminko, přestane tam chodit, chytrá je na to dost ![]()