Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Ahoj mám dotaz ohledně psa v autě a zákonu že pes musí být připoutaný, vím že jsou postroje přímo do auta pro psy ale to jsou na zadních sedačkách a já se chchi zeptat na psa v kufru vím že existuje mříž nebo sítka za zadná sedadla aby pes byl oddělený ale nevím jestly ještě v kufru se musí poutat? A jestyl stím máte nějakou zkiušenost že to těm policajtům stačí děkuji moc za jakoukoliv odpověd ![]()
mrkni sem, je to tam popsáno. My máme přepravní box, v tom žádné další pásání být nemusí.. Jinak článek 207, ale stále aktuální : http://auto.idnes.cz/…utomoto.aspx?…
Pes musí být připoutaný ne aby neohrozil při nehodě sebe, ale lidi v autě, takže stačí klasická mříž, nebo taková ta natahovací
My psy v kufru vozíme, máme jen středovou mřížku (nemáme Combi) mezi zadními sedadly, aby mohli dýchat a věděli, že jsme s nimi. Problém s tím nikdy nebyl ![]()
My vozíjme labradora v kufru. Mříž tam nemůže být protože tam manžel vozí pruty na ryby
Takže má popruh na připoutání prostrčený za zadní sedačky a tak je připoután. Snad to chápeš jak to myslím ![]()
vozim bezne v aute tri dogy…ani na hranicich ani jinde nebyl nikdy zadny problem..fakt je tam nepripoutam ani kdybych chtela
…z nemecka sme vezli v kufru kozy..tak ze nebyly poutany..ovce po CR vozim stejne tak…kdyz jsem mela starej favorit tak koza jezdila na prednim sedadle vedle me kdyz se nekam s ni potrebovalo jet..policajti nas videli mockrat..nic nerikali ![]()
Příspěvek upraven 04.06.12 v 16:41
oddělený kufr je dostačující, pes musí být zabezpečen, aby neohrozil ostatní v autě nebo např. záchranáře.
já to moc neřeším..
vozím psa v prázdnym kufru, ta mříž mi tam přijde zbytečná (navíc je nechutně drahá), dopředu neskočí, je to takový větší telátko
, co se rozhodně neproplazí přes zadní sedačky.. navíc stejně leží, tak není ani vidět..
A když jedeme k vodě, nebo na louku, tak ho vozím vepředu, sedí vedle mě na sedačce, symbolicky ho připásám pásem, stáhnu okýnko, on vystrčí jednu tlapu a kouká s vyplazenym jazykem ven ![]()
http://www.akvaplzen.cz/?… Drahé? Mně se nezdály, koukám namátkou na jeden obchod a jsou do tisícovky ![]()
@mikitaa píše:
vozim bezne v aute tri dogy…ani na hranicich ani jinde nebyl nikdy zadny problem..fakt je tam nepripoutam ani kdybych chtela…z nemecka sme vezli v kufru kozy..takze nebyly poutany..ovce po CR vozim stejne tak…kdyz jsem mela starej favorit tak koza jezdila na prednim sedadle vedle me kdyz se nekam s ni potrebovalo jet..policajti nas videli mockrat..nic nerikali
@mikitaa píše:
vozim bezne v aute tri dogy…ani na hranicich ani jinde nebyl nikdy zadny problem..fakt je tam nepripoutam ani kdybych chtela…z nemecka sme vezli v kufru kozy..takze nebyly poutany..ovce po CR vozim stejne tak…kdyz jsem mela starej favorit tak koza jezdila na prednim sedadle vedle me kdyz se nekam s ni potrebovalo jet..policajti nas videli mockrat..nic nerikali
Podle mě je síť minimum, mám ji a jsem v klidu. Jde spíš o to, aby při nehodě pes nezabil děti na zadních sedadlech,řidiče nebo spolujezdce.
U nás je síť tedy spíš symbolická, Lara jí proleze, když chce, nadzvedne si ji a protáhne se. Ale to měla jen takové období, teď jezdí vzorně vzadu a je tam spokojená.
@Baba píše:Říkala ta koza aspoň zprava dobrý?
nene..tahle rikavala „slapni na to“ ![]()
@mikitaa
a co mas za auto na ty tri dogy ? ![]()
my vozime 40kg psa na zadnim sedadle nepripoutanyho protoze se nam takovej ten specialni pas nekde ztratil, ale uznavam ze to je nebezpecne, samozrejme ze pro nas - leticich 40kg neni nic moc a myslim ze v takovem pripade bohuzel smrt jista no
on se ale brzo presune do kufru stejne …co vim tak pes budto musi byt pripasany nebo za mrizi v kufru (tam uz pripasany byt nemusi), prakticky nas ale taky nikdo nikdy nekontroloval, a to jsme s nim najezdili taky dost i pres hranice a tak kdy treba celnici koukali dovnitr a videli ze pripasanej neni
vevericka: vesli se vsichni tri aji do favorita..dogy ac nevypadaji tak jsou velice skladni psi
ted mam renaulta kangoo…rekla bych ze s favoritem byli spokojenejsi protoze obsadili vsechny sedadla..ted je na sededle vzadu jeden vyvoleny a dva v kufru ![]()