Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Dobrý den, chtěla bych se poradit. Máme 7mi měsíční dcerku a za pár dní si pořídíme štěně Labradora. Vím, že budu mít krom dítěte starost o další „psí miminko“,ale jsem na to připravená a těším se.Ovšem mám strach jak bude pes růst aby malé něco neudělal,přeci jenom je to velký pes,ale co čtu, tak je vhodný k dětem a je přátelský.Máte někdo zkušenosti? Děkuji za odpověď ![]()
Ahojky,spolubydlici ma kluka 1 rok..a mame labradora 6 mesicu,nikdy malemu nic eudela,jen ho chtel napr.oliznout,casto sedi u postylky a hlida,ale pozor na to,jak je neohrabany,tihle pejsci jsou docela tezsi…jinak se priprav na hromadky a louzicky po byte ![]()
my máme sice zlatého retrívra a bernského salašnického psa, fenky 6m a synovi 15 měsíců by vědomě nic neudělaly
jen se musí dávat pozor při vítání a podobně ![]()
Nemáme sice labradora, ale 2 letou setřici a k tomu 3 měsíční miminko. Taky sem se obávala jak se bude chovat k malýmu a je suprová. Jen jak holky psaly bacha na vítání, to bude pejsek schopen tak do 2 let porazit i dospěláka natož mimčo. Ale třeba naše to rozlišuje a kolem malých dětí chodí strašně opatrně, aby nespadly.
A co se nám osvědčilo tak ke všemu fenku pouštět. Takže občas s náma koupe, chodí se koukat na přebalování, očuchává si ho atd. Nemá pak potřebu k němu chodit tajně, abych to neviděla.
jenom jusíš dávat pozor, aby štěně nešlapalo na mimino v zápalu hry, jinak vědomě mu ubližovat nebude, většinou vycítí, že mimino je bezbranné a jsou velmi ohleduplní. My teď taky máme doma jednu štěnici a i přes to, jaké je to pometlo, tak okolo malé chodí velmi opatrně.
Jenom se připrav, že malé štěně funguje jako průtokový ohřívač a je potřeba s ním pořád chodit ven, takže je dobré mít ohrádku nebo něco pro dítě, kam ho můžeš na těch pár minut strčit, aby ses nebála, že si za tvé nepřítomnosti něco udělá
Ahoj, labradora máme a co se týče dětí,tak naprosto v pohodě
Měli jsme ho teda už dřív,než mladší dceru. Taky jsme měli obavy,aby nebyly problémy. První dny párkrát nakouknul, co to je a šel si po svém…jen jsme mu vymezili místo na chodbičce, aby nám nechodil do pokoje. Se štěňátkem je hodně práce, než se naučil jaksi hyg. návyky, tak jsme utírali loužičky každou chvíli po celém bytě, trvalo to několik měsíců.Je to takové další miminko,no
Potřebuje péči,pohyb a hlavně výchovu
Je to docela náročné. Štěně je takové hravé,tak se musí holt víc hlídat.Nemyslím,že by úmyslně děcku ublížil…u nás je to spíš naopak.Malá ho má za plyšáka, Ben kolikrát před ní prchne někam pod stůl do kuchyně
Našemu už jsou 3,5 roky,tak je to dacan. Venku hlídáme,aby malou neporazil, když běhá…ale to máš jako se vším.
Pořídit si ho k dítěti bych se nebála, spíš je to náročné časově /to venčení,vycházky, zvládnout třeba dítě+kočár+psa…/ .Není to gaučák,no ![]()
Pokud je zahrada,je to lepší…
Na děti je opravdu hodný/až skoro flegmouš někdy,řekla bych
/..i na cizí,co nezná.Spíš se chce mazlit s každým
![]()
No my mame 2 labradory (jeden zlobi, druhej je hodnej, takze tezko rict) mame je venku na zahrade ale jsou strasne moc aktivni a hodne zlobi ale to je nejspis tim ze jsou venku protoze se rika ze labrador zlobi kdyz si ho nikdo nevsima pokud by jste ho meli v byte tak by mel byt hodny i kdyz ten nas nam delal v byte velkou neplechu tak jsme si kvuli nemu poridili domecek a ted mame aby mohl byt JEN venku a pripravte se na to ze do toho roka muzou hodne zlobit. Mimonko se nam jeste nenarodilo tak jsem taky zvedava jak se budou chovat k nemu. U nas se osvedčila ze je hodnejsi fenečka.
Ahojky, my sice nemame labradora, ale mame loveckyho psa - slovensky kopov - a to jeste z utulku. Mame 20 a 5 mesicni deti a je to fakt supr. Hafanovi jsou dva roky a obe deti zboznuje. Starsi si s nim hraje na zahrafe a oba se krasne vyblbnou. Urcite bych se toho nebala, hlavne si porizujete maly stene, ktery si na prcka hned zvykne. Spis presne davat pozor aby spis prcek omylem pejskovi neublizil. To hlidam taky a pak hlidam to aby ten nas hafan prcky svym mohutnym telem nechtene nesrazil. Protoze je opravdu obcas nemotornej ![]()
jo a stenatka maji docela ostry jehlicky takze to taky hlidat
to kolikrat bolelo i nas natoz miminko
Máme labradora a dítě. první bylo dítě a pak pes ![]()
labíkovi jsou 2r a 3měsíce, malému přes 5 let. Začátky teda psycho, co si budeme nalhávat
ale já byla doma a tak jsem se mu mohla věnovat. Nevím kde jsme udělali chybu, ani já ani manžel nejsme začátečnící ale tnhle pes je kříženec s ďáblem
Nikdy bych ho nedala pryč, to zase ne!! Je to hodně dominantní pes a to už se nám 1/2 podařilo potlačit. Určitě nespoléhej, že labrador je mírumilovný pes a dá se na něm dříví štípat ![]()
Náš nikdy nekousl, ale zavrčí když se mu něco nelíbí
Potebuje spoustu pohybu, zábavy a lásky. Zlobí (demolují, hraboou na zahradě, tahají věci, koušou…) když se nudí
Zase neštěkají a nekňučí jako malý plemena( máme jezevčíka a to je uštěkaný psychouš).....
S malým jsou v pohodě, párkrát na něj zavrčel, jinak si hrajou atd. Ale znají oba své meze ![]()
@verenika píše:
Máme labradora a dítě. první bylo dítě a pak pes![]()
labíkovi jsou 2r a 3měsíce, malému přes 5 let. Začátky teda psycho, co si budeme nalhávat
ale já byla doma a tak jsem se mu mohla věnovat. Nevím kde jsme udělali chybu, ani já ani manžel nejsme začátečnící ale tnhle pes je kříženec s ďáblem
![]()
Nikdy bych ho nedala pryč, to zase ne!! Je to hodně dominantní pes a to už se nám 1/2 podařilo potlačit. Určitě nespoléhej, že labrador je mírumilovný pes a dá se na něm dříví štípat
Náš nikdy nekousl, ale zavrčí když se mu něco nelíbí
S malým jsou v pohodě, párkrát na něj zavrčel, jinak si hrajou atd. Ale znají oba své mezePotebuje spoustu pohybu, zábavy a lásky. Zlobí (demolují, hraboou na zahradě, tahají věci, koušou…) když se nudí
Zase neštěkají a nekňučí jako malý plemena( máme jezevčíka a to je uštěkaný psychouš).....
koukam ze mame asi stejnou varku
ten nas je taky hrozny dabel vzdycky neco potaji ukradne (treba kus hadriku) a muzem jo mlatit sebevic a on tu drzku nepovoli a nemusti takze jsme ponauceny ze nemlatit ale zacpat mu cenich a on se pak musi nadechnout tlamickou a tim to pusti
takze taky psicho palicak jeden ale je to hlidac kazdy cizi se ho boji i kdyz by nic neudelal coz je to nejlepsi co simuzeme prat k domecku. ale bez nich by bylo smutno takze jsme za ne radi ale dite bych s nima rozhodne samotny nenechala i kdyz vim ze umyslne nic neudelaji
jinak co jsem slysela tak zlaty retrivr je skoro stejny ale co jsem i mohla na vlastnio kuzi zazit tak mi prijdou milejsi a hodnejsi, jo a kdyz jsme meli labradora v byte tak i kdyz maji kratkou srst bylo to na deni vysavani chlupu kort kdyz budete mit miminko chlupy byli uplne vsude
takze jsem vdecna ze uz jsou pouze na zahradce
Příspěvek upraven 10.05.12 v 13:21
Tak já bych k tak malému miminku pejska nepořizovala, jestli máte jen byt a ne dům se zahradou. Je fakt, že mimčo se bude chtít plazit po zemi, poleze a všude do toho štěňátko, která než se naučí hygieně, tak prostě doma loužičky i hromádky dělat bude.
My pořídili štěňátko zlatého retrívra, když byly malé 2 roky, když jí byly tři, tak se nám narodilo miminko. Pejsek už byl naučený a v pohodě. Parťáci bezvadní a i k miminku super
Holky díky za názory…máme na výběr buďto 3měs.fenku nebo 6ti měs.pumra…co si o tom myslíte? nebude ten 6ti měs. už rozumnější…?
u toho 6 měsíčního bych si dala pozor na to, jak je vychovaný, kolik se mu věnoval jeho dosavadní páníček, co všechno ho naučil. Pokud by to měla být tabula rasa, tak je na řadu věcí dost pozdě a zlozvyky se budou těžko přeučovat. Takhle jsme si naběhli my…pes neuměl chodit na vodítku, když kolem projelo auto, tak dostal amok, apod.