Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
No tak kdybych měla litovat každýho ptáčka, kterýho ta naše s.i.ě chytí, tak bych se ulitovala. Pouštíme jí přes den ven a když náhodou nějakou oběť nepřinese tak je to spíš zázrak. Je to pro ně přirozený, jsou to lovci tak to prosím tě neřeš a nech to na přírodě. Hlavně jí netrestej, to by bylo jako kdybys chtěla psa potrestat za to, že štěká ![]()
Ahoj, zkušenost mám, i když ne přímo s ptáčkem. Naše kočka byla také čistě bytová, jen si chodila sedávat na balkon. Nikdy nic a kočka pak najednou v průběhu dvou týdnů zabila 2 netopýry, které na balkoně ulovila. Také je nežrala, jen si s nimi „hrála“. Po třetí nám vlétlo postupně do ložnice asi netopýrů, kočku jsme museli coby zmítající se klubko zavřít v obýváku, zírala jsem, jaký je našeho gaučového mazlíčka v minutě predátor. Zvířata ty instinkty nemají potlačené a v momentě, kdy to zkusí jednou, už to bude chtít znovu, protože ty hýbající se „hračky“ jsou pro ně mnohem zábavnější a přirozenější, než vycpaná myška nebo míček. Od té doby naše kočka neměla k podobnému lovu šanci, tak se specializuje alespoň na pakomáry, luční koníky, můry a pavouky. ![]()
Jinak jeden ptáček je pro nás cíti ještě nic, sousedi mají kocoura, který má venkovní dvířka a mají imrvére doma roztrhané ptáky, myši (jednou jich prý vyskládal coby dárek rovnou několik), přinesl už i zlatou rybku a mladého zajíčka
, na to už bych žaludek fakt neměla.
Nechci tě stresovat, ale já bych se bála, jestli ptáček neměl nějakou nemoc a nenakazil kočku, potažmo mě a mimi ![]()
Ahoj, já bych to vidělat tak, že ten ptáček nebyl v pořádku. Copak by kočka z balkonu mohla chytit ptáčka co má šanci uletět?
My teda máme jen pejska a ten zatím nic nechytil, ale u našich kočka nosí běžně domu myši, holoubata, ptáčky atd. Dostává vynadáno jen za to, že je tam ještě živé pustí a myš někam zaleze. Bohužel taková ta příroda je.
Obávám se že st tím nic moc nenaděláš. Kočka je prostě šelma, i když teda děsně roztomilá a mazlivá
. Je to jejich přirozenost. Kočky všeobecně uloví víc ptáků než myší.
@CokeLady píše:
Ahojky, moc děkuju za radu…to jsou starosti
Za 2 týdny mám rodit a ještě tady budu řešit takovýhle věci
To jsou ty hormony, to bude dobrý
Naše číča je úplně to samý co psala Naima, akorát bez toho zajíčka, všechno co se hýbe je její. Vždycky si řeknu že je to příroda a ta ví, proč to takhle zařídila. Rozhodně je mi milejší, když myš chytne kočka než aby to lidi trávili jedem (i když chápu že to někdy jinak nejde).
@CokeLady Neboj se, pokud jsi na ptáčka nesahala holou rukou a pořádně vytřeš, tak buď naprosto v klidu. Kočka ptáka nesežrala, určitě je očkovaná a rizika jsou pramalá.
@CokeLady píše:
Příspěvek o tom, že pták mohl něčím kočku nakazit mě přirozeně vystrašil![]()
jak mám jako kočce vydesinfikovat hubu? Asi vytřu savem celej byt, když tu byly kapky krve, ale co jako dál?
Když jsem byla těhotná a zdrhla nám kočka, když se vrátila, tak byla u veterináře, aby ji „vydesinfikoval“, ale byla jsem v prvním trimestru a byla jsem vybátá
@CokeLady píše:
Příspěvek o tom, že pták mohl něčím kočku nakazit mě přirozeně vystrašil![]()
jak mám jako kočce vydesinfikovat hubu? Asi vytřu savem celej byt, když tu byly kapky krve, ale co jako dál?
Nic. Jestli máte kočku očkovanou, tak buď v klidu. Asi bych s ní nejedla z jednoho talíře ale víc bych to nehrotila ![]()
Proto mám radši psa a ne kočku. Pod střechou máme ptačí hnízdo a mít kočku, tak by z nich asi nic nezbylo až se začnou malí učit létat, psa nechávají absolutně chladným
Sice vím, že jsou tyhle zvrhlé choutky u koček přirozené, ale radši bych tam fakt dala nějakou síť nebo něco, protože bych se asi dost bála nějakých nemocí, v ptačím peří je prý breberek až až…
Neřešila bych nic ohledně hygieny - vytři a dobrý.
Macík (kocour) mi pořád nosí nějaké zdechliny, brrr. Jsem milovaná panička=)
Myši chytal i náš pes… Jednou dostal krtka, jeho předchůdce se specializoval na ježky ![]()
Jsou to prostě zvířata a ani život v bytě nezpůsobí, že by jimi přestala být…
tak jak to tu tak čtu tam máme doma asi moulu
když jsem byla v porodnici tak zdrh na 3 týdny ven a nejspíš si nic nechytil, protože když ho našel náš pes byl ve strašně zbídačeném stavu…
zakladatelko netrap se, asi by mě taky rozhodilo najít něco podobného doma, ale jak tu píšou holky, kočka je prostě lovec i ten největší domácí gaučák ![]()
NÁŠ KOCOUR LOVIL TAKY PTÁKY NA BALKONĚ ALE VE 4. PATŘE, A SPADL ZA NÍM NĚKOlikrát a nikdy se mu nic nestalo, ale neboj ptáka hned tak neuloví, je to spíš náhoda a blbost toho ptáčka kterej na to bohužel doplatil.. taky by mi ho bylo líto ale neuděláš nic.. kočičák byl ale asi rád a byl za frajera ![]()
@CokeLady Ona taky nic špatného nespáchala, naopak si vylepšila den
. My jsme to klasické savo použili na dřevěné parkety i na lamino právě v těch netopýřích případech a konkrétně u nás to nenapáchalo vůbec nic. ![]()