Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
ahojky, zbývají nám 4 týdny, než si přivedeme našeho maltézáčka Majkiho domů, a tak přemýšlím jaké granulky zvolit.
Když jsem se ptala paní co ty štěňátka má, tak říkala, že vždy koupí od každého něco a smíchá to dohromady. Přemýšlela jsem o techto:
http://www.tommiland.cz/…-skup804.php
http://www.tvujpes.cz/…-junior-3kg/
http://www.tvujpes.cz/…r-small-3kg/
Nebo poradíte jiné? Bude mít 2 měsíce, takže pro štěňátka. Děkuji já fakt už nwm ![]()
tak Pedigree určitě ne. Eukanuba by měla být dobrá, taky jsme ji dlouho měli. Teď kupujeme Barking Heads a připadají mi, že mají nejlepší složení z těch co jsme zatím zkoušeli
Brit, Pedigree, Eukanuba … složením nejhorší a nejlevnější sra.čky, které můžeš psu dát. Oni ty barviva a způsoby konzervace u těhle krmiv opravdu nejsou to nej. Čti složení, kolik co čeho obsahuje, kolik živin a v jakém poměru tvůj pes bude potřebovat a podle toho vybírej ty, které psu budou sedět, ne nadarmo se říká, že laciná věc je drahá, koukni se po kvalitnějším krmení a ještě věc mě napadla, správní chovatelé papírových vrhů granule nemíchají, takže dost možná si jedeš pro voříška k množitelce, kde jde především o to, jak nejlevněji krmit prcky do doby odběru a jak nejlépe na tom vydělat.
mam 2 mopsiky a s granulema brit jsem byla spokojena asi nejvic z toho co jsme vyzkouseli.
ted jsme ale presli na mrazeny mlety maso specialne pro pejsky, doporucuju. neni v tom tolik zbytecnych prisad jako v granulich
Za sebe doporučuju Purinu Proplan pro štěňata malých plemen. Až bude pejsek dospělý tak bych buď zůstala u Puriny a nebo bych přešla na Hills nebo Orijen Fish.
@Lynette No, jakž takž souhlas s tím Proplanem, některým psům sedne, nebo zakl. zkus nové Platinum natural, Orijen, Ontario … a studuj složení. Rozhodně nekupuj sra.ky typu Pedigree, Friskies, Propesko apod… ![]()
Příspěvek upraven 27.05.12 v 16:36
@Vera111 nad eukanubou tedy ještě popřemýšlím…
@Shreya není papírový a byly to tzv. nechtěné štěňátka… u té paní jsme již byli a má skutečně pouze dva maltézáčky, kteří mají první štěňátka, což odpovídá věku mamky a taťky… řekla nám to prý hlavně proto, že by nemělo dojít k rychlým změnám krmiva, k čemuž by mohlo dojít, kdyby se daná značka přestala vyrábět… brit jsem právě na to složení koukala, že to zas tak proti tomu Pedigree hrozné není… eukanuba ještě taky není to nejhorší oproti všemu ostatnímu…
@zelenaprisera brit se mi právě zas tak hrozný nezdá…
@Lynette - a proč od malička purinu a ne ty hill´s pro štěňata malých plemen? ![]()
@Shreya friskies a propesko opravdu kupovat nebudu… to složení se mi už na první pohled nezdálo…
Ok, takže tady škoda řečí, klasická pohádka nechtěné nakrytí… ještě napiš, že rodiče šteňat jsou sourozenci a ženská neuhlídala dva psy … no nic, tak s voříškem hodně štěstí a držím palce při správném výběru granulek …
@Shreya no, jsou to sice sourozenci, ale jeden má 1rok a dva měsíce a druhá má 2,5 roku a opravdu to není přechovatelka psů. jsou to panelákoví lidi a psi, takže si myslím, že by bylo dost dobře poznat, kdyby jich tam měla tisíce… mě nejde o to jestli má papíry nebo ne… my ho pro další rozmnožovaní nechceme, takže stačí bez…
fakt nechápu proč si jde člověk pro radu a nakonec ještě dostane vynadáno za to, že něco napsal, protože kdybych to nenapsala hned, tak mi všichni budete psát, že záleží na tom, co kupovala majitelka štěňátek… ![]()
No vida, takže jsem se trefila, ke všemu příbuzenská plemenitba … no, tak ti přeju, aby tvé budoucí štěně vypadalo alespoň jako náznak psa, o zástupci a přesdstaviteli plemene se tu mluvit nedá, ke granulím jsem ti své napsala, tak hodně štestí.
monini6: Doporučuju jen to s čím mám osobní zkušenost. Když byla naše fenka štěně tak jsme jí dávali Purinu, chutnalo jí to, byla zdravá, měla hezkou srst. Hills pro štěňata je třeba také dobrý, ale osobní zkušenost s tím nemám.
Granule bych rozhodně nemíchala - vždy dávej jen jeden druh.
A co se týče toho pejska, ještě jednou to dobře zvaž. To, že není papírovej nevadí ale z křížení mezi sourozenci může být štěňátko nemocné. Až mu bude rok a půjdeš s ním na veterinu, tak tam třeba odhalí vady způsobené příbuzenským křížením a budeš mu muset dávat furt nějaké léky aby byl jakž takž v pořádku. To už máš lepší vybrat si nějakého hezkého pejska v útulku než tohle. Lepší mít pouliční směsku a zdravou než čistokrevnýho nemocnýho maltézáčka.
to nějak nechápu co je na voříškovi špatného
Ještě by se snad měly zavést psí koncentráky pro voříšky, ne?
Máme taky jednoho psa, co ani nevíme, co je to za rasu a máme ho snad zastřelit nebo co? Je to skvělej pes, máme ho rádi.
přesně! člověk poprosí o radu a oni mu málem to štěně tady střílejí ![]()