Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Ahoj všem milovníkům psů.
Dnes je to pět měsíců co se nám ztratil pes a nám se po něm stále hrozně stýská. Asi bych potřebovala utěšit, že je třeba nějaká šance, že se najde, že ho někdo objeví nebom ho vrátí. Máme totiž dojem, že ho někdo ukradl. Zmizel ze zahrady odkud nikdy neutekl, ale možnost kudy mohl utéct byla. Vrátil se k vám pejsek po delší době?
Četla jsem i příběh, kdy se pejsek vrátil po X letech domů…
Takže proč ne? Hodně štěstí!
Já neznám nikoho, komu by se po takové době pes vrátil.
Samovolně určitě ne. - snad přez útulek by se najít mohl, ale 5m je fakt dlouho. Zvlášť jestli máš podezření, že ho někdo ukradnul.
Chápu, že je to pro tebe těžké, ale asi bych zkusila zapomenout a pořídila si nového.
Andýsku, napíšu ti jeden krásný příběh, snad ti dodá trochu naděje ![]()
Psal se rok 1997 a všichni víme, že tento rok byl ve znamení rozsáhlých povodní. Ty se bohužel nevyhnuly ani naši vesnici. Kamarád Aleš měl-v té době puberťák, psího kamaráda a bohužel se stalo, že pejsek se při povodních ztratil. Všichni ho oplakali, ale neztráceli naději a pátrali hodně dlouho. Obvolávali útulky, rozdávali letáčky s prosbou, slibovali tučnou odměnu za nalezení pejska… Nic. Uběhlo spoustu let a stalo se hodně věcí. Alešovi umřel tatínek, přišli o dům, dostali byt v našem sousedství, Aleš se mezitím zamiloval… Je to asi 3 roky zpět co se Alešově mamince ozvali z dalekého útulku, prý našli zuboženého pejska a podle čipu zjistili, že je to jejich pes. Pejsek se vrátil domů po dlouhých 12ti letech a doma taky v společnosti milujících pánů umřel. Měl prý hodně těžký život, ale našel se ![]()
V pátek se ztratil kamarádce Jorkšírek, mají podezření, že ho někdo ukradl, ale hledají pořád. Přeji vám všem ať ty své miláčky najdete ![]()
@ww : ty jsi v tom ??? Ďlouho jsem tě neviděla a koukím jako blázen na profilovku ![]()
OMLUVÁM SE ZA OT ![]()
Evili
nééééé to je Davídek v roce 2002
Však ty myslím víš, že můj chlop se těhotenství bojí jak čert kříže
O tom jsem myslím psala
![]()
Když jsem byla malá, měli jsme jezevčíka, co strašně rád jezdil autem. Jednou u nás byl instalatér s velkou dodávkou a náš pes mu do ní vlezl a nejspíš usnul. Instalatér odjel domů a my celý dne hledali psa.. Pak nás napadlo, jestli náhodou neodjel s tím instalatérem, tak mu táta volal a on mu potvrdil, že dojel domů, auto nechal otevřený na zahradě a najednou si všiml psa, ale myslel, že je to jezevčík od sousedů, tak jej jen vypustil na ulici
My tedy jeli do vesnice, kde ten instalatér bydlel (40 km od nás!) a hodiny hledali našeho psa..bez úspěchu. Domů jsme se vrátili bez něj, celý dny obvolávali útulky..a nakonec jej i oplakali. Po šesti týdnech se ale vrátil sám domů!!! Dodnes nikdo nechápeme, jak je něco takovýho možný
![]()
No popravdě neznám nikoho komu by se po tak dlouhé době pes sám vrátil. Mě jednou strejda nechal na chalupě, kde sme měli s přáteli dovolenou, pejska na hlídání. Nasedl do auta a odjel. A samozřejmě, že pejsek byl do hodiny v trapu. Celou dovolenou sme měli zkaženou a psa hledali jak o život. Po 2 měsících došel až k nim domů (cca 80 km)
Byla to labradorka, takže nos měla skvělej a zřejmě i paměť jí sloužila dobře
Ale to je opravdu jedinej případ, kterej znám ![]()
A ty píšeš, že si myslíš, že vám pejska ukradli… Byl to papírák? A co to bylo za rasu? Byl čipovanej nebo tetovanej?
Co to bylo za rasu? Některé se bohužel kradou na objednávku a putují hned k novým majitelům
Pokud jste obvolali blízké útulky, tak je bohužel pravděpodobnost, že se najde malá
Ale je taky možné, že si nalezeného psa někdo nechal. Stalo se tak známým a psa si po 14 dnech sami našli a odvedli. Paní co si ho nechala byla ještě naštvaná, že na pořízení podobného nemá peníze a prosila je, aby jí ho nechali
![]()
Před dvěma měsíci jsem našla v útulku jezevčici,kterou postrádal známý čtyři roky.V horkém létě měl otevřené okénko na křižovatce,holka něco začmuchala a vyskočila.Musel jet dál a pak když se vrátil byla v trapu.Koukala jsem na její fotku a říkala si,no co,podívat se může,za to nic nedá.Tak mu dcera zavolala,a on chtěl přeposlat fotku.Byla to ona,už trůní doma ![]()
@Andýsek92 Nám se takhle ztratil pejsek - také jsme ho obrečeli všichni, téměř po třech letech nám telefonovali z útulku, že se náš miláček našel a jestli ho chceme. Jela jsem se na něj podívat, v jakém je stavu. Vypadal strašně, pohublý, zubožený, já tam přijela s čerstvým miminkem, tak jsem chtěla vidět, jak bude reagovat na dítě. A víš co? Poznal mě, mimi očichal, olízal nás… A teď, tehdejšímu miminku bude za dva měsíce 5 let, pejsek je stále plný života, vypadá fantasticky, skáče, hopsá, lítá,… No úžasný tvor… Letos v únoru mu bylo už 16 let (německý ovčák) a to mu tenkrát v útulku prakticky nedávali šanci.
Zkus obvolat útulky, nahlaš jak vypadal. Byl čipovaný nebo tetovaný? Zkuste obvolat i vet. stanice. Po naší zkušenosti si tak říkám, že nikdy není pozdě, aby se pejsek vrátil domů ![]()
nám se stratil pejsek, bylo mu tehdá asi 8 měsíců, takže ještě skoro štěně. Mamka ho večer venčila, jenže jak byla hodně tma, tak ho zničeho nic neviděla. Asi musel chytit nějakou stopu, že tak rychle a neslyšně zmizel. Hledali jsme ho po vesnici i po okolních polích celou noc
Byl to únor, zima, celou noc jsem při hledání brečela a modlila se, ať ho najdeme. Byl naše zlatíčko. K ránu jsme to vzdali, doufala jsem, že ho někdo uviděl a vzal si ho k sobě domů. Jenže pak u dveří zazvonil soused, který dělá ve správě silnic a smutně nám oznámil, že ráno viděl na dálnici pejska, který vypadá stejně jako ten náš - už nežil. Dálnice je asi dva kilometry od nás po poli - ten malinkej blázínek se vydal někam a nevěděl kam. Asi ho jen ťuklo auto, protože byl čistý, žádná krev nic, jako by spal. Tak teď leží u nás na chatě. Hned za měsíc jsme našli na internetu nabídku štěňátek stejné rasy a jedno jsme si koupili jako útěchu. Je to už 6 let, ale teď, když jsem si na to vzpomněla, tak mám v krku knedlík a je mi do breku
Ale nový pejsek byl velký lék. A teď kupujeme štěně další - už se těším, ale budu se o něho hrozně bát!
Děkuji všem
Pejsek je čipovaný tak mi to pořád dává naději, že třeba nějaký veterinář zjistí, že má čip a nahlásí to
Je to černý kokršpaněl, je mu 6 let, ale byl ostříhaný a tak vypadal jako štěně. Uděli jsme velkou akci za skoro 30 000tisíc. Letáky, do schránek, autobusů, polepy na reklamní plochy, inzeráty do novin… Měsíc po ztracení se nám narodila holčička a já vím, že by z ní měl radost ![]()
@Andýsek92 píše:
Děkuji všemPejsek je čipovaný tak mi to pořád dává naději, že třeba nějaký veterinář zjistí, že má čip a nahlásí to
Je to černý kokršpaněl, je mu 6 let, ale byl ostříhaný a tak vypadal jako štěně. Uděli jsme velkou akci za skoro 30 000tisíc. Letáky, do schránek, autobusů, polepy na reklamní plochy, inzeráty do novin… Měsíc po ztracení se nám narodila holčička a já vím, že by z ní měl radost