Pes neslyší?

12681
25.5.12 15:15

pes neslyší?

Ahoj, máme 5letého psa. Uměl základní povely, ale neposlechnul pokaždý. Nedávno jsem si všimla, že neposlechne skoro nikdy, ani se nezastaví,… Myslela jsem si, že zklackovatěl(máme totiž mimčo a na jeho výcvik už není tolik času)Jenže jak ho tak pozoruji tak mám pocit, že spíš hodně špatně slyší :nevim: Volám na něj jménem-on leží na zahradě a spí a ani hlavu nezvedne-musím fakt zakřičet nahlas. Couvu autem do garáže, on leží na zemi, zatroubím na něj a ani to nezaregistruje. Spí, já kolem něj projdu a mluvím normálně a neprobudí se. Dřív stačilo špitnout a už ke mě pádil, hned vše slyšel. Tak buď má tvrdý spaní a dřív ho neměl, nebo neslyší tak jak by měl a nebo na mě dlabe :think: Co myslíte? Jak to zjistit?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
25959
25.5.12 15:17

a když ho voláš na jídlo? To u nás zabíralo vždycky :D stačilo zavolat „Chceš ňaminku“ a čoklisko bylo u mě :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17226
25.5.12 15:17

Sice psa nemáme, ale nejjistější bude vyšetření u veterináře :think: Jeho chování je fakt divné :|

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1702
25.5.12 15:18

Ahoj,zajít k veterináři :lol: nám u starýho jezevčíka přišel nejen na to,že je hluchej což sme věděli,ale i slepej skoro :,( ale už je to dlouho sem byla ještě malá

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33916
25.5.12 15:19

Tak podle toho co píšeš tak asi pejsek přestal slyšet.Mám taky psa a tohle zatím je u nás v pořádku..spíš blbě vidí,ale s tím se už nedá nic dělat.Zajdi na vetu,ale nevím co s tím :nevim: :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8566
25.5.12 15:25

A jak je starý ? Fakt vypadá, že neslyší.. Protože aby neslyšel klakson když kolem něho jedeš už na tvrdé spaní fakt nevypadá. Naše psice může být tuhá jak chce ale když řeknu její jméno je vzhůru hned.. a to už je fakt stará a slyší mnohem hůř než slyšívala ale zatroubit vedle ní klaksonem tak vylítne..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14856
25.5.12 15:29

bych fakt zkusila nejaky test s jidlem…treba zavolat tak jak pise petrul, nebo zkusit treba sypat granule do misky, kdyz je pes za rohem a nevidi ne to…proste nalakat ho na to co ma rad.

nebo treba kdyz stoji k tobe zady, tak zachrastit nejakou hrackou, nebo tak…normalne by se mel za zvukem ohlednout.

no pak jit na veterinu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1702
25.5.12 15:31

ten náš kolikrát slyší i to co nemá :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9454
25.5.12 15:34

u stenat se to zkousi poklicema…chovam dogy a casto se rodi albini kteri jsou hluchy…kdyz pes spi a nevi o tobe bouchnes poklici za nim…pokud slysi tak reaguje..pokud ne spi dal a je hluchej ;) metoda je na radu veterinare :mrgreen: )

Příspěvek upraven 25.05.12 v 15:38

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9454
25.5.12 15:35

jinak mam jednoho sarplanince…co teda hluchej neni..ale brali jsme ho tyranyho uz dospelyho…nejaky povely se naucil..ale pokud nevolas na jidlo (a on neni moc zravej tak nekdy ani to nezabere) tak proste nevnima a rekla bys ze je naprosto hluchej..ale slysi moc dobre :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12681
25.5.12 15:43

Můžu mu říkat co chi když spí a nezvedne se, prostě tvrdej, až zvýším dost hlas, tak proloupne oko. Včera jsem měla návštěvu, jindy jak slyšel že někdo jde hned letěl a já chodila a hledala ho kde je. No on si chrněl a vůbec o nás nevěděl a to jsme se bavili a několikrát na něho volali.
Veterinář bydlí kousek, ale mám obavy, že ten nic nezjistí, on je spíš na krávy. To leda s ním jet někde do města k jinýmu.
Budu ho sledovat a uvidíme, ale jako aby jsem kolem něj prošla a normálně rachotila a on chrněl-to neexistovalo, ten slyšel každý vrznutí :nevim: Kolikrát jsem chtěla projít aby si mě nevšimnul, když třeba pršelo a byl mokrej a já nechtěla aby se o mě otřel a hned letěl. Teď o mě vůbec neví.
Jinak se zdá zdravej, dovádí furt stejně. Musím ho někdy odchytit když nebude spát a zkusit na něho zavolat když mě neuvidí a pak je to asi jasný.
Zdá se mě ale ještě mladej na to aby nám takhle blbě najednou slyšel.Čím by to mohlo být? Nemocnej nebyl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
25.5.12 15:44

Zkusila bych to s jídlem, podle toho, co za zvuky vydává jeho oblíbený pokrm (třeba šustění pytlíku s piškoty atd) a pak bych vzala k vetovi. Třeba má jen ucpané zvukovody mazem, bude stačit výplach a vše bude v pořádku…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30317
25.5.12 16:32

Napadlo mě totéž co Gladys. Nemusí být přímo hluchý, ale může mít ucpané uši a díky tomu psi taky špatně slyší. Jinak my taky vždycky zkoušíme pomocí volání na jídlo a zatím pejsci slyší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2393
25.5.12 16:43

jen by pejsek nebyl apatickej třeba může se stát i to že bude mít někaej psychickej problém nějakou změnou v rodině což si psala že máte mimčo .. nečekal abych na nic a pelášila k veterináři někam ne cp se specializuje na kráby ale aasi něakm do města nědá s enic dělat asi to něco bdue stát ale už ste si pejska pořídily tak pak člověk musí platit u veterináře no co když se trápí ? … mám dva pejsky a u veterináře se mě vždycky protočí panenky když vydím tu částku njn to člověk stim musí počítat když si už pejska pořídil ..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
25.5.12 16:47

Jiak já bych sjela nejdřív k tomu kravímu vetovi, strčit koukátko se světlem do ucha umí i takový vet a poznat, zda je tam mazová zátka. Pokud se nenajde vnější problém, tak můžete jet někam k městkému, který spíš bude vědět víc o psech, ale ať kvůli případnému výplachu ucha nesolíte někde tisícovku (což jsou moje zkušenosti venkovský vs. městský vet, městský bývá nepoměrně dražší i za ty nejdrobnější úkony.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný