Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Ahoj, mám takový dotaz, máme zahrádku s chatkou u lesa kde je vedla nás asi dalších 5 chatek. My jsme na kraji, vedle je soused a vedle něj koupili tu chatku nějací noví lidi…teď jsem zjistila že tam postavili dvě boudy a mají u každé uvázanou fenku staforda nejspíš na chov. Ti noví lidi nás ani nezdraví
respektive neodpovídají na pozdrav. Večera navečer jsme tam byli polít zahradu, přifrčel si tam nějaký holohlavý potetovaný chlápek, na psy ani nepromluvil, jen jim nasypal granule a zas odfrčel. Žádná procházka nic. Já takové chování ke psům nesnáším, sama mám dva hafany, ale myslíte že s tím můžu něco dělat? Nerada bych nějaké problémy, na zahrádce totiž pěstujem konopí tak zas aby nenabonzoval on nás…no fakt nevim, pejsků je mi dost líto… ![]()
Tak jestli to víš teprve chvíli, tak bych ještě s názorem počkala..třeba jsou na dovolené a někdo jich chodí alespon krmit..to nevíš..
Ale vzhledem k tomu ,že máte samy máslo na hlavě
, nevím, jak se s tím bonznutím popasujete..holt dilema. ![]()
Pokud jim davaj nazrat a nemlati je, tak to tyrani neni. Tu ztiznost by ti nejspis nikde nevzali.
No soused vedle říkal že tam budou ti psi pořád, a taky že je zvědavý jak tam bude někdo jezdit přes zimu, tam je totiž v zimě úplně nepřístupná cesta, max. tak pěšky a to je od silnice tak 20min.
No a co ti psíci? štěkají tam, knourají? Jak vypadají? udržovaně nebo zdevastovaně? Jinak máslo na hlavě sice máte, ale neubližujete tím, že? pokud to nedáváte svýmu děcku teda. Hele, ale psát to tu tak veřejně, no nevím teda.
Jinak odkud jsi? ![]()
Nevíš.
Mně se taky všichni snaží vecpat nějaké to zvířátko, i když vím, že bych se o něj starat nemohla, přestože máme zahradu (no přesně, pes by prostě musel být uvázaný) ..... a kdybychom ho přeci jen dostali, dopadlo by to prostě takhle …
…
Tak zjevně ho krmí, třeba to ani nebyl majitel, nýbrž kámoš ......
..
@Caty Zlín. Já na ty pejsky ani moc nevidím, ta zahrada byla asi pět let opuštěná, takže teď je to tam dost zarostlé. Slyším je akorát štěkat protože štěkaj na naše psy. Mám pocit že si tam někdo založil množírnu psů…Konopí malýmu nedáváme, ale babičce jo ![]()
Asi to tam budu ještě chvíli sondovat, ale asi s tím vážně nic neudělám dokud se nějak neprokáže že je třeba nekrmí nebo nemaj vodu nebo tak… ![]()
Podle mě je v zákoně, že pokud je pes uvázaný pořád a nemá dostatek pohybu, je to týrání. Dát nažrat nestačí. Jednou jsem uvažovala o oznámení ze stejnýho důvodu, ale pejsek najednou zmizel
![]()
No pokud psi nevypadaji zdevastovane, tak to tyrani asi neni. I kdyz by meli mit vybeh a ne byt uvazani. No a soused mozna neodpovida na pozdrav proto,ze trebas nema rad lidi, co pestujou na zahrade neco jinyho nez mrkev… ![]()
Tak se jim nabidni, ze jim pejsky trebas vyvencis. Nebo na to aspon zaved rec, ze je ti jich lito a tak. Me pripada docela legracni, ze misto toho, aby si lidi spolu promluvili, se hodlaji hned bonzovat ![]()
Teda docela odvaha tu psat takovou informaci verejne a zrovna na tomto miste
,jeste adresu a cekejte navstevu.
No ale k veci,me to zatim jako tyrani neprijde. Pokud pejska krmi a vypada v dobrem stavu. Navic pokud majitele bydli nekde v byte,tak je pro pejska lepsi byt venku nez zavreny cely den v byte. Otazkou by bylo jak se zachovaji majitele,az prijde zima,zda se pejsek muze schovat pred slunickem a ma dostatek I tekutin. A jeste prece jen se jedna o docela „nebezpecne“ plemeno,tak treba chce majitel zabranit situaci,aby nekam zabehlo a popripade na nekoho zautocilo.
Taky mam radeji pejsky navolno,ale pokud nema pul metrovy provaz,tak nevidim problem,kdyz porovnam na Slovensku,kde je pes privazany u kazdeho druheho baraku a taky si s nima nikdo nehraje a jsou venku at je zima,teplo,prsi.
@Míša8808 píše:
Podle mě je v zákoně, že pokud je pes uvázaný pořád a nemá dostatek pohybu, je to týrání. Dát nažrat nestačí. Jednou jsem uvažovala o oznámení ze stejnýho důvodu, ale pejsek najednou zmizel![]()
Zakony jsou nekdy postavene na hlavu a navic co se bere jako dostatek pohybu. To by vse musel nekdo prozkoumat. A aby pak nedoslo k tomu,ze se pejska nejakym silenym zpusobem zbavi,kdyz ho nemuze mit doma. Chce to vyckat,sledovat situaci. Treba to nakonec je uplne jinak nez se na prvni pohled zda.
@74paja : Oni to tam koupili na podzim, takže o tom ani neví že pěstujem. Jinak já je zdravila už dvakrát a nic, můj je taky zdravil a taky nic…tak nevim jak se snima potom mám bavit…
Jinak každá z fenek tam má postavenou svou boudu a svůj řetěz k boudě. Přišlo mi docela divné jak se k nim včera choval, mohl je aspoň na chvíli pustit proběhnout, promluvit na ně… ![]()
Jinak já se za to nestydim že pěstujem, konopí je lék, babička si to nemůže vynachválit a dost jí to pomáhá, určitě líp než ty miliony prášků co do ní cpou lékaři ![]()
Bohužel, to by byli týraní i všichni ti Alíci a Asty, co jsou na vesnici (a všude) u boudy na řetězu. Případně v kotci…
Dokud je budou krmit, mít vodu a kam se schovat, nikdo se o to nebude zajímat.
Ahoj, tohle se bohužel jako týrání nebere. Pokud má pes žrádlo a vodu, tak může být v kotci klidně i celý rok! Hold super zákony! Znám to z vlastní zkušenosti. Volala jsem na veterinární inspekci kdysi, že jeden chlápek u nás týrá svého psa tím stylem, že je už 3roky zavřený v kotci, vodu má málokdy, je podvyživený, dává mu na žrádlo pouze nudle a k tomu ten pes už ani nestojí, protože má klouby v hajzlu. Jedná se o ovčáka, bohužel ten pejsek je tam stále. I v mrazech i ve vedrech, kde na něj celý den praží. A bylo mi sdělěno,
že je to v pořádku
![]()