Co mám dát koťátku?

90
27.4.12 13:19

Co mám dát koťátku?

Prosím o radu zkušenější.Dnes si přivezeme domů kočičku. 5 týdnů starou. Je to kočička „venkovní“ po mamince. Takže jí budeme mít venku u baráku. Jen teď přemýšlím co mám koupik k jídlu. Mléko s rohlíkem? Nebo jí máme naučit na granule? A taky přemýšlím kde jí uděláme pelíšek a z čeho. Díky za rady.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
24798
27.4.12 13:24

Mlíko néé… Mají po něm průjem.
Granule, nějaké lepší koťecí (Whiskas a Friskies nejsou kvalitní, přečti si složení) - chicopee, brit care, acana… Namočit teplou vodou, protože je šílenost brát si kotě v 5ti týdnech, aspoň 2-3 týdny ji ještě nechejte u maminky…

Pelíšek si najde sama… - nebo krabici s dírou na vchod, dovnitř hadry.

Nechávejte ji venku jen s dozorem pár týdnů, než se naučí, kde má „doma“.

Ale hlavně si ji ještě neberte, je to miminko a má být u mámy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27.4.12 13:26

Ahoj Hani mléko a rohlík je zažité, ale kočkám to vlastně dobře nedělá. Moje kočky mlíčko občas dostaly, když jsem nic jinýho neměla, vypily ho a nevadilo jim. Spousta koček má po mléku průjem. Já jsem pro granule a pro konzervy. Moje kočky se tím ládují už dva roky. Jsou granule pro koťata, já kupuju buď Kitekat ale teď spíš i něco lepšího… Moje kočky pelíšek nemají, ale je to tím, že je mám doma a spí kde se jim chce :) nejraději mají úplně obyčejnou papírovou krabici, třeba od bot, vystlat třeba tričkem nebo něčím… a jak budeš řešit písek a čúrání? Asi nijak, když bude venku, že.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Billi
27.4.12 13:27

Mlíko bych nedávala, nedělá jim dobře. Koupila bych granulky.
Pětitýdenní koťátko je hodně malinké, tak bych ho nenechávala venku, ale brala ho ještě domů. Proč si ho berete tak brzy? My si většinou nosili koťata v 7-8 týdnech.

• Citovat
  • Upravit
Naima
27.4.12 13:28

5 týdnů? Nemůžete ji nechat ještě nějakou dobu u kočičí maminky? 5ti týdenní kotě je strašně malé, má jít od matky až 12-13 týdnů po narození. Pokud je to možné, ještě si ji domu neber, kotě bude trpět a nebude socializované, má být krmeno mateřským (kočičím) mlékem! :,( . Nebude mít ani naučené hygienické návyky.

• Citovat
  • Upravit
14721
27.4.12 13:30

Granule a konzervy. Nejlepší bude, když se zeptáš současného majitele.
Venku bych ji nechávala stejně jako Pipet zatím jen s dozorem.
Jo a pelíšek… zatím žádná moje kočka nespala v mnou vybraném pelíšku :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Naima
27.4.12 13:31

No a pokud pominu to, že brát si ji takto brzy, je velice nezodpovědné, tak kotěcí mléko - v žádném případě ne kravské, kotě bude trpět průjmy. Kotěcí granule velice kvalitní kvůli tomu, že ji odstřihnete od mateřského mléka - například Royal Canin (ne srajdy typu Whiskas), kapsičky dtto.

• Citovat
  • Upravit
844
27.4.12 13:31

Příspěvek upraven 05.01.15 v 15:24

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13415
27.4.12 13:32

Tak malé kotě je hrozně brzy brát od mámy, ale když už si ho tedy berete, tak ho nech pár dní zavřené doma, ať pochytá pach domova a hend se vám nezaběhne.

K jídlu bych koupila kotěcí granule Purinu, ta je opravdu kvalitní a nějaqké kotěcí kapsičky (konzervy zatím ne, myslím, že nemá šanci je sníst a budeš to pak vyhazovat). Mlíko nedávej, obsahuje hodně laktózy a kočky mají problém to strávit, mají pak nafouklé bříško a průjem.

Pelíšek - krabici s dekou nebo vyrobit boudičku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
68945
27.4.12 13:32

Takhle malé koťátko by mělo ještě pár týdnů pít mlíčko od maminky :-( Já v tomhle věku pomalu učila na pevnou stravu, takže kvalitní kotěcí granulky (bývají hodně maličké pro ty jejich tlamičky) nebo na drobounké kousky pokrájené přemražené kuřecí maso. Zpočátku to pro ni byla ohromná změna a nechtěla, takže jsem jí to zalívala kapkou mlíka, ovšem pozor, buď speciálního pro kočky a nebo kup obyčejnou zahuštěnou tatru a nařeď vodou. A souhlasím, že určitě ji aspoň pár týdnů nech doma, ať si zvykne, kam patří. Pelíšek si najde sama, to se zase neboj, u nás to vyhrál plochý keramický květináč :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ncc1701
27.4.12 13:35

Myslím, že pět týdnů je ještě brzo, mělo by být ještě u matky. Mléko v žádném případě, kočky nejsou snášenlivé vůči laktóze. Dej mu obyčejnou vodu, také můžeš sunar, ale to je spíš pro ty úplně nejmenší bez maminky.
Krm ho potravou určenou pro kočky, lidská strava je plná soli, to jim nedělá dobře na ledviny.
A pelíšek? Mám nalezence, našla jsem ho už jako dospělého, nějak jsme se cestou z práce dali do řeči a už je u mě šest let. A na pelíšky mi z vysoka kašle. Kočka tě bude považovat za svého rodiče, proto jí bude nejlíp tam, kde ucítí tvou vůni (postel, židle, gauč…). Pokud tedy chceš investovat do něčeho dražšího než bedýnka od banánů, hned ze začátku jí tam šoupni nějaký svůj starý, nevypraný kus oblečení…

• Citovat
  • Upravit
13415
27.4.12 13:35

A ještě dodatek. Může se stát, že po odtržení od mámy vám nebude chtít jíst, tak bych jí klidně „mléko“ dala, ale formou kvalitního zakysaného jagurtu (holandie), ale jako fakt tak první den, dva, pak vůbec. Ale prodává se kočičí mlíko bez obsahu laktózy, nevím, co to má s mlíkem společnýho, naše kočky si ani nelízly :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
68945
27.4.12 13:38

Naše to kočičí miluje :mrgreen: Ale ona jak jinak nepozře téměř nic, tak od mlíka by spásla naprosto všecko, nežáleží na tom, jestli lidský, kočičí, jogurt, smetanu, sýr, prostě všecko :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ncc1701

@Veruš1
Ty naše taky ne. Škoda peněz, ani do kafe se to nehodilo :-D

• Citovat
  • Upravit

@Veruš1 Moje kočky to taky nechtěly.. jako koťátka původně žraly psí granule a u mě dostaly hned kočočí a konzervu a jsou ok, papaly jak divé a břicha jak balony :) to jim byly 3 měsíce… teď jim občas dám kuřecí maso, ale musí přejít mrazem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný