Co mám dát koťátku?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
14856
27.4.12 22:15

@Hani84 znama o ktere jsem psala, maji kocicku taky v kotelne, staci tam pak pridelat kocici dvirka a je to. Kdyz chce, tak se tam schova a ma tam ukryt.

ja taky myslim, ze to bude Ok!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
28.4.12 11:02

záchod, nevím, proč se zvedá taková bouře nevole proti pilinám, my měli prvního kocoura výhradně na pilinách (táta byl truhlář, takže jsme byli u zdroje, později jsme chodili do jedné dílny) a chodil na to v pohodě, nikdy se mu to nikam nedostalo :nevim: Zrovna kočkolit měl tendence se občas lepit na vlhkou tlapku, jak dokáže nasávat celkem velké objemy vlhkosti a hrudkovat, trochu prášil.
Ten jsme používali u kočky teď, je fakt, že je to praktické, že člověk jen děravou lopatkou vyndá hroudičky a bobky, o tom žádná.
Jen teda ani piliny, ani kočkolit neházet do záchoda!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
28.4.12 11:11

životnost kočky, byla u ryze venkovních koček u babičky 2-8let. Navíc nejde jen o život, ale taky se jednou vrátil kocour přiotrávenej, volal se veterinář, píchali se injekce, jindy zase měl zhnisaný ocas, protože se asi někde chytnul do pasti, kočky měli svrab, blechy… Takže venkovní kočku bych třeba k dětem absolutně nechtěla, ten svrab konkrétně dokáže být děsně úmorný. I u babičky běhala nějaká cizí kočka s úplně olezlým kožichem…
Taky klíšťata, zase - u malých dětí bych se bála, nacucaný klíště odpadne na zahradě, někam si zaleze vytrávit a pak vleze na dítě.
My měli kočky pak už výhradně domácí, maximálně šel na zahradu, ze které se neměl jak dostat (vysoká betonová zeď a plot, po kterém naštěstí neuměl šplhat) a měla jsem aspoň klid, že nám nepřitáhne v kožichu kdeco, stačilo nám, když jsme od kocoura po přinesení z útulku všichni chytili plíseň (to naštěstí ještě nebyly děti), zbavit se toho šlo strašně těžko, i když jsme dodržovali úzkostlivou hygienu, já si drhla ruce vařící vodou, mýdlem, polívala se desinfekcí, tak jsem ji apk měla zanesenou u oka :zed:

Takže já hlasuji za kočku opravdu domácí a nevenkovní, rozhodně taková kočka není žádný chudák, ale samozřejmě se musí nechat vykastrovat, aby ji v určitých obdobích netrápily touhy, to by mi jí bylo líto, pokud to ani nepozná, nebude vědět, že by jí ěnco mělo chybět

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ema N.
29.4.12 09:03
@suik píše:
my dali za kastraci taky asi cca 1500 kc, ale je to uz par let… kocicky jsou drazsi nez kocouri.

ja jsem to ted zjistovala a u nas (ve Slanem) dame za kastraci 750,–Kc (kocky). Ale musime pockat az se domrouska… :( A to uz je asi mesic… :( Bud to na nas hraje a jenom se ji styska (protoze je to vzdy v noci, kdyz je v predsini a kuchyni bez nas) nebo je divna… :nevim: :nevim: :nevim:

• Citovat
  • Upravit
Evvčíííísss
25.6.12 17:41

nalezené asi 5ti týdenní kotě

Dobrý den.
prosím vás o radu, našla jsem dnes na mostě u řeky malilinkaté ko_Tátko - vejde se do dlaně a nevím co s ním mám dělat. nechce pít mléko? Tak co mu mám dát? Děkuji

• Citovat
  • Upravit
24798
25.6.12 19:10

Určitě ne normální mlíko - buď koupit kotěcí mlíko, nebo v nouzi naředěnou Tatru (v té plechovce), stříkačkou do tlamičky.
Netuším dávkování, nevím, jestli už takhle koťata umí sama kadit - jinak bys musela masírovat bříško…
Zašla bych na veterinu, v každém případě a co nejdřív.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Evvčíííísss
25.6.12 19:44

díky

Děkuji. Určitě koťátko vezmu na veterinu, ale až zítra, mám dvě malé děti 4r a 1r, a nemám hlídání..Ale určitě ho vezmu, protože nevim co si počít..Tatru nemám, ale mám mléko Hami pro děti od uk.12. měsíce nebo od uk.6. měsíce.. Jsem na vesnici bez auta - manžel je v práci vrátí se až zítra. a obchod je zavřený… :nevim:

• Citovat
  • Upravit
120
26.6.12 11:22

Dobrý den,
nejlepší je opravdu koupit kotěcí mléko v prášku a ředit. Takové kotě se musí krmit nejlépe vždy, když začne kňourat - poté musíte namasírovat bříško, ať se vykaká. Pokud není ani ta Tatra, zkuste ji dát naředěnou 12% smetanu (za toto mě sice veterinář lynčoval, ale koťata mi to vždy krásně vypila a přibírala). Jak je jinak velká? Bych Vám poradila i dál, ale nevím, jak je velká, tudíž, co může jíst.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Evvčíííísss
26.6.12 12:47

Já bych jí typla zhruba 5 týdnů, víc určitě ne. je velká jako morčátko akorát hubenější…a je hrozně mazlící, spinkala se mnou v posteli - do přepravky se jí nechtělo..myslela jsem, že mi bude utíkat, ale ono spalo jako andílek..úplně celou noc, jen občas mňoukalo, asi po mámě…nevím..dnes jdeme k veterináři, tak snad se o ko´tátku dozvím víc..ani nevím co je to za plemeno, ale barevně připomíná Garfilda.. :)

• Citovat
  • Upravit
120
27.6.12 09:46

Tak jestli má už kolem 5-ti týdnů, tak to je dobře. Já měla strach, že je tak týdenní, až dvoutýdenní. To je práce to pak vypiplat. :D Pokud už je tak velké, tak zvládne i granulky pro miminka. Pokud můžu poradit, tak nejlepší je Royal Canin - Baby cat. Sice jsou dražší, ale jedny z nejlepších. Pro to kotě jsou do začátku super. Určitě nedávat něco jako Whiskas, Kitekat atd. Prostě nedávejte nic, co znáte z televize :) Nejlepší bude zajít přímo do nějaké prodejny pro zvířata a říct, že chcete kvalitnější granule. Plemeno to nebude, bude to obyč. domácí kočka, ale ty jsou nejlepší :) Jak jste jinak dopadli na veterině?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Evvčíííísss
28.6.12 00:01

Moc děkuji za všechny rady :-).Na veterině nám dala pí. Dr. odčervovací(za 14 dní půjdem na přeodčervení)pastu, zvážila nás a zjistila, že jsme našli kocourka, nic méně moje dcerka rezolutně odmítá, že by to byl kocour - přece ho už pojmenovala Kiki a tak to musí být holka :lol: je jí 4,5 roku a nedá si to vymluvit..Jsou spolu s Kiki dobrá dvojka, dneska spolu lítali po celém domě. Máme Doma dva pejsky (Labradory- matka se synem) a ty krmíme taky Royal granulkama, bohužel Royalky granulky v Přešticích neměli, ale aspoň jsme dostali koťátkovské mléko, granulky jsme koupili na ochutnávku 400g OD LECHAT EXCELLENCE SUPER PREMIUM QUALITY Kitten Alimento completo per gattiny con riso uovo e mela 0-12M. Prý je to kvalitní, tedy aspoň doufám, že je, když 400g stojí 80kč a 1kg okolo 220Kč, jsou s kuřecím masem, jablíčkem, rýží, vajíčkem a nějakýma bylinama…Tak uvidíme jak mu to bude chutnat. Můžu Vás ještě poprosit o radu, jak to mám kombinovat? Mléčko x granulky. Dnes jsme měli Kuře vařené s troškou rýže, protože Kiki měl průjem po té naředěné smetaně(to bylo to jediné, co jsme na vesnici sehnali…
Ale jinak je Kiki moooc přítulný, legrační a rostomilý rošťák..Nikdy mě kočky nějak nezaujaly, ale Kikimu se to povedlo na 100%.Už u nás zůstane - je to naše zlato - spí se mnou na polštáři… :oops: 8) :roll: :srdce:

• Citovat
  • Upravit
Evvčíííísss
28.6.12 00:03

Jo a prý je mu nanejvíš 6 týdnů, takže jsem se nějak tak trefila, snad…

• Citovat
  • Upravit
Evvčíííísss
28.6.12 00:19

je to v angličtině a Italštině http://www.monge.it/…itten_1.html

• Citovat
  • Upravit
120
29.6.12 09:21

Ty granulky kvalitní jsou, i když já osobně nemám ráda v kočičích granulích ovoce, zeleninu, bylinky atd :) pro mě je kočka prostě masožravec :) Jsem ráda, že jste se tak s kocourkem sžili, buďte ráda, že to kocour je, ti jsou mazlivější :) Jenom je u nich problém, že začnou značkovat. Teď je červen, jestli má kolem 6 týdnů, tak to můžete očekávat březen, duben příští rok. Doporučuji ale počkat s vykastrováním aspoň do 1 roku věku kocourka :)Pokud ho kastrovat samozřejmě budete chtít, pokud ne, bude se toulat a odcházet za kočkami, samozřejmě se bude prát s ostatními kocoury. Dávejte mu vodu a ty granulky, někdy můžete dát i kvalitní paštiku nebo kapsičku pro koťata. Vždy se dívejte do složení, aby tam byl velký podíl masa a malý podíl vedlejších rostliných produktů. U granulek také vždy koukejte do složení :) Tohle jsem se naučila, když jsem pracovala ve zverimexu, takže na prvním místě musí být VŽDY maso. Nikdy nedávejte granule barvené - nejméně kvalitní. Kotěcí mlíčko dávejte do misky vedle, uvidíte jak si samo vezme. Tohle ale pokud má opravdu 6 týdnů. Jinak podle návodu na mlíčku. granulky kdyžtak zatím močte, nevím, jak to má se zoubky :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Evvčíííísss
3.7.12 13:05

Kakáme do rohů dveří... a čůráme před vchodové dveře..

Dobrý den.
Jsem tu zas a zase prosím o radu, Náš kocourek Kiko(Kiki) se má fajn, jenomže když použije záchod - zatím krabice písek a noviny(máme objednaný přes internet krytý i s kočkolitem nějakým co jde likvidovat ve wc) a já ho nestačím vynést než se mu zase chce tak se vykaká nebo vyčůrá do rohu u dveří. Když jsem doma, tak to hned vynesu, jak vidím, že tam udělal potřebu, ale když nejsem doma a nebo v noci, tak už jsem dvakrát našla hromádku hoví..k a taky pěkné dvě loužičky až mi přecházel zrak kolik toho takové malé 6ti týdenní kotě vyčůrá. Nikdy jsem kočku doma neměla a tak nevím co si s tím mám počít, bojím se, aby nezačal kakat a čůrat jinam, máme doma roční holčičku a byla bych nerada, aby se malá k tomu nějak dostala nebo měla třeba nakakáno pod postýlkou… :( :nevim: prosím, nemáte s tím někdo nějakou zkušennost?
Děkuji za jakékoliv rady..

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný