Kocúr a detská postielka

172
18.6.12 09:20

Kocúr a detská postielka

Ahoj,

potrebujem poradit.

Mame 2 rocneho kocura, je to pravoplatny clen domacnosti a moze vsade. Nezatvarame nikdy pred nim dvere, pretoze je hrozne spolocensky a chce byt stale s nami.
Je kastrovany a myslim, ze aj celkom kludny.
Cakame ale miminko, za mesiac tu bude s nami. S manzelom sme postavili postielku s nebesami…no krasne sa nam to podarilo, ale…nas kocurik tak skace a obcas ho tam najdem spat. :,( snazila som sa na neho kricat a dostal na zadok, ale nepomaha to, nasla som ho v postielke zasa :zed: Prosim o radu, ako odnaucit kocura skakat do postielky, alebo ako ho potrestat aby tam sam uz neliezol.

Dakujem

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
nikol.ondrášovka
18.6.12 09:24

Když jsem byla u našich, tak tam mi zas kocouři lezli do kočárku, asi je to moc láká, jak na to, to asi neporadím, ale když je zvyklej že může všude a je dospělý, tak to pujde asi těžko :think:

• Citovat
  • Upravit
24798
18.6.12 09:26

Nijak. Leda mechanickou zábranou - nějaká síť, moskytiéra…

Ale je možné, že až tam bude ležet ten podivný vřeštící tvor, nebude tam chtít už chodit.
Postýlka je totiž dokonalý kočičí pelíšek - vyvýšený… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Naima
18.6.12 09:28

Kocoura to rozhodně neodnaučíš a trestat ho za to nemůžeš - kočka není pes, aby na něco takového reagovala (na plácnutí :roll:?). Křičet a plácat ho můžeš jak chceš, s největší pravděpodobností to nepomůže a kocoura tím pouze naštveš. Do postýlky bude stejně skákat dál, láká ho to, je to nové a ty jsi mu navíc ukázala, že tam nesmí, takže tím je to pro něj zajímavější. Jediné, co můžeš zkusit jako nenásilnou formou, je postříkání vodou z rozprašovače na květiny, to kočky opravdu nemají rády. Také to teď řešíme a jediná rada je zavřít dveře.

Příspěvek upraven 18.06.12 v 09:29

• Citovat
  • Upravit
14856
18.6.12 09:29

Kocka leze taky do vseho noveho co prineseme, oblibena je vlozna taska na mimi, korbicka, i do postylky lezl.

ja bych ho furt vyhazovala, aby vedel, ze tam nesmi (coz ne uplne pomaha, ale aspon to vi) a jakmile tam bude miminko, je velka sance ze tam proste k vetrelci uz nepoleze, tak to presne bylo u nas. Najednou ji to prestalo zajimat.

taky muze prozatim pomoci nejaka moskytiera nebo nebesa.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1053
18.6.12 09:29

Moje zkušenost - mám tříměsíční dceru a kočky dvě, do postýlky teda před porodem nelezly. Teda - bývaly by lezly - kdyby stála tak, že by se do ní dostaly. Takže moje rada - postavit postýlku tak, aby se do ní kocour nedostal z okolního nábytku. Ještě mě napadá natáhnout na postýlku nějakou síťku. Křik a plácání na kočky moc neplatí, holt musíme být chytřejší a situacím předcházet. Pokud se to nepodaří, nezlobit se na něj, netrestat, ničemu to nepomůže. Ale neboj - taky jsem to předem řešila a bála se, ale ukázalo se, že moje kočky nemají o miminko žádný zájem, max si k ní čuchnou, ale spíš se drží dál, když pláče, klidí se do vedlejšího pokoje :mrgreen: Teď už mi stojí postýlka vedle postele, ale stejně jim zajímavá nepřijde…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
187
18.6.12 09:31

Mám stejný problém. a příští týden to jdu odzkoušet jak to funguje. Mimi už je s námi a pojedu na vikend k mámě, která má 6kilovýho macka. Nejvíc se bojím, že mi kočka zalehne 3kilové miminko…tak pak dam vedet jak to dopadlo!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101764
18.6.12 09:32

To mu nevysvětlíš… já bych prostě do příslušné místnosti zavírala dveře.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Uju
6750
18.6.12 09:34

No, já když čekala a měla jsem postavenou postýlku(ne s peřinkama jen prostě ta postýlka) tak mi tam mrzák taky chodil chrápat, snažila jsem se ho do místnosti nepouštět, ale stačí chvilka a zas tam chrňěl. Měla jsem strach aby až tam bude mimčo aby ji nezalehl, nebo celkově aby od něho něco malá nechytla. Jak mile bylo v postýlce mimčo nemusela jsem dělat žádná opatření, prostě tam nešel-co kdyby se musel mazlit :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1185
18.6.12 09:35

@Naima :lol: tak to riešim ja, myslela som že som jediná, kto strieka na svoju mačku vodu z rozprašovača :D :D moja ale nelezie do postieľky, ale chameleónovi do terária! :cert: strašne ma to štve, lebo ho z tade chudáka vyženie a potom naháňa po dome, kým si to nevšimnem a nezasiahnem. Takže som ho musela začať zavierať na noc a cez deň ho vyberiem a posadím na nejakú rastlinu v dome, mačka ho už potom nevie nájsť :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24798
18.6.12 09:36

Ještě mě napadlo celou postýlku a přilehlé okolí obalit igelitem a učinit je nepromokavými, na matraci naskládat nějaké mělké tácy a napustit je vodou :mrgreen: By skočil jednou a naposledy, myslím teda :twisted:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
172
18.6.12 09:39

Dakujem za rady,

skusim to s tym zatvaranim dveri.

Nebesa nad postielkou mam aj mantinel a nestoji u ziadneho nabytku, kocur tam proste vyskoci.

Od dnes skusim zatvarat dvere a uvidime co sa bude diat, len dufam, ze nebude celu noc fnukat a skrabat dvere…no uvidime

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Naima
18.6.12 09:40

@Sebinah chudák chameleon, ten musí být z vaší kočičky nadšený, takové neustálé šoky :lol:.

• Citovat
  • Upravit
5533
18.6.12 09:42

Já bych kocoura nechala. Máme chlupáče desetiletého, syn 8 let, dcera téměř 5 let. U obou dětí do postýlky lezl - když byla připravená před porodem. Po příchodu domů s miminkem si pár měsíců kocour chodil lehnout na zem vedle postýlky a hlídal :lol: (to samé dělal i s kočárkem, jakmile jsem ho vytáhla ven a mimi spalo, tak on byl schopen třeba pět hodin v kuse být u kočáru a když děti plakaly, tak začal mňoukat :lol: ). Později, když už děti začaly být pohyblivé a živější, tak k nim občas skočil do postýlky a spal jim u nohou, ale nikdy se nestalo, že by lehl na dítě nebo by nějak ublížil nebo poškrábal…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8672
18.6.12 09:42

Právě řeším to samé, teda už neřeším, protože bych se asi zbláznila. Do postýlky jsem dala deku, na které kočka spí a ještě chodí do koše u kočárku, to mi nevadí a tak nějak doufám, že jakmile se tam objeví miminko, přestane tam chodit, chytrá je na to dost :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný