Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Pes bude tvůj, pořiď si jakého chceš ty. Na děti si při dobré výchově zvykne skoro každý.
Z těchto pár požadavků bych navrhla třeba francouzského buldočka.
Kavalíra - ale všude budou chlupy, musí se každý den česat a je náročnej na pozornost, na mazlení, když se nemůže aspoň přitulit je smutnej. Je to jak další dítě. Ale děti miluje, moc neštěká, nikdy nekousne, je něžnej a opatrnej. My si pořídili kavalírku ještě před dítětem a ostatní děti přímo miluje.
napadá mě kavalír, bišonek, krysařík, pudl… Nešla bych do ničeho, co je teriér, při správném vedení jsou to samozřejmě super psíci, ale teriéři potřebují pevnou ruku a hodně pohybu a věnování se. Třeba mě se hrozně líbí jask russel teriér, je fakt kouzelný, ale viděla jsem ho v akci a je opravdu hodně neposedný.
Nešla bych ani třeba do jezevčíka, bývají hodně svéhlaví.
Ale i u těch společenských plemen platí, že se jim člověk musí věnovat, cvičit je, takový malý pes sice nikoho nezabije ani nezmrzačí, ale kousnout umí každý a pokud získá pocit, že je doma pánem, tak je zle ![]()
Mě by se líbil trpasličí jezevčík,ale ty jsou prý dost ostrý
pejsek nebude můj,ale dcery,tak spíš hledám nějaké tipy z čeho jí pak dám vybrat.
jo u kavalíra jsem zapomněla dodat že jsou lehce cvičitelní. Rádi udělají svému pánovi radost a jsou hodně tvární.
Jinak bych ještě doporučila boloňského psíka - vím o něm celkem houby, je malinký, nelíná vůbec, když se stříhá nakrátko vypadá pořád jako malé štěňátko, přijde mi taky jako nekonfliktní plemeno, ale o jeho povaze toho moc nevím.
No trpasličího jezevčíka k dětem raději ne… Mám jednoho doma a když nemá náladu, tak se ožene. Nekousne, ale ono stačí když zavrčí nebo lehce chňapne. Prostě je to náladový pes. Nevyměnila bych ho ani za nic, je to moje zlatíčko, ale jezevčík je to každým coulem… A to je ještě z těch hodnějších!!
My jsme si vybrali v útulku dvaouletou slečnu…a nic lepšího jsme mít ani nemohli. Na úvod jsem teda řekla, že je to ten nejhnusnější pes, co tam mohl vůbec být…ale teď mi připadá nejkrásnější na světe.
já bych taky doporučila kavalíra, jen pozor na to, mají lovecké pudy. Jsou to super psíci. K dětem spíš nějaké klidnější plemeno, klidně i toho buldočka. Krysaříka bych naopak nedoporučila, bývají docela labilní. Pudlíci jsou super, ale jsou docela temperamentní. Teriery opravdu ne, mám
hodně známých co je má a většina z nich s nimi sportuje, jako typické gaučáky k rodině si je neumím představit. Napadá mě ještě brabantík nebo bruselský grifonek.
Doporučuju Bostonského teriéra. Sice názvem teriér, ale je to zlatý pejsek! Nenáročný, přizpůsobí se - dokáže lítat celý den, ale taky se celý den válet na gauči. Nekonfliktní, milý, veselý pejsek, miluje lidi a děti. ![]()
My máme pinče ![]()
Mimina si ani nevšimne a batoleti statečně trpí lumpárny ![]()
my máme štěndo jorkšíra fenečku, asi bych to vzala takto-malé plemeno-to co nelíná- a pak se rozhodla. My šli do jorka proto, že nelíná, vypadá, že bude i malá-mobilní do tašky, známá má čivavku a je to děs, chlupy napíchané všude. Z toho co nelíná je jorkšír (toho vylučuješ), boloňák, bišon, pudlík (nevím, jak je na tom maltézák). Jinak vše i to co má krátkou srst líná a budete z toho všichni brzo na nervy. Stačí mi, když na chvíli přijde syn z JACK RUSEL terieren. Nevím, proč ne jorkšíra, naše je doma klidná, zaleze do pelíšku nevíme o ni, před domem, kde se scházíme s více pejskaři se vylítá a i když je doma sama neštěká.
Lhasa Apso-výborný pes.Hodný,přítulný,poslušný.Klasický gaučák.My ho máme a dokonce hlídá malou,když leze ![]()
Hm, každá ti sem píše, že to a to plemeno je labilní, tvrdohlavé … evidentně mají takového doma.
Pes bude takový, jak si ho vychováš - předpokládám, že ty, žádný pes není hračka pro děti.
Mrkni se na IX.sk. FCI a vybírej, čti standardy plemen a pořádně si promysli požadavky, které by dané plemeno mělo splňovat, držím palce
.
Ahoj,chci pořídit holkám malé štěňátko,ale nevím jakou rasu,chci něco malého a hlavně hodného k dětem.Jsme v bytovce,tak pejska co nepotřebuje obrovskou zahradu poradíte?Jorkšíra nechceme.