Do Chorvatska s kočkou?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
24870
14.5.12 14:47

@Kajuli A ono to chce číst tu diskuzi. Já jsem tak nějak rozhodnutá, jen jsem chtěla znát zkušenosti jiných, né ty, kteří si jen myslí, že to bude špatná cesta, ale těch, kteří tu cestu s kočkou zažili ;)

@ugluk Tak hezkou dovolenou, to budete mít o zábavu postaráno :palec:

@honey_star Jsem z Moravy a kočka má čip, pas, i očkování.

@Bia Nevím, co bude horší, bydlíme v bytě a kdyby tu po pár dnech začala vřískat žalem na celý panelák, tak asi nebudeme mít pak kde bydlet :nevim:

@petule9 Chci ji zkusit naučit chodit do trávy, ale jinak zkusíme i ten záchod v autě. Jinak, ona nemusí být v přepravce, vyskočí si nad zadní sedadla, lehne a čučí, kdo jede za náma :mrgreen:

@Naima Obden? Tak to by mě štréchlo :roll: To bych z dovolené nic neměla, pořád bych myslela na to, jestli se jí nic nestalo.. Prostě mi to jinak nejde, no :nevim: :mrgreen:

@LadyTommy Tohle u nás právě nejde :nevim:

@magdík123 Děkuju, už jsem něco pohledala a projedu i tenhle odkaz 8)

@petule9 Asi bych si nepustila do bytu cizího člověka :think: A už vůbec bych mu nesvěřila moji kočku :oops:

Příspěvek upraven 24.07.14 v 08:46

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24870
14.5.12 14:50

@eliskaanezka To se samozřejmě zeptám, o tom není řeč ;)

Jinak tam jezdí s kočkama Holanďani a taky to nějak zvládají a mají to dál. Nejedu na to místo prvně, takže vím, s čím můžu počítat.

@Any Děkuju :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Naima
14.5.12 14:53

@Maky.p Neboj, my paničky to neseme hůře než ta kočka. Jinak naše kočka nedává v autě ani dvacet minut a řve jako protržená :lol: . Zatím vždycky jsme to řešili buď cat-sittingem (měli jsme fakt hlídání, kdy ona osoba chodila z práce k nám a s kočkou vegetila - to byla koťátko, tak aby netrpěla), obvykle pak máme hlídání, že za kočkou 1× denně přijedou rodiče a alespoň hodinu tam s ní pobytou. A jednou jsme najeli na režim 1× za dva dny. Naše kočka je salámistka a myslím, že možná byla i ráda, že se může prospat dle libosti a neustále ji někdo netahá a neotravuje. Ale značka ideál mi přijde jednou denně. Sousedi mají také kočku a tu nechávají v době jejich dovolené úplně bez dozoru, chodíme jí jen ráno přihodit jídlo z konzervy.

• Citovat
  • Upravit
8186
14.5.12 14:57

Já si myslím, že pokud byste vvyřešili to čůrání cestou (ať už do trávy, což myslím, že neučit nepůjde, nebo na ten záchod, což si myslím, že by mohlo jít), tak už vám nic nebrání :palec: :palec: :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24870
14.5.12 14:57

@Naima Zkusím teda ještě někoho pohledat, ale je mi jasné, že to bude dovolená na prd, i když pro kočenu to bude asi lepší řešení. Musela bych ji ale nechat doma, nikam nevozit. Když jsem byla v nemocnici, tak mi spala v noční košuli a když je můj na montáži, tak chrní v jeho tričku :srdce:

Budu to muset ještě pořádně promyslet, hlavně se domluvím s veterinářkou, co a jak, pro oba případy :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24870
14.5.12 14:58

@petule9 Zkusíme to a uvidíme, jsou jí dva roky a nikdy nešla jinam, než na záchodek, tak to zkusíme v tom autě..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24798
14.5.12 18:47

Na to cestování pozor, zvíře nesmí být jen tak volně v autě. Tak ať nemáte jako úvod k dovolené pokutu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27264
14.5.12 18:51

Nečetla jsem celou diskuzi, ale název mě naprosto zaujal, tak musím reagovat. Máme číčy 2 a pokaždý když někam jedeme zůstávají doma. Vždycky poprosím tátu, aby se během týdne došel několikrát podívat, jestli mají dost granulí, vody, vyčistit jim bedýnku a podrbat. Pokaždý to zvládají. Nejhůř prý Žofka nesla, když jsem byla v porodnici a nemocnici s malým.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24870
14.5.12 20:10

@Pipet Já si ji budu vzadu přidržovat na vodítku z postrojku, úplně volně nebude. Nebo jí to zaháknu vždycky za opěrku, když jedu sama..

@lleennttiillkkaa 2 kočeny si spolu vyhrají, ale co jedna, sama 10 dní..? Pořád nemůžu přijít na nikoho, kdo by byl ochotný jezdit denně kontrolovat kočku :nevim:

Příspěvek upraven 24.07.14 v 08:47

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2041
14.5.12 20:44

No bylo by to nejlepší, kdyby někdo jezdil denně kontrolovat, prober to s veterinářkou a uvidíš, taky se jí zeptej na případné kontakty kam kočku dát nebo kým kontrolovat. Taky se někde můžete bloknout na dálnici a bude to fakt psycho. Já bych se psem nejela, ale vím, že kočka je naprosto něco jinýho, nenáročná na venčení a nemusíš jí tahat na pláž.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8659
15.5.12 18:02

Souhlasím s holkama, které píšou, že by kočku nechaly doma a někdo za ní chodil. My to taky takhle řešíme, kočky jsou na rozdíl od psů fixované na domov, ne na pána, proto je pro ně každá změna prostředí velkým stresem. Navíc jsou samotářky, i když to tak třeba při běžném spolužití nevypadá, takže pokud není problém se záchodem, že tam víckrát jak jednou nejde, tak hodinová návštěva ob den opravdu stačí. Taky nám je vždy smutno po ní, ale s sebou ji nebereme ani tady v Čechách, natož do Chorvatska. Navíc pokud by se stalo, že by vám na dovolené utekla, což je mnohem pravděpodobnjší než doma, kde už máte vychytaný co a jak, tak se nevrátí, nezná to tam a nebude vědět kam se vrátit. Tuto schopnost kočka získává až po cca měsíci pobytu na jednom místě. Takže já být tebou, tak to ještě zvážím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24870
15.5.12 18:07

Mě ji nemá kdo hlídat, nikdo tu poblíž není, komu bych kočenu svěřila, už jsem to tu psala mnohokrát. Nevím jak jinak to vyřešit, proto jsem se ptala, co je menší zlo, jestli ji vzít s sebou nebo kočičí hotel. Jiná varianta bohužel nejde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8659
15.5.12 18:11

@Maky.p vím, že jsi to psala, ale někdo ti radil, ať si někoho zaplatíš, navíc za těch 10 dní by fakt stačilo 4× aby se za ní někdo stavil
A třeba tady z emimina není někdo poblíž? třeba bys někoho našla kdo by ti za ní za nějaký peníz zašel.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24870
15.5.12 18:40

Nikoho tu zatím neznám, nebydlíme tu dlouho. A 4×? To je strašně málo, není zvyklá být takhle sama.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69014
15.5.12 19:48

Odkud jsi? Třeba by se tu poblíž někdo ozval…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný