Majitelkou koček nedobrovolně :-)

23847
17.6.12 21:17

Majitelkou koček nedobrovolně :-)

Ahoj, stala jsem se nedobrovolně majitelkou kočky a 3 koťátek. Nejspíš ji někdo vyhodil, tak se usídlila v naší zahradní boudě. Kočka je celkem přítulná, takže divoká nebude. Jelikož nemám to srdce je vyhodit, ale zároveň do koček nechci moc investovat (ani peněz ani času) tak prosím zkušené chovatelky s pochopením o pár rad:
1. může kočka přenášet nějaké nebezpečné choroby? Jaké a případně kolik by stálo očkování.
2.Kočka je celá vyzáblá, ani nevím, jestli umí chytat myši. Nějak bych jí chtěla přilepšit, ale nechci kupovat žádný granule nebo konzervy. Existují nějaké vitamíny nebo něco domácího, jako třeba psům se dávaj syrový vajíčka na srst, kočce co??? Jak poznám, že fakt ty myši loví? Je fakt, že na zahradě jsem už dlouho žádnou neviděla :mrgreen: a vzhledem k tomu, že jí jen občas dám nějaké zbytky a mlíko a furt je OK tak asi něco žrát musí :nevim:
3. Kolik zhruba stojí kastrace?
Tak to by bylo zatím vše, určitě si ještě na něco vzpomenu, předem děkuji za rady.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
16906
17.6.12 21:28

Jsi hodná. Já jsem dala za kastraci kočky cca 800Kč.
Doufám, že se nepletu, ale podle mě se tu časem budeš ptát, který granule a konzervy jim budou chutnat nejvíc :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3743
17.6.12 21:28

K nám na chalupu se přištěhovala kočka - odrostlé kotě. Někdo ji vyhodil, asi z města, neboť je to kočka kastrovaná.
Celou zimu tam nějak přežila - asi chytala myší, neboť když jsme ji chtěli dát nějaké jídlo, jedla jen syrové maso nebo kapsičky.
Po čase přešla na granule, ale jen některé druhy.
Nicméně jsem chtěla napsat, že jí dáváme jídlo jen o víkendu, po zbytěk týdne tam nějak vyžije sama. Máme ji tam pátý rok.
Poslední dva roky přežívá na střídačku u nás a u sousedů. U sousedů je v zimě, kdy my na chalupu nejdezdíme, u nás je v létě. Říká se, že kočka bydlí tam, kde je jí lépe. Což u nás odpovídá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
48576
17.6.12 21:32

Se máš :mrgreen:
u nás kočka 1500 kocour 800.huená je že porodila to dožene

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23847
17.6.12 21:35

@Izzz No zatím nesměj do baráku, ani do garáže, je mi jasný, že v zimě asi vyměknu :oops: :lol:
Zatím je krmí děti z celý ulice vším možným, i mlíko jim nosí, jsou u nás věčně nalezlý a hrajou si s koťatama :mrgreen: Takhle by mi ani ty kočky nijak nevadily, beztak se po zahradě producírujou cizí kočky jak po promenádě, ale jestli se začnou množit, tak teda fakt nevím, co budu dělat. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
481
17.6.12 21:37

Kočky si poradí samy, ale když mají mimina, něco by to chtělo trošku :-) ale hlavně kočka potřebuje vodu ne mlíko :mrgreen: a kastrace má význam jen v případě, že se vykastrují i koťata, protože, člověk se ani neotočí a koťata povyrostou a z zničeho nic mají taky koťata :-)ale už jen to že přemýšlíš, jak jí pomoct, je krásný a myslím, že kočičky budou mít dobrý domov a jak se tady už psalo, pak poradíme, který to papání je nejlepší :potlesk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13415
17.6.12 21:39

To tě vyjde líp, když jí koupíš ty granule, než vitamíny, jak cenově, tak i kočce to udělá líp, obzvlášť, když kojí.

Kastrace se bohybuje kolem 800kč, já mám super veterináře pro kočky a teď jsem platila za kočku 580kč a to jen proto, že nechtěla usnout, tak dostal víc narkózy, jinak si bere 500kč.

A co mám zkušenost, tak z myší se moc nenají, ty loví spíš pro zábavu a hlavně, když jí sežere i s chlupama, tak se stejně většinou pobleje.

Choroby - pokud se s ní nebudeš líbat a nebudeš pojídat její výkaly, budeš dodržovat základy hygieny, tak ti nic nehrozí ;) Jinak jí kup tabletu na odčervení, dávkování ti poradí doktor podle váhy a od 3-.5 týdnů se odčervují i koťata, odčervi všechny 2 po sobě v rozmezí 14 dnů, to ti budou vděčný.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6896
17.6.12 21:52

U nás kastrace 900. Veterinář říkal, že možná přestane chytat myši. Chytá pořád a navíc ptáky, ještěrky a krtky. Pěkně nám je skládá před dveře. Kastrovali jsme v půl roce.
třeba koťata rozdáš :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24798
17.6.12 21:55

Odčervila bych - pár korun.
Nedávat mlíko, mají z toho průjem a pokud je hubená, akorát jí to víc ubližuje.

Nekupuj jí ani levné granule, je to samé obilí a barvivo a aroma (i Whiskas, Friskies a tak).

Nejlevněji by tě asi vyšlo, pokud by se v nějakém řeznictví v okolí dalo koupit maso „pro psy“. Myší se fakt moc nenají…

Kastrace u nás taky 800,– (a co nejdřív, za chvíli bude zas v tom), koťata - kočky asi v pěti měsících? - to už se zeptáš, u kocourů to počká a je to levnější.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7257
17.6.12 22:09

Jsi hodná, chudák mamina kočka. Ale-mléko bych jí opravdu nedávala ani koťatům. Pokud nechceš moc investovat stačí nějáké konzervy střední třídy nebo granule a nemusí to být zrovna ty nejdražší. např. Brit dělá docela dobré krmivo 8 kg stojí okolo 400 Kč a máš po starosti třeba 2-3 měsíce. Vyplatí se pro pytel buď někam zajet, některé shopy ho vozí i zdarma. Podívej se na net.
Jinak kastrace u kočky je daleko levnější než u psa, kočka to i lépe snáší, cena se pohybuje od 500 kč a je to celkem nutné.
Pro tablety na odčervení si zajdi na veterinu stojí okolo 60 kč. Po odčervení je dobré kočku naočkovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14856
17.6.12 22:14

Odcervila bych ji, existuji takove kapicky mezi lopatky, ty jsou i na blechy.
Ja ockovani teda neresila, jen jsme nechavali vzteklinu, kdyz se ockovali psi.

kastrace, cenove zalezi na lokalite - u nas 1500 (Praha)

jinak se primlouvam za granule, zbytky nejsou vhodne, je v tom dost soli, to se usazuje na ledvinach a pak je to leceni kolikrat drazsi (to uz je zvire mazel a nemuzes ho nechat trapit). Whiskasy teda taky nic moc, ale myslim ze se da najit nejaka zlata stredni cesta. Kocka je levnejsi jak pes. Na prilepsenou maso od reznika, nebo muzes venovat kus kurete premrazeneho ze sveho. Mleko ne.

PS: hodne majitelu kocek se stava panicky „nedobrovolne“. Kocka si te proste nasla adoptovala a moc dobre vedela, co dela ;)

ta nase se tak dostala z vesnice az do Berlina :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
142
17.6.12 22:16

Tady stojí kastrace 800,– nebo se dává „antikoncepční injekce“ :lol: 4× ročně za 150,–. Jinak jsme dali injekci proti vzteklině a ještě něčemu-veterinář tomu říkal proti kočičím nemocem, pak tabletu na odčervení. Kočka chytá myši, ptáky :cert: a ještěrky, co jsem tak viděla, ale denně jí dáváme buď konzervu nebo granule nebo dáváme hovězí játra nebo srdce, toho je hodně za pár korun. Původně jsme dávali jen zbytky kdečeho, teď má koťata a už jsme ji vzali za vlastní, tak jí dáváme normální věci :mrgreen:
O tom mlíku jsem taky slyšela, že by se nemělo dávat, ale vodu tam má, ani se jí nedotkne a jak dám mlíko, tak je hned pryč.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14856
17.6.12 22:16

Kotatka bych se pokusila nekomu udat, urcite se nekdo najde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13415
17.6.12 22:20
@suik píše:
Odcervila bych ji, existuji takove kapicky mezi lopatky, ty jsou i na blechy.

Tak se zkus na tohle odčervení zeptat nějakého odborníka a dozvíš se, že jak to někteří nabízejí jako UNI na všechny parazity, tak je to blbost ;) Takže jedině tablety nebo pastu, v tomhle případě bych volila pastu, už kvůli koťatům, velká kočka dostane jen větší množství, dávkování je vždy na krabičce, tablety jsou podle váhy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23847
17.6.12 22:28
@suik píše:
Kotatka bych se pokusila nekomu udat, urcite se nekdo najde.

Nechcete někdo koťátko??? :mrgreen: :mavam:

Ohl. té kastrace - ono bude i problém tu kočku nějak na tu veterinu dopravit. Sice je přítulná, ale dát jí někam do krabice - no to nevím, jestli by jí nechyt amok a ještě ke všemu kdybych jí oddělila od koťat, těm jsou asi tak 2 měsíce bych tipla :think: :nevim:
Chtělo by to nějakou odchytovou stanici, jestli něco takovýho teda existuje, nevíte? No stejně, jsou to 3 kočky, 1 kocour, dát 1500 celkem v tom nejlepším případě za kastraci, to je kua moc. A vzhledem k tomu, že jsme u Prahy, tak těch 1500 za jednu je teda dost šílený. Asi fakt budu muset zapátrat po nějakým tom útulku. :nevim: a ještě aby si je odchytli, No je mi jasný, kam mě pošlou. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný