Do Chorvatska s kočkou?

24870
14.5.12 12:36

Do Chorvatska s kočkou?

Hezký den všem :mavam:

Máme britskou kočenu a v létě naplánovanou dovolenou v Chorvatsku. Cesta bude dlouhá něco málo přes 1000 kiláků v klimatizovaném osobáku + 4 osoby. Kočka je čipovaná, očkovaná bude na konci června, má Evropský pas. Je zvyklá na kšíry i do přepravky, autem s ní jezdíme, ale je zvyklá tak do 100km.

Jeli jste někdo tak daleko s kočkou? Jak snáší cestu?

Co tam, to se nebojím, bude v apartmánu, nebo si ji vezmu ven, hlavně, že bude s náma, bobina naše 8)

Nebo myslíte, že ji mám dát tady do kočičího hotelu a budeme 10 dní bez sebe? Co je menší zlo pro ni? Je na mě a mojeho fixovaná a u ostatních na hlídání zlobí v noci, takže mi ji asi nikdo nepohlídá :nevim:

Tak šup sem zkušenosti, buď z dlouhého cestování autem, nebo ten kočičí hotel..

Jo a navíc, ona chodí jen do záchodku, jinde ne, takže neumí čůrat do trávy, volné hlíny, písku, atd. Zkoušela jsem ji mít celé odpoledne na zahradě a prostě nešla, až jsem ji vzala k záchodku, tak to bylo hned. Takže nevím, jak by jsme to dělali po cestě, aby to tak dlouho nedržela :lol:

Děkuju za rady :kytka:

Příspěvek upraven 24.07.14 v 08:38

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2041
14.5.12 12:45
@Maky.p píše:
Hezký den všem :mavam:

Máme britskou kočenu a v létě naplánovanou dovolenou v Chorvatsku. Cesta bude dlouhá něco málo přes 1000 kiláků v klimatizovaném osobáku + 4 osoby. Kočka je čipovaná, očkovaná bude na konci června, má Evropský pas. Je zvyklá na kšíry i do přepravky, autem s ní jezdíme, ale je zvyklá tak do 100km.

Jeli jste někdo tak daleko s kočkou? Jak snáší cestu?

Co tam, to se nebojím, bude v apartmánu, nebo si ji vezmu ven, hlavně, že bude s náma, bobina naše 8)

Nebo myslíte, že ji mám dát tady do kočičího hotelu a budeme 10 dní bez sebe? Co je menší zlo pro ni? Je na mě a mojeho fixovaná a u ostatních na hlídání zlobí v noci, takže mi ji asi nikdo nepohlídá :nevim:

Tak šup sem zkušenosti, buď z dlouhého cestování autem, nebo ten kočičí hotel..

Jo a navíc, ona chodí jen do záchodku, jinde ne, takže neumí čůrat do trávy, volné hlíny, písku, atd. Zkoušela jsem ji mít celé odpoledne na zahradě a prostě nešla, až jsem ji vzala k záchodku, tak to bylo hned. Takže nevím, jak by jsme to dělali po cestě, aby to tak dlouho nedržela :lol:

Děkuju za rady :kytka:

Mě jenom zaujal nadpis :D :D Je vidět, že kočku máš jako člena domácnosti se vším všudy. Vzala bych jí,ale dlouhá cesta může být stresující, což kočičí hotel taky. A nemám někoho spíš v rodině, na koho je zvyklá, že by pohlídal? Já bych nejela do Chorvatska ani s psíkem, jsou to chudáci na pláži v horku. Ale kočička by byla určitě v apartmánu a není tam zvyklá:-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24870
14.5.12 12:48

@Nelluška Jo, je to naše mimino :mrgreen: Byla by v apartmánu, v chládku, ale věděla by, že večer nebo během dne příjdeme za ní :nevim: Večer si ji vezmu ven, i k moři, ona ráda plovčí, v bazénu i ve vaně :mrgreen: Jde mi jen o tu cestu, jestli ji kočka zvládne tak nějak v pohodě :nevim:

Příspěvek upraven 24.07.14 v 08:39

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24870
14.5.12 12:51

A jak jsem už psala, nikdo mi ji nepohlídá. U bráchy bych měla strach, že nechá někde otevřeno ven, ona vleze všude :roll: No a hlavně mi řekl, že se mu do toho moc nechce, že dělá v noci bugr. Tak mu ji nechci nutit.

No a mě po ní bude taky hrozný smutno :srdce:

Příspěvek upraven 24.07.14 v 08:39

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4989
14.5.12 12:52

ja tedy zkusenost nemam, ale nedovedu si predstavit, co bych tam s ni delala. to ji budete brat i na plaz, do restaurace…nebo bude zavrena v pokoji? a k tomu ta cesta :nevim: mne prijde jako mensi zlo ten kocici hotel

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7139
14.5.12 12:59

já bych ji tak daleko nebrala, měla bych i strach, že v neznámém prostředí zdrhne a už ji neuvidím, přemlouvala bych známé aby ji někdo pohlídal, nebo aby šel někdo z rodiny bydlet k nám a byl s kočkou…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24870
14.5.12 12:59

@lucie.t Ona vesměs celý den prospí, takže ano, byla by celou dobu v apartmánu, jen večer bych si ji vzala na chvíli ven do chládku, třeba i na tu pláž, no a? Do restaurace asi těžko, ale mě jde o tu cestu, ne o to, co TAM s ní budu dělat :nevim: ztučnění je i pro ostatní, kteří by špatně četli ;)

Jde o to, že je na nás fixovaná a samo že i my na ni, teda hlavně já 8) Takže co bude lepší, přečkat cestu a mít ji u sebe, každý den s námi bude spát, nic se nezmění, nebo bude 10 dní někde v cizím a SAMA?

Příspěvek upraven 24.07.14 v 08:40

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
alli_li
14.5.12 13:00

To ja bych kocindu dala as taky do kociciho hotelu. Vzdyt cely den s ni na apartmanu nebudete, bude tam sama v cizim prostredi (coz pro ni muze byt stresujici) a co ji nechat doma a aby tam s ni nekdo byl? Takhle jsme to udelali s hafanem kdyz jsme jeli k mori. Bydlel u nas tatka a hafan byl spokojeny ze byl doma

• Citovat
  • Upravit
24870
14.5.12 13:02

@lukresia - nezdrhne, pokoj bude zamčený, venku bude na kšírách, je zvyklá. V neznámém prostředí bude i kdekoliv jinde, než doma. Zůstane tu akorát brácha a to už jsem psala. Navíc má na starost vše ostatní a na naši bobinu moc času mít nebude. Že by ji sem dojel aspoň nakrmit, dát čistou vodu a vyčistit záchod. Já nějak nechci, aby tu byla celou dobu sama, aby se jí ze žalu něco nestalo..

Příspěvek upraven 24.07.14 v 08:40

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7139
14.5.12 13:05

@Maky.p tak já myslím, že sis už odpověděla :D pokud je to tak tak ji sebou vem, při jakémkoli jiném řešení by sis dovolenou asi stejně neužila…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2041
14.5.12 13:07
@Maky.p píše:
A jak jsem už psala, nikdo mi ji nepohlídá. U bráchy bych měla strach, že nechá někde otevřeno ven, ona vleze všude :roll: No a hlavně mi řekl, že se mu do toho moc nechce, že dělá v noci bugr. Tak mu ji nechci nutit.No a mě po ní bude taky hrozný smutno :srdce:

Maky, jestli je to tak(což mi bylo jasné, že jí miluješ)vzala bych jí. My po cestě taky trpíme, ona bude s váma a bude jí líp. Já žádné zvíře nemám, nedovedu posoudit, samozřejmě křečka ani psa bych nebrala, ten by v apartmánu sám nevydržel, ale ty sama znáš svou kočku nejlíp a jestli snáší cestování a nedovedeš si to bez ní představit, tak bych jí vzala. :potlesk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
noren
14.5.12 13:10

Zkušenost sice nemám, ale vzala bych ji sebou. Pokud je zvyklá na cestování a na přepravku, tak to zvládne. Hotely pro zvířata neodsuzuju, když není jiná možnost, tak se nedá nic dělat, ale zase pokud ji můžete vzít sebou, bude to pro ni menší stres. Škoda, že vám ji nikdo nepohlídá u vás doma, to by pro ní bylo nejlepší.

• Citovat
  • Upravit
24870
14.5.12 13:12

Máte pravdu, holky, já bych si tu dovču pořádně neužila. Minule ji nám hlídali naši, vždycky ji hlídají, jenže tentokrát jedeme s nima :nevim: A já mám strach ji dát komukoliv cizímu, je to fakt moje mimino a všechny asi víte, jak se dá upnout ke zvířeti, když mimčo nejde 8)

Jediný, čeho se bojím, je, jak zvládne cestu, jestli jí jde nějak ulevit se zeptám veterinářky, ale spíš chci posbírat doporučení z vlastních zkušeností.. Ale asi jsem tu jediný blázen, který chce brát kočku tak daleko :think:

Četla jsem tu, že s kočkou i lítají letadlem, ale nic o 12ti hodinách v autě, i když kdykoli s přestávkou..

Příspěvek upraven 24.07.14 v 08:42

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24870
14.5.12 13:14

@noren Já vím, že by jí bylo doma nejlíp, ale nikdo tu nebude, bydlíme krapet z ruky od ostatních a nikdo z nich se sem na 10 dní nenastěhuje. A samotnou ji tu nechat nechci..

Příspěvek upraven 24.07.14 v 08:42

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
14.5.12 13:14
@Maky.p píše:Jde o to, že je na nás fixovaná a samo že i my na ni, teda hlavně já 8)

No já teda nevím, ale vidím to tak, že TY nechceš být bez kočky, ne naopak. Tak pořádně promysli, jak to ponese ta kočka, aby to nebylo sobecké ji tahat s sebou. Už jste ji takhle někde měli?? Takhle dlouho? Kočkám takhle razantní změna prostřední nedělá moc dobře. Zvyknou si, ale dost pomalu. Takže ta kočka bude celou dobu stresovat.
Stojí ti to za to?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný