Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
V půlce června se chystáme pořídit štěně Maltézáčka. Dočetla jsem se, že je dobré mít štěně, hlavně v době nepřítomnosti, v ohrádce, aby nedošlo k „demolici“ nábytku a jiných věcí v domě. Co byste poradili vy Ano nebo Ne. Díky ![]()
No nejspíš musíš počítat s tím, že štěně bude dovádivé a občas se mu něco „připlete“ do cesty
Ale do ohrádky bych ho hned nedávala, až jestli bys zjistila, že vážně demoluje byt. Většina štěňat potřebuje spoustu spánku, takže když se vyřádí s váma když budete doma tak to snad bude o.k.
Mi štěníka nechávali v chodbě a ostatní dveře zavírali, měl tam pelíšek a čůrací podložku..Máme ji docela velikou, takže měl kolem sebe dost prostoru ale téměř nic neničil, spíš to prospal a když už něco tak se pustil do tý podložky ![]()
@Petiik píše:
No nejspíš musíš počítat s tím, že štěně bude dovádivé a občas se mu něco „připlete“ do cestyAle do ohrádky bych ho hned nedávala, až jestli bys zjistila, že vážně demoluje byt. Většina štěňat potřebuje spoustu spánku, takže když se vyřádí s váma když budete doma tak to snad bude o.k.
s tím počítáme.. ale dejme tomu, že půjdu do obchodu, který máme za rohem a nebudu ho brát s sebou, takže aby něco jako mrňous pooránu něco nevyvedl.
@mamartina píše:
Mi štěníka nechávali v chodbě a ostatní dveře zavírali, měl tam pelíšek a čůrací podložku..Máme ji docela velikou, takže měl kolem sebe dost prostoru ale téměř nic neničil, spíš to prospal a když už něco tak se pustil do tý podložky
my bydlíme v paneláku, takže chodba nepřichází v úvahu…
taky bydlíme v bytě, myslím jako předsíň, já tomu říkám chodba ![]()
Ahoj, já bych určitě volila klec… Když budeš doma tak ho budeš mít puštěnýho když budeš muset odejít dáš ho do klicky ke si zvykne že tam bude odpočívat. přes den bych mu nechala otevřené dvířka aby věděl že tam má chodit odpočivát.. takhle se vyhneš demolování bytu. ale neznamená to že ráno odejdeš a necháš ho 8 hodin v kleci.. to v žádnem případě.
@mamartina píše:
taky bydlíme v bytě, myslím jako předsíň, já tomu říkám chodba
tam máme již křečka… a více místa tam není. právě uvažujeme o dětském pokoji, kde je kout volný… máme již odrostlé děti 15 a 18, takže budou mít k pejskovi respekt
teď jsem si přečetla že to myslíš kvůli nákupu atd… Opravdu klec je idealni vec a praktikuje to mnoho chovatelu…
@rybkav píše:
Ahoj, já bych určitě volila klec… Když budeš doma tak ho budeš mít puštěnýho když budeš muset odejít dáš ho do klicky ke si zvykne že tam bude odpočívat. přes den bych mu nechala otevřené dvířka aby věděl že tam má chodit odpočivát.. takhle se vyhneš demolování bytu. ale neznamená to že ráno odejdeš a necháš ho 8 hodin v kleci.. to v žádnem případě.
já si taky myslím e to je dobrá nápad… určitě tam osm hodin nebude… nanejvýš 2-3h… právě jen kvůli tomu střídání s dětmi nebo manželem mi o to jde, jinak to bude odpočívárna otevřená nonstop
Zkuste to prostě bez klece, uvidíte jakou bude mít povahu, třeba bude klidnej a hodnej, když by demoloval tak bych ji pořídila až pak, ale já bych asi neměla to srdce ho tam zavírat, i když jen na chvilku ![]()
určitě je to v pořádků.. první dva dny v ni bude plakat, ale pak si zvykne a vzdycky kdyz dvirka zavres bude vedet ze se jde spat… bude to OK.. ještě ti doporučím klec jako kovovou. kdyz si poridite látkovou tak v ni sice bude mit tmu na spani, ale zase se podle me stene do ni hodne rychle pusti..
@mamartina píše:
Zkuste to prostě bez klece, uvidíte jakou bude mít povahu, třeba bude klidnej a hodnej, když by demoloval tak bych ji pořídila až pak, ale já bych asi neměla to srdce ho tam zavírat, i když jen na chvilku
právě teď máme možnost výhodné koupě ohrádky, která jde jakkoli složi třeba že to bude jen po stranách a minimálně by se dala užít na chatě ne? ![]()
Jsem taky jednoznačně pro klec. Nebo Kennelku - to je takový ten plastový přenosný box - něco jako na kočku, akorát, že větší. Bude to mít jako boudu a jako bonus psychologický efekt pro tebe - nebudeš si tsk moc připadat, že ho zavíráš do „klece“.
já bych teda ohradu nekupovala. ty stenatka se to pak snazi prelezat a uzene si jeste kylku. takze urcite klicku kde ma jakoby i strop… to ho to neláka.. ale jak se bude po te ohradce natahovat tak fakt muze mit kylu