Je to týrání?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
14090
3.5.12 10:25

Na udání na policii se policie pouze dostaví na místo i s veterinářem aby zvíře prohlédl… Tohle znám z vlastní zkušenosti pokud, veterinář zhodnotí, že je zvíře týrané odebere ho majiteli a umístí do útulku a poskytne ošetření apod…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14090
3.5.12 10:26
@Suzann píše:
@IvkaH Udání přece není veřejné. Stačí zavolat, napsat na prislusnou veterinarni inspekci a nebo benga. Ale muís mit dukazy no. Staci par fotek nebo nahrat… Ja bych neco delala. Prece to nemuze takovym svinim prochazet?? Jedni znami taky meli takovou sousedku, zabila 2 sve psy, no a nic nedelali a pak zabila i jejich Čivavu, kterou jim napichla na vidle a co udelali? NIC! Sklopili oci, psa oplakali a drzeli hubu dal… :zed: :zed:
8o 8o 8o
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7182
3.5.12 10:29

Mně je jich taky líto, takže když jsme teď byli na SLovensku v Lendaku, tak jsem docela trpěla, protože tam pes prostě patří k boudě na řetěz, někteří jsou zavřeni v kotcích mimo zahradu. Pokud ty feny nemají viditelná zranění, tak to asi nikdo řešit nebude.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1433
3.5.12 10:34

@Paikea no můžu to nějak zkusit, uvidíme jak se na mě budou tvářit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1433
3.5.12 10:37

@Raduš.ka44 :Můj skoromanžel je ze slovenska a jeho vztah ke psům je tím nejspíš taky poznamenaný. Občas z něho vyleze že psi do domu nepatří a občas mi vytkne že jsou s námi doma. Holt jiný kraj jiný mrav. V číně zas psy žerou :( a v jiných koutech světa zas dělají jiný hnusárny, nejenom psům a zvířatům ale i dětem a ženám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2393
3.5.12 10:40

@Barush jj skusk to opatrně :-) A uvdíš za to nic nedáš :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4854
3.5.12 11:50

Pokud je pes uvazany porad u boudy,nema dostatek vybehu,tak podle me ano,je to tyrani,tady je to i ze zakoniku:Omezovat pohyb nutný pro určitý druh zvířete, pokud by omezení způsobilo utrpení.
Tim,ze pes nema dostatek pohybu pro ne utrpeni teda byt musi.Pes potrebuje zamestnat a ne byt imrvere na retezu :evil: .
Zkus napsat treba sem: www.spolecnostprozvirata.cz nebo www.svobodazvirat.cz,meli by ti poradit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1816
3.5.12 13:02

no pokud je sleduješ 24h denně a vidíš,že jsou jen uvázaní,tak asi to týrání je,ale to je potom týranej každej druhej pes a co potom ty velký plemena,co mají lidi v paneláku a obejdou s nimi jen panelák na vodítku a zase je zavřou do paneláku,to je teprve mazec.Ti psi jsou sice uvázaní ale jsou alespon venku a určitě mají ten řetaz dostatečně dlouhej,pokud tam majitel není,je pryč,tak pořád lepší,než kdyby běhali po dědině a ohrožovali vás,nebo děti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1433
3.5.12 13:08

@slonikova : Nesleduju, na chatu jezdíme max 2× do týdne. Já nevim myslim že by ti pejsci byli radši s páníčkama v paneláku než takhle sami uprostřed lesa. Tam není žádná dědina nebo něco. Je tam les, louky, potok, a 6 zahrádek s chatkama. Ale jsou to všechno víkendoví zahrádkáři.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1816
3.5.12 13:21
@Barush píše:
@slonikova : Nesleduju, na chatu jezdíme max 2× do týdne. Já nevim myslim že by ti pejsci byli radši s páníčkama v paneláku než takhle sami uprostřed lesa. Tam není žádná dědina nebo něco. Je tam les, louky, potok, a 6 zahrádek s chatkama. Ale jsou to všechno víkendoví zahrádkáři.

no to nevím,jestli by to pro ně v paneláku bylo lepší,když jsou páníčci třeba celej den v práci a oni se nemůžou ani vyčůrat,maximálně na koberec a pak být za to potrestáni :nevim: :nevim: :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Hodaka
3.5.12 14:18

Mají co žrát, mají vodu, nikdo je nebije, tak o co jde? Jezdíte tam 2× týdně, tak toho asi moc nevypozoruješ, možná kdyby jsi tam hlídkovala 24/7 tak ano, ale takhle.
Jak už někdo psal, můžou být na dovolené, a krmit je chodí kámoš, nebo je měli doma narodilo se jim dítě, dítě je na psa alergické, nebo mají batole, a to toho psa týrá, tak předcházejí průseru, nikdy nevíš.
Kdyby to psům vadilo, nebo se necítili psychicky dobře, myslím že by to bylo znát, by vyli jak blázni.
A psů v kotcích a na řetězech jsou miliony, a jen zlomek jich je týraných, ostatní jsou spokojený, jsem z vesnice a bylo to tak vždycky.
Prostě pes je jen zvíře.

• Citovat
  • Upravit
1433
3.5.12 14:36

@Hodaka : Jasně pes je jen zvíře a proto „člověk“ (který je stejně tak živočich jak zvíře) má právo rozhodovat o jeho životě, svobodě atd… :zed: A člověk je pán tvorstva a má právo ostatní utlačovat, zavírat do kotců a uvazovat na řetěz, znásilňovat a vraždit.....Dřív si to taky mysleli bílí o černých. Naštěstí doba se změnila a doufám že se to změní i v tomhle ohledu až si lidi uvědomí že se takhle chovat nemůžou a že zvíře není jen zvíře, stejně jako černoch není jen černoch.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Hodaka
3.5.12 14:50

@Barush Ano, člověk je pán tvorstva.Rozhodně bych to co tady řeší nesrovnávala bílý x černoch, to je uplně něco jiného, nebo vraždění, znásilňování to je boj ve smečce. Člověk je tvor inteligentní, rozvíjí se, kdyby nebyl žili by jsme v době kamenné, tak má právo vládnout, pes, kůň, kočka atd. jsou jen zvířata.
A nejsem tyranka psů, nebo jiných zvířátek, neubližuju jim, sama jich doma pár mám, včetně psa ;) má volnost, bydlím teda v bytě, ale chodíme na procházky, jezdí s náma na výlety, chodí za drahé peníze ke kadeřníkovi :lol: ale je to jen zvíře.

• Citovat
  • Upravit
1433
3.5.12 15:02

@Hodaka :Tak v tom případě doufám že člověk už dlouho pánem tvorstva nezůstane. Ono teď to přeženu, ale kdyby nás přijeli kolonizovat nějací ultravyspělí mimozemšťani, řekli by si to je jen človek.A třeba by ženské uvázali na řetěz, každý rok je uměle oplodnili, pak by miminko nenechali ani napít, až by povyrostlo šlo by na porážku, až by ta matka byla stará nebo špatně oplodnitelná šla by též na porážku. By mě zajímalo jak by se ty ženské co si momentálně myslí že jsou „pány tvorstva“ cítily. Třeba stejně jako ty krávy v kravíně co tam trpí. Ale tohle už je mimo. Jen mě rozčilujou takový názory če člověk je něco víc než zvíře a může si všechno dovolit.
Kromě toho proč bych to nemohla srovnávat s dřívějšíma názorama bílých na černý? Oni to předtím viděli úplně stejně jako ty.
Jinak samozřejmě neříkám že týráš zvířata nebo něco, ale vadí mi ta nadřazenost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Hodaka
3.5.12 16:18

@Barush to je samé kdyby, kdyby ufoni :lol: jo může se stát, neříkám že ne, budou silnější tak vyhrajou.To co jsi popsala se mi nelíbí, komu by se líbilo, ale takový je život :nevim: to s těma černochama, ano bílý si mysleli že jsou něco víc, a kde jsme teď, prostě člověk se neustále vyvíjí a rozvíjí, moudří, kdežto zvíře myslí pořád stejně, před sto lety i teď.

Tebe rozčiluje názor, že člověk je něco víc a může si všechno dovolit, to ale není můj názor.Člověk je na vrcholu žebříčku, je nadřazený ALE, při své inteligenci by se měl chovat slušně, to že tak někteří nečiní, to tady my dvě nevyřešíme.
Já mám třeba psa 9 let, všichni ho máme rádi, je to rodinný příslušník, ale kdyby se třeba u malého projevila alergie, tak jde pes! pro mě je to zvíře.
Když někde uvidím že někdo týrá nebo ubližuje zvířeti, tak zasáhnu, rozhodně nenechám ubližovat bezbranému tvorovi.

Krávy v kravíně, no to nevím, to posoudit nemůžu, nevím jak to chodí, znám jen kravín za komančů, a nepřišlo mi že by trpěli :nevim: třeba jsme byli humánní JZD :mrgreen:

Ono nám jednou ta příroda tak nakope pr.ele, že se budem divit, ale my dvě s tím tady nic neuděláme ;)

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný