Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@Altair Neboj, mám dvě mainský mývalí, takže žádný mouchy, a zaléhávání miminka je to poslední, co je zajímá
podle mě záleží na povaze, ne na hmotnosti…
Já mám dva kocoury a taky můžou všude ale každý má jinou povahu jeden mě poslechne druhý ne. tak vždy hledám řešení tak zkus třeba jim koupit nebo dát pelíšek k té postýlce zvyknou si na něj jak ten druhý bude obsazený
Tak ja nevim, kocky mam a poslouchaji, protoze i kocka si dokazuje co si muze dovolit a s tim, ze to kocku neodnaucis, nebo ze te neposlechne nesouhlasim. Kocky nejsou hloupe, naopak, jsou az dost chytre. Snazila bych se to kocku proste ucit, vyhanela bych ji z postylky a pritom ji vzdy rikala konkretni slovo. Moje kocky jasne rozumi slovu VYPADNI a je jedno odkud, proste poslechnou a jdou pryc. Kdyz bych je nechala delat co si zamanou, tak mam z baraku hnuj.
@pajosek mam kocku ragdolku a kocoura poulicni smesy. Ne, kocky jsem si poridila az po narozeni deti, ale to s tim minimalne souvisi. Je jasny, ze kocka muze zarlit na noveho clena rodiny, ale to, ze chodi do postylky spat prece nema s zarlenim nic spolecneho, nebo ano? Pokud by zarlila, delala by naschvaly, veci, ktere nikdy predtim nedelala a ne spani v postylce. Kocku proste lze naucit i povelum, takze proc ji to nezkusit odnaucit?
Samozrejme ne bitim, ale treba ji postrikat z pistolky? Nebo neco po ni hodit (ne cihlu, samozrejme),ale aby zakladatelku nevidela, pro ni trest z neznama.
@Jaruna jo to jo ale já se chtěla zeptat jak to zvládali víš mám doma dva vykastrované kocoury a jeden mě poslechne na slovo a jeden jak kdy a pul roku se snažíme o mimi víš tak mám strach co potom bude protože máme chlupy všude
Ta vodní pistolka je opravdu jeden z nejlepších prostředků. Jinak k té vychovatelnosti kočky - ano, naše kočka zná pár slov, ale poslouchá výhradně podle toho, jak se jí chce. Snažím se velmi důsledně o výchovu už déle než 4 roky a naše madam to má stejně na háku
. Prostě na linku bude skákat podle libosti.
Nase kocka lezla k malemu jenom chvilku, potom ji zacal tahat za usi a prestala… ![]()
Ale jestli je to dospely kocour, to bych se asi trochu bala.
Pepino byl vetsi (uz pres rok) a kocicka byla jeste kotatko, takze se krasne szili… ![]()
Ale u vetsiho kocoura, mozna bych zavirala dvere do pokojicku, aby tam nemohl, protoze prece jenom nevis co udela… ![]()
@pajosek jo takhle, no to nevim, ale treba kdyz hlidam mame pejsky, tak dobry, nikdo nic nedela a taky je pri prvnim hlidani mohly brat jako vetrelce, nove cleny rodiny (mela jsem je na 14 dni).Samozrejme zrovna tvuj kocour muze byt horsi jeste nez je, tezko rict
.Moje kamaradka ma taky kocky dve, ale jeden kocour je fakt jak pes, ten nema s kockou nic spolecneho. Ten umi i lehni
,oba jsou hodni, takze ja mam jen dobrou zkusenost s kockama, proto machruju
.Mas kocoury vykastrovane?
Ted mame kotata, dva kocoury si nechavam, tak ti za cas napisu, jake jsou povahove, treba budu za tyhle silacke reci potrestana.
@Jaruna jojo mám je vykastrované jsou bráchové ale každý uplně jiný mám je už 3roky a nechci je dát pryč
@pajosek a ten zlobivejsi dela co? Neposloucha a dela uz ted nejake naschvaly?
@Jaruna noo neposlouchá stahuje věci ze sušáku pak si na ně lehá..nebo musíme mít skříně svázané provázkem protože v noci si otvírá dveře a lehá si na oblečení…a pod…druhý ne ten chodí kam jdu já je to miminko takové ale chovám se k nim stejně. nevím možná tím že jsme se přestěhovali nevím
Pajosek: taky máme dva kočičáky, oba jsou to nalezenci, ale máme je od koťat. Naprosto rozdílné povahy, jeden poslechne a druhý ani náhodou. Přitom ten co poslouchá, chodí hodně ven a i chytá myši apod. takovej spíš „vesnickej“ a ten druhý je spíš doma, max. na zahradě, ten je strašnej mazel a hodně zmlsanej, taková „kočičí výsost“, i když máme škrabadlo tak s oblibou škrábe nový gauč apod.
.Za měsíc čekám mimčo, takže jsme je nechali prohlídnout a přeočkovat u veterináře a prý se nemusíme bát. Těch nemocí přenosných z kočky na člověky je strašně málo, jmenoval v podstatě jenom červíky a proti nim pravidelně odčervujeme. Takže počítám s tím, že malá bude trochu od chlupů a přes den když u ní budu, nechám kočičáky, ať si jí zkoumaj, když budou mít zájem. Máme je ale naučený, že ložnice je pro ně zakázaný prostor, takže v noci máme klid. Sice to ze začátku zkoušeli, mňoukali, ale vytrvali jsme a vyplatilo se. Akorát jsou najetý na denní režim z pracovního týdne a neuznávaj víkendy
, takže i o víkendu musíme vstávat stejně.
@pajosek A zkousela jsi ho to nejak odnaucit? Treba tou pistolkou? Myslim spis to pradlo, protoze mi je jasny, ze v noci nebudes sedet a cihat na kocoura az pujde do skrine. To pradlo by vychytat slo si myslim…mit pripravenou pistolku a jakmile to udela, hned na neho striknout, nebo vim, ze potukat na cumak, to pry nemaji kocky rady, ale nezkousela jsem to, nebylo proc. Ja uz bych s nim zacla ted, nez se male narodi.
@Petia ten gauc skrabe asi prave proto, ze je novy. Znackuje si ho
,proto nechci do baraku nic noveho
.Ale uz tady je pokrok, ze nesmeji do loznice, pochopili to, chvalim, ze jste nepolevili!!