Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@Vera111 píše:
@Shereen hmm, my jsme se od nich už rok žádných dárků nedočkali. Dluží nám dvě dvanáctikilovky a vodítko
Vážně, my obdrželi vždy vše v naprostém pořádku
Necháváme si vždy všechny dárky posílat přímo na prodejnu.
@Lynette HAHA
![]()
@Shereen no fakt, poslali mi to taky na prodejnu, já se tam Xkrát ptala a pak když jsem přišla, tak krám zrušený. Oni mi potom posílali mail, že jsem si to nevyzvedla, tak jsem jim volala, že už jaksi nemám kde. Dala jsem jim adresu na jinou prodejnu, prý že to pošlou tam. Ale zase nic. Ptala jsem se tam už tolikrát, že už se neptám. Připadala jsem si už jako magor
aha, no tak to spíš vypadá, že to někdo ztopil v tom zrušeném obchodě. Blbé okolnosti, ale věřím, že to naštve, zvlášť, když to byly 12kg, my kupujeme jen 3kg, máme malého psíka.
Ahoj, co se týče granulek, zkus si najít něco málo o Acaně, tu preferujeme my, a i když stále přemýšlím o BARFU, jsem s tímto zatím spokojená.
Co se týče štěněte, nebrala bych si jej. Nejen, že pes může být v budoucnu nemocný, může být i psychicky narušený. Raději bych si vyhlédla jiné štěně. Jde i o to, že pokud se budou tito nezodpovědní množitelé podporovat, tak přibude naprosto nepoužitelných psů, kteří se svým plemenem mají společný už pouze jen název. Ale to už je OT, jen nad tím zauvažuj.
Příspěvek upraven 27.05.12 v 18:22
U těch příbuzenských spojení je riziko v tomto…
Většina vad se přenáší skrytě. Např. budeme brát, že vada jsou modré oči, správné jsou hnědé. Pro barvu očí (a celkem cokoli) jsou dvě vlohy… Jedna od matky a jedna od otce. Hnědá je „silnější“ než modrá, takže pokud se v jedinci potká modrá vloha od maminky a hnědá od tatínka, pes bude mít hnědé oči a nikdo nepozná, že má i vlohu pro ty špatné modré. Aby měl pes špatné modré oči, musí mít vlohu pro modrou od matky i otce, už nebude žádná „hnědá“ vloha, která by to zachránila a pejsek bude mít modré oči - tedy vadu.
Za vadu si dosaďte cokoli, většinou je potřeba i více párů nějak špatných vloh, ale úplně hrozně zjednodušeně to tak funguje.
A když jsou rodiče příbuzní, je mnohem větší riziko, že se u potomků potkají ty špatné vlohy, protože oba rodiče mají hodně podobný ten genotyp - podobné vlohy a u potomka se ta vada, u rodičů dosud skrytá, projeví…
Taky bych do toho vůbec nešla, psa si kupuju na 15 let a chci, aby byl co možná nejzdravější.
Pouliční směsi naopak bývají zdravější, protože tam se ty vlohy všelijak míchají a je menší riziko, že se projeví. A přiznejme si, kolikrát na vesnici (myslím typický dvorek…) nemocného pejska prostě utratí… A jeho vlohy už se dál nešíří.
O granulích bylo napsáno… Je tu i víc diskusí, stačí pohledat.
Taky bych o takové štěně nestála, máme doma jednoho maltézáka ( bez PP, od pochybných majitelů), co jsem " vyvdala" po manželově bývalé ženě a většího zmetka psa jsem snad ještě neviděla. Zákeřný, vzteklý pes, před nímž chráním dceru mnohem víc než před naším „hlídacím“ NO… A známí mají oba psi (labradory) s epilepsií, až se nemoc objevila a začali to řešit, přišlo se na to, že jejich matka a otec jsou sourozenci. Může to být náhoda a taky nemusí…Granule určitě ne barevné jako Pedigree a podobně, konkrétní značku neporadím, ono je to všechno v podstatě slisované a spečené obilí s trochou masa, něco vyber a když nebude chutnat, zkoušej dál . Taky uvidíš, co bude chtít tvoje štěně vůbec žrát…
Ahoj
jedeme na Acane- máme dva yorkšírky a jsme nadmíru spokojení.
K štěňátku- je to nakonec Vaše rozhodnutí, ale ja bych ho nebrala.Obávala bych se vad a pak jsou jen problémy.Majitelka mi přijde jak množitelka- má doma matku a syna- neuhlídala? Blbost, na to měla myslet už když si toho synka nechala.
Doporučujuu at ti paní dá začáteční balíček pro zatím je jedno čeho když budeš zvykat na jinnou stravu tak vždy přimíchávat to nové do starého postupně zvyšovat dávku nového minimálně týden pejsi mají citlivý žaludek aby jste si nezadělaly na problém a pak bych kupovala superpremiové granulky
jsou dražší ale kvalitní a krmila bych stejnýma granulkama štěněcíma nejlépe rok pak múžete o třídu zlevnit. Čily premiové. S těmi superpremiovými můžu doporučit pro plan ( výhoda granulek je více příchutí ve stejné kategorii že pejsek není pořád to samé) a pak můžu doporučit royal canin přímo pro maltézáčky, eukanuba taky jde ale je mastnější,pak brit care, a nebo kouknout na internet ale abvy byly superpremiové
doufám že sme poradila
@critline to není synek! matka je od někoho jiného a otec je od taky někoho jiného… není to synek matky ![]()
@monini6 není zač akorát píšu jak tatar tak se omlouvám
jinak klidně piš do soukromé zprávy rady o zvířátkách dávám .. mám různé školení a praxi chovatelský potřeby ![]()
Doporučuji Platinum, Fitmin a K9. Mojí čivavě moc chutnají. ![]()
Teď jsem nepochopila co se tím snažíš říct… jako že jsou špatný?
já bych nikdy pejskovi nedala pedigree a podobné sračky ze supermarketů… ![]()