Jak daleko od vás chodí váš pes?

1980
23.5.12 21:04

Jak daleko od vás chodí váš pes ?

Do jaké přibližné vzdálenosti se od vás vzdaluje váš pes, pokud jste na procházce a on není na vodítku? A vidíte ho pořád, nebo se občas stane, že nevíte kde je?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1204
23.5.12 21:06

Chodí ode mě tak daleko, aby na mě viděl :) Když zaběhne za obzor, nebo někam mimo mě, tak na mě vždy buď počká, nebo přiběhne.. Ale, že by se držel nějak u nohy, to ne .. Mám labradora+doga :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Sandra752
23.5.12 21:08

Neopovazi se mi jit od nohy na vic jaj deset metru…ale jak vidi kocku tak se nezna :-D

• Citovat
  • Upravit
163
23.5.12 21:09

Nikdy bych psa nenechala jít si kam chce.(abych na něj neviděla) když vyjdeme ven běží 3-4 metry se vyčůrat a pak už chodí pouze vede mě. Max metr předemnou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
737
23.5.12 21:10

My máme 4m štěně JRT a chodí vedle kočárku.. někdy se někde začmuchá :mrgreen: ale honem běží ke mě. Pořád čekám, kdy ho to přejde a zdrhne.. A spíš něž chodí, tak se veze s malou.. chodíme na dlouhé prochajdy a přeci jen je to na ěj trochu moc :D :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
23.5.12 21:11

Velkej pes, který nemá nějak extra problém s poslušností, tak cca 20m? Nemám odhad :oops: Menší pes by šel klidně dál, toho musím mít pořád v merku a průběžně ho přivolávat, aby se nezdejchnul úplně. Při procházce si beru psi k noze, pokud jsme třeba před nějakou zatáčkou, kam nevidím (konrétně, máme tu husté keře a cestičku kolmo dolů, která jde z chodníku, takže když se blížíme k cestičce, tak psy nenechávám vlítnout na cestičku, an kterou přes keře nevidím).
Jsem v tomto hodně opatrná, máme tu v ulici dva rvavé psy, takže hlavně kvůli tomu, ale ani nechci způsobovat šok třeba nějaké mamince s dítětem (větší pes má 30kg a vypadá už trochu víc vůhružně, hlavně s ocvočkovaným obojkem :lol: , i když je to ťulpas, stejně jako malej)

Nesnáším situace, když se k nám blíží cizí pes většího vzrůstu, páneček nikde a pes nevypadá úplně jakože kamarádsky, jde, ocas napružený, připravený očividně ke skoku, kdyby se moji psi jen blbě podívali :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17629
23.5.12 21:13

tak to náš pes chodí tak deset metrů obvykle, to je ovladatelná /hulákám/ ale taky třeba vedle chodníku, kde chodíme, na louce a to se pak vzdaluje dost, obecně je to nezávislačka a někdy je jí panička dost šumák :P ..ale já jsem zvyklá ji mít pořád pod dohledem, abych předešla případnému problému (jiný pes, mršina, hovno, malé dítě apod :mrgreen: )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4316
23.5.12 21:19

no náš rád běhá,tak se proběhne za pár minut se vrátí,asi oběhne celý les.S ním nikdo neudrží krok,je tak ke koňovi. Nebo na závody od mala rychle a vášnivě běhá,bohužel z nás nikdo běžec není,ovšem je hodný,nekonfliktní a vždy s košem.Ale jak píšu nikdy se neporval,před každým psem co na něj zaštěká rychle uteče :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9378
23.5.12 21:24

naše fenečka Labradora chodí na sídlišti na vodítku, manžel ji má bez, jde mu u nohy, já ji nechávám na vodítku víc očůrávat :-)), protože sežere na co přijde a hlavně zbožňuje děti a né každá maminka i prcek to dobře chápe. No a mimo „lidi“ chodí bez a to si lítá jak chce (tak, abych na ni viděla), na písknutí přiběhne ke mně.

Příspěvek upraven 23.05.12 v 21:26

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4132
23.5.12 21:25

Na veřejných místech a při procházkách mezi lidmi jsou naši psi vždy na vodítku. Na vycházkách v přírodě může menší pes na 20 - 30m? prostě podle terénu, musím ho mít na očích. Velký pes má smolíka, jakožto kříženec vlkodava má silný štvací pud, takže je v přírodě na vodítku a na volno se vyběhá na soukromé louce za domem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6578
23.5.12 21:25

Pořád ho vidím, ale někdy se začmuchá a já už zajdu za roh baráku a on mě nevidí, tak pak letí jak střelený.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10351
23.5.12 21:26

Do vzdálenosti zvuku píšťalky, cca 300m :lol: Ale jsme na vesnici, takže pole, pole a na druhý straně pole. Jsou během pár vteřin odvolatelní od zvěře, takže nám to funguje bez problémů. Když jsme bydleli ve městě, tak jak kde, na chodníku mezi baráky tak 15m, na nějaké louce nebo tak libovolně. Jen na fenku si musím dávat bacha, hodně špatně vidí, slyší a hlavně je neskutečně blbá, takže mezi více lidma jedině na vodítku, ztratila by se.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101777
23.5.12 21:28

Náš střelenec chodí v civilizaci pouze na vodítku, jinak něco uvidí (nebo se lekne), vyrazí a nevidí a neslyší…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
661
23.5.12 21:28

Naše NO 6 měsíců štěně chodí tak 5 metrů od nás.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3419
23.5.12 21:33

náš Francouzský buldoček se nás celkem drží, napřed nikdy nějak daleko moc nechodí, na to je moc línej :mrgreen:
Ale spíš mě někdy vytáčí tím, že se někde loudá a začmuchá se na nějakým pro něj zřejmě „voňavým“ místě a volám jak na lesy, pak se milostivě na mě podívá a milostivě a v žádném spěchu ke mě přijde ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný