Pejsek k dětem

1143
8.5.12 21:20

pejsek k detem

zdravim :mavam: chceme si poridit pejska, ale nevime, jaka by byla nejlepsi rasa k detem ? proto prosim o nejake tipy-DIKY

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
6256
8.5.12 21:29

Ahoj, asi zalezi na podminkach. Kde bydlite atd. Ja mam zlatyho retrivra, vykastrovanou fenu a nemenila bych!!! Je uzasna :srdce: :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4316
8.5.12 21:30

Ahoj,tak záleží na požadované velikosti,jak aktivní rodina jste,zda krátké či dlouhé chlupy,případně cena.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1143
8.5.12 21:36

stehujem se z bytu do baracku a jako prekvapeni pro deti- 9let a 6 mesicu sme chteli poridit nejaky stenatko

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2228
8.5.12 21:38

Ahoj,

už jsem měla několik různých ras pejsků a podle mě jsou všechny vhodné k dětem. Neznám psa, který by děti neměl rád. Zálěží spíše na tom, jak jsou děti velké (obecně k malým dětem se nedoporučuje žádný pejsek - mohli by ho tahat za ocásek, ouška atd. a to i to nejflegmatičtější plemeno nesnáší příliš dobře), jestli chcete malého ratlíka nebo velkého hlídače, jestli máte dům se zahradou nebo 2+1 v paneláku, jetli s ním máte čas chodit na dlouhé procházky každý den nebo se omezíte jen na čůrání před domem a na procházku ho vezmete 1× týdně v neděli… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
8.5.12 21:40

Každý pes (plemeno) má jiné nároky a záleží na tom, co tomu psovi můžete poskytnout. Jenom zahrada nestačí. Je potřeba ho vychovat, socializovat, naučit nějaké povely, chodit na procházky… Jestli chcete psa jenom jako doplněk na zahradu a hračku pro děti, budete nakonec všichni nešťastní :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6347
8.5.12 21:40

Ahoj, mame vymarskeho ohare, psa a s prckem jsou nerozlucna dvojka. Miluje vsechny deti bez rozdilu veku. A co se tyce pohybu, staci 20 minut hazet letaci talir a je vybehano :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22756
8.5.12 21:42

Tak já si zalobuju za boxery :mrgreen: Jsou to úžasní pohodáři, skvělí k dětem. Je to pes, kterému nevadí strávit celý den na gauči, stejně tak je vděčný za běhání po zahradě nebo honičku za kolem. Zkušenosti ohledně dětí máme dobré, jak my, tak naši známí. A přeju šťastnou ruku při výběru, protože vy s pejskem a pejsek s Vámi prožijete spoustu let, tak to musí být od začaátku srdeční záležitost. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
vevericka12
8.5.12 21:43

ja bych vybrala nejakyho co neni moc aktivni a spis flegmous, kamoska ma leonbergera a nemuze si ho vynachvalit - a zaroven je to i dobry hlidac,nebo zminovaneho labradora, urcite bych nebrala zadny teriery nebo tak - doufam ze se do me ted nepusti majitele terieru :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
1626
8.5.12 21:47

My jsme trochu kaskadéři, s 13m divokým batoletem a 2m kojencem, bytem 2+1 jsme si vzali pejska z útulku a naštěstí jsme měli víc štěstí než rozumu :mrgreen:
Je to pinč, takže asi 6kg, je děsně chytrej, malýho si nevšimne vůbec, k Domče je opatrnej.. Oni obecně pinčové a třeba krysaříci snáší děti bezvadně ( i když samozřejmě jsou i výjimky) a stačí mu vylítání při procházce s dětma a o víkendu na chatu či výlet.. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24798
8.5.12 21:57
@lujziana píše:
stehujem se z bytu do baracku a jako prekvapeni pro deti- 9let a 6 mesicu sme chteli poridit nejaky stenatko

Tohle ale není důvod pořídit psa…
Děti se na něj brzo vyprdnou (pokud starší není extrazapálený kynolog, ale puberta pak zamává s každým) a je to závazek třeba na 15 let i více (nebo méně…).
O psa se budete starat vy. Budete chodit na cvičák? Nějaké sporty? Máte zkušenosti se psy? Kolik času denně mu můžete věnovat?
Bude doma nebo venku?

Tohle nejdřív si vyjasněte a pak napiš požadavky a dá se poradit, ale takhle ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1143
8.5.12 22:05

vim ze je to zavazek,to je mi jasny.musime to jeste poradne promyslet ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24798
8.5.12 22:12

Pokud bude jeho role taková ta „klasická“, pes na zahradě, občas se může mrknout do domu, spíše domácí výchova než cvičák (ale ten bych doporučovala aspoň párkrát - jen že se dorostenec uvidí s ostatními psy a tak…), mohla bych doporučit vlčího/velkého špice. Nejsou žádné šílené aktivky, co za dva dny bez práce zdemolujou zahradu (ale škody jsou vždycky…), jsou tvární, přizpůsobiví.

Ale fakt si to nejdříve pořádně promyslete a třeba napiš, jaké máte požadavky a jaký pes se vám třeba líbí…

Já mám v hledáčku chodské psy, ale kdoví, kdy se k němu opravdu dostanu… :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1065
8.5.12 22:14
@Pipet píše:
Tohle ale není důvod pořídit psa…
Děti se na něj brzo vyprdnou (pokud starší není extrazapálený kynolog, ale puberta pak zamává s každým) a je to závazek třeba na 15 let i více (nebo méně…).
O psa se budete starat vy. Budete chodit na cvičák? Nějaké sporty? Máte zkušenosti se psy? Kolik času denně mu můžete věnovat?
Bude doma nebo venku?
Tohle nejdřív si vyjasněte a pak napiš požadavky a dá se poradit, ale takhle ne.

I když miluju zvířata, tak musím souhlasit. Dobře si to rozmysli. Když jsme se stěhovali z bytu do baráku tak první co jsme si řekli bylo, že si pořídíme psa (neuváženě jsme to slíbili i prckovi) ale po měsíci jsem si to rozmyslela a rozhodla že žádný pes nebude. Rodina byla sice trošku smutná, ale já neustoupila. Koupili jsme kočku a teď jsme spokojený my a hlavně zvíře. Je samostatná, nepotřebuje být pořád s námi, nepotřebuje výcvik a když odjedeme na 2 dny tak jí venku necháme jídlo a je to. A když jsme doma tak s námi spí v peřinách :lol:

Příspěvek upraven 08.05.12 v 22:16

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Hodaka
8.5.12 22:14

Boloňský psík, milý, přítulný, máme 9 let, a je to blázen :lol: ale hodný, žijem v bytě, ale zvládá i chalupu ;)

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný