Co mám dát koťátku?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Ema N.
27.4.12 14:23

jinak, tata mel takhle kotata, zemrela jim matka (prejelo ji auto) a az do 8 tydnu je krmil strikackou rozredenym mlekem a daval jim potom mlete maso. Az pak granule a konzervy…

a to to byla venkovni kocka a kotata byla na pude…

Rozhodne takhle male kote nenechavat samo venku, nejprve doma, min. do 8tydnu, az si zvykne a pak pomalu zvykat na to, ze je venku… az si budes jista, ze neutece nebo se neztrati, tak potom nechat venku. ale podle me driv ne.

My mame kocku uz skoro rok a jeste porad neni venku, protoze neni kastrovana. Ted se zacala mrouskat, uz to trva asi mesic, je to desne… Ale jakmile prestane, tak pujde na kastraci a teprve pak ven… :nevim: :nevim: :nevim:

• Citovat
  • Upravit
71
27.4.12 14:23

No, tak to je hrozný. To si ho raději vezměte v 5 týdnech než aby ho utopil či co.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4880
27.4.12 14:25
@Hani84 píše:
Naprosto chápu že je 5 týdnu brzy, jenže… Sehnat koťe venkovní, je docela problém, všichni ty koťátka hned „zlikvidují“ (je to hrozné, ale je to tak) Jsou to kočky co mají lidi ve stodolách a nechtějí si ty koťátka nechávát, jelikož mají starost, že je potom neudají. Narazila jsem na pána, který měl 3 koťátka, dvě už si někdo odvezl, tak má už jen jedno. V inzerátu píše, že pít a jíst umí sama. Volala jsem mu, a on se jich chce zbavil, tak si říkám, že buď si ho vezmeme mi, nebo někdo jiný, nebo… No, jedeme se tak podívat, zjistit co a jak a uvidíme. Díky za rady. Stavím se ve zverimexu, snad mi poradí.

Takhle si kamarádka vzala na vesnici kotě od jedné ženské. Bylo jich celkem 6 koťat, ale oni ten zbytek utopili. :? :,( Řekla, že kdyby mohla, tak si veme všechny. Mě jich bylo tak líto. Nechápu, že na to někdo má žaludek zabít zvíře a ještě tak bezbranný. :zed: :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4880
27.4.12 14:30

My máme také kočku z venku, ale bylo jí asi už půl roku. Už šlo vidět, že má dospěláckou a napůl ještě kotěcí srst. Našla jsem ji v zimě u auta. Dnes jí je asi 14,5 let a teď si ohřívá pupek na balkóně. Při představě, že bych si ji nevšimla a ona žila dál na ulici, tak dnes nežije a chce se mi z toho brečet. Taky jsme ji nechali vykastrovat, protože poslouchat mrouskání bylo na zbláznění.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15290
27.4.12 14:33

já mám taky doma už 6ti letou kočku, brala jsem si ji v 5ti týdnech a ze 7mi koťat byla poslední doma … takže za mně bych ji nechala určitě pár dní doma a nenechala ji samotnou venku, ej to miminko!!!!

jak holky psaly, vodu, když nebude chtít pít, kapátko a s vodou rozředěné mlíčko pro kočky … pokud nechceš učit na měkkou stravu, tak určitě kotěcí granulky a namočit trošku do vody …

ježiš, jsem si úplně vzpomněla na mou, když jsem si ji dovezla …

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14856
27.4.12 14:44

tak jestli se pan tvari, ze je rad uda hned, tak bych si ho vzala, co kdyz se nikdo uz neozve a on se ho zbavi jinak…nejak uz ho vypiplas. jsou lidi co kocicky proste vyhodi z auta. My meli prave vzdycky nalezence, ale myslim, ze byly starsi.

ale radsi bych ho ven brala jen pod dozorem, kazdopadne urcite ne na noc. Nema mamu, tak ho nema kdo chranit, okoli vubec nezna a casto jsou to troubelini, vlezou kam nemaj a pak nevi jak ven ci dolu.

premrazene kureci jsem davala taky a i file, ale to tepelne zpracovane.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14856
27.4.12 14:47

my jsme se takhle ujali tri kotat, co nekdy vyhodil z auta. Jedno jsme pak jeste udali jinym lidem, dve nam zustala. pak jsem si jednu kocicku vybrala cilene od jednoho sveho profesora a ta nase posledni mura se taky potloukala kolem domu, mozna od luftaku letni kote.

jo a nejlepsi pelisek je vlozna taska do kocarku, nejlepe cerstve vyprana a nachystana na miminko.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ema N.
27.4.12 14:51
@suik píše:
jo a nejlepsi pelisek je vlozna taska do kocarku, nejlepe cerstve vyprana a nachystana na miminko.

nebo detska postylka nebo pritele obleceni… :D :D :D Zjistila jsem, ze ji je jedno, kde lezi, hlavne, kdyz je to na nasem nebo maleho obleceni… ;) Nebo na nasi dece apod… ;)

• Citovat
  • Upravit
90
27.4.12 17:31

Tak máme kočičku doma. Je v krabici, v které má deku. Večer jí tam dám tričko co mám na sobě :-). Napila se jen vody a leži, spinka. Majitel říkal, že od mámi už týden nepila a že jí granule a konzervu. Tak teď mi ještě poraďte ják se taková kočka naučí na Wc? Necháme jí tedy zatím doma a ven jí budeme brát jen s námi. Ale jak to doma dělat, abych neměla všude kočičinec? A ještě jedna otázka - měla bych jít k veterináři? Kočky se také nechávájí odčervovat, nebo tak něco? Jako pes?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Naima
27.4.12 17:36
@Hani84 píše:
Tak máme kočičku doma. Je v krabici, v které má deku. Večer jí tam dám tričko co mám na sobě :-). Napila se jen vody a leži, spinka. Majitel říkal, že od mámi už týden nepila a že jí granule a konzervu. Tak teď mi ještě poraďte ják se taková kočka naučí na Wc? Necháme jí tedy zatím doma a ven jí budeme brát jen s námi. Ale jak to doma dělat, abych neměla všude kočičinec? A ještě jedna otázka - měla bych jít k veterináři? Kočky se také nechávájí odčervovat, nebo tak něco? Jako pes?

Znovu lobbuji alespoň ze začátku za velmi kvalitní krmivo. Se záchodem to může být problém, protože tohle právě učí kočky jejich matka a tady to nemohla stihnout. Zkus ji opakovaně dávat na stelivo a hrabat. Je fakt, že první kočička byla maličký nalezenec a ta nám pročůrala, co mohla, protože ji ty návyky prostě nikdo nepředal. Druhá kočička šla od matky až 12-13. týden a okamžitě věděla, kam má chodit. Kočku je potřeba odčervovat a také ji každý rok nechat aplikovat vakcínu. Nech ji celkově prohlédnout, jestli nemá třeba parazity atd.

• Citovat
  • Upravit
Naima
27.4.12 17:38

Btw kočka by samozřejmě neměla chodit ven, pokud není vykastrovaná, jinak budete klidně za pár měsíců řešit stejný problém - co s koťaty.

• Citovat
  • Upravit
24798
27.4.12 17:41

By mě zajímalo, jak majitel venkovní kočky ví, že už týden nekojila :roll:
Na veterinu určitě, takhle maličkou ji max. odčerví, ale prohlídnout.

Dávat na stelivo vždycky, když se probudí, vždycky po jídle…
Krmit často malé dávky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Naima
27.4.12 17:45

Doporučuji prostudovat www.modrykocour.cz. Je tam spousta diskuzí o krmení, toaletě, kastraci, očkování atd.

• Citovat
  • Upravit
4880
27.4.12 18:13

Nám se doma nevyčůrala ani jednou. Ukázali jsme jí záchodek, dali jí tam a ona už tam pak chodila automaticky. Kočky jsou čistotný a rychle se naučí. Rychleji než psi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27.4.12 18:15

Ja to udelala tak, ze jsem obe koťata vzala a ukazala jim, kde je písek. Obě to moc nezajímalo, ale i tak jsem je za deset minut vzala znovu a jednu po druhé postavila do záchodku (do písku). Asi za hodinu šla jedna sama do písku čůrat, za další hodinku šla i druhá. Jinak k veterinářovi s ni určitě skoč. Pěkně se o ni starej. jak se kočička bude jmenovat? Máš třeba i fotku? :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný