Venkovní kotě

18592
10.6.12 14:36

Venkovní kotě

Dcera dostane od kamarádky kotě, narodilo se v kůlně, spí tam, doma není ani matka, ani kotě. Chceme si ho vzít, až mu bude cca těch 12 týdnů, takže ještě máme pár týdnů čas na přípravy a úvahy. Domů ho určitě nechci, měli jsme už dva kocoury, oba byli venkovní, ale protože jsme se mezitím přestěhovali, jsme teď v novém rodinném domku a zahrada není ještě vůbec upravená, uvažuju, kam kotě umístit. Žádnou kůlnu nemáme. A jak ho zvyknout, aby ze zahrady neutíkalo. Oplocení není ideální a stejně by ho asi nezastavilo. Teoreticky může být také ve sklepě, je tam jedno okénko, kudy by mohlo ven. Nebo mu dát něco - ale co? - ven?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
116
10.6.12 14:51

Ideální pro kočku je určitě půda, pokud máte, stačí zajistit aby tam mohla vylézt… Jinak u babičky jsou také kočky ve sklepě, lezou tam světlíkem a na podestě nad schodama do sklepa mají bedničku na spaní… V nějaké „kočiší budce“ venku podle mě spát nebude. Oplocení bych neřešila, plot kočku stejně nezastaví a pokud u vás venkovní kočka nebude chtít zůstat, tak půjde o dům dál i přez plot…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2377
10.6.12 15:06

Spis bych se bala kam mu dat zradlo aby se ti tam nenatahly vsecky kocky z okoli 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24798
10.6.12 15:53

Stejně minimálně měsíc ho budete muset mít někde zavřené, ven jen s dozorem, aby si zvyklo, kde teď „bydlí“ a neztratilo se.
Venkovního kocoura na noc zavírám do suterénu - prádelny/kotelny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50725
10.6.12 16:02

Co jsme měli venkovní kocoury, tak milovali psí boudu :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18592
10.6.12 17:53

Psí bouda nepůjde. Půda je, ale přes byt není přístupná, mysláíš, že by tam lezlo zvenku? To zvládne i malé kotě? Hlavně by byl problém, jednak je tam strašné vedro, jednak se musí sundávat schody, což na každodenní krmení není reálné.
To si fakt cizí kočky dovolí vlézt mu tam na žrádlo? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18592
10.6.12 17:55

Pipet, takže měsíc zavírat na noc domů a přes den s dozorem ven? Nemám zkušenost, protože naši kocouři byli první jako kotě doma a teprv v roce jsme ho vyšoupli ven, a ten druhý rovnou odmala venku v kůlně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
163
10.6.12 18:01

My jsme měli kočku venku už od kotěte.. Dávali jsem mu misku s mlíkem, a jídlem ven, a on se sám asi instinktivně vracel za jídlem. Přes zimu jsme ho pouštěli do sklepa, ale o to si většinou sám „ŕekl“, když čekal před dveřma

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24798
10.6.12 18:17

My jsme ten přechod ven zvládli asi za dva měsíce, postupně… Ale i teď může dovnitř a na noc ho zavírám. Život venku je pro kočku docela nebezpečný a já bych si chtěla Macíka užít co nejdéle…

A určitě vykastrovat. - kočka po prvním mrouskání, kocour tak v roce věku…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18592
10.6.12 18:22

Náš první kastrovaný nebyl a držel se, ale po roce se vrátil zbědovaný (zlomená čelist a pánev), tak při operaci sjme ho nechali kastrovat. Druhý kastrovaný nebyl vůbec, měli jsme ho cca 4 roky, ale postupně se zřejmě přestěhoval na jinou zahradu :nevim: Ještě občas přišel se nechat pohladit, ale na žrádlo už nechodil. Takže nového kocourka určitě necháme.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3807
10.6.12 19:10

Ahojky,ostatní příspěvky jsem nečetla …
my máme kočky venku ale mají kdykoliv přístup ( také okýnkem ) do sklepa, kde v zimě je celkem teplo, mají tam pelíšky a misky s žádlem, takže v tom problém nevidím, samozřejmě, že se tam chodí krmit i cizí kočky ( nevím jak by se tomu dalo zabránit tak to ani neřeším ;) )
vždycky když jsme si přinesli novou kočku tak jsme ji prostě do toho sklepa na dva týdny zavřeli, ona si zvykla na nás, že má nový domov atd, když jsme ji pak vypustili ven tak už nikdy neutekla, věděla, že u nás má vše co potřebuje :)
jinak máme všechny kočky vykastrované - i kocoury - nikde se netoulají, nevytvářejí další a další koťata která většinou nikdo nechce, neperou se a ikdyž jsou vykastrované tak chytají myši a jsou mazlivé :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1762
3.12.14 00:52

Ahoj,
zatoulalo se k nám kotě cca 4 měsíce staré. Holky si ho samozřejmě chtějí nechat. Teď bydlí v domečku s garáží a každý den ho na chvilku pouštíme ven pod dozorem. Vevnitř má písek a umí na něj chodit.
Nevím ale, co s ním douhodobě. Museli bychom do domečku namontovat ta kočičí dvířka, aby mohlo chodit tam a zpět nebo ho můžeme nechat venku, kde je zateplená psí bouda, ve které nikdo nespí. Můžeme už takhle malé kotě nechat venku? Co myslíte, že je lepší? U té garáže se bojím, aby nám nevlezlo do motoru (což už se jednou stalo) a já ho pak nezabila až budu odjíždět.
Navíc příští týden budeme muset na 3 dny odjet a já nevím, co s ním. Můžu ho nechat tři dny zavřené v domečku s dostatkem žrádla??? Nebo ho mám vyhodit do té boudy? Bojím se, aby neuteklo.
Děkuji za rady, kočku jsem nikdy neměla, tak si nevím rady.
 Halka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
875
3.12.14 07:19

Reknu ti to tak, ze se to nemusi nekomu libit, ale u rodicu jsme odjakziva meli na zahrade zatoulany kocky, vcetne kotat. Do bytu jako domaci kocky se k nam dostaly jen dve a to kvuli zraneni. Jsou dve moznosti. Budto si kote vezmete domu a bude to domaci kocka se vsim vsudy, denne krmit a uklidit pisek ji muze chodit nekdo z pribuznych, nebo ji venku v garazi nebo kulne zajistite podminky pro preziti, zetepleny pelech, stejne si najde jine misto, nasypete granule a bude z ni skutecne venkovni kocka, ktera za nejakou dobu odejde na jine misto.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1616
3.12.14 08:24

@Halka no,my máme číču tak pûql na půl. Ldyž chce, jde ven, když ne, je doma. Dvířka nemáme, vždy si sedne ke dveřím a čeká, kdo ji pustí. Když chce domů, vyskočí na parapet a mňouká, nebo pavcckou ťuká. Žrádlo má doma, ale když jedeme na delší donu pryč, je venku a dám ji ho pod krytou verandu. 3dny vydrží v pohodě, pak už bych se s nèkým domluvila na kontrole.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
LL
1057
20.9.15 22:40

Odkdy dát ven a jak zvykat?

Zdravím všechny, co máte zkušenosti s koťatama. Máme 3 měsíce staré kotě, teď o víkendu jsme ho přivezli. Chtěli jsme kocoura, ale venkovního, máme velký pozemek a zahradu, zatím neoplocenou, kolem nás je pole a lesík. Jenže koťátko bylo dovezeno s domova, kde bylo vedené jaké domácí, bytové. To já nechci. Teď je v technické místnosti. Má tam boudičku, granule, vodu a písek na OÓ. Venku už s námi přes den bylo. Zítra jdeme do práce, takže zůstane celý den v technické místnosti, přijde mi to kruté, ale co mám dělat. Já myslela, že hned od začátku bude prostě venku, toto mne zaskočilo. Takže jak dál. Kdy ho opravdu můžu dát ven? Neuteče? Nebude mu zima? Když bylo jen doma. A taky nevím, kam ho ven dát. Máme garáž, rozestavěnou, má zdi a střechu, ale ne vrata. Takže zima jak venku a asi by na něj mohlo i něco v noci zaútočit… Když jsem byla malá, dovezlo se kotě, bylo venku na půdě a basta. Teď si ale nějak nevím rady. Omlouvám se za dlouhý příspěvek a děkuji předem za všechny rady.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný