Co mám dát koťátku?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
27.4.12 18:15

Ja to udelala tak, ze jsem obe koťata vzala a ukazala jim, kde je písek. Obě to moc nezajímalo, ale i tak jsem je za deset minut vzala znovu a jednu po druhé postavila do záchodku (do písku). Asi za hodinu šla jedna sama do písku čůrat, za další hodinku šla i druhá. Jinak k veterinářovi s ni určitě skoč. Pěkně se o ni starej. jak se kočička bude jmenovat? Máš třeba i fotku? :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27.4.12 18:16

@Sumaya Ano, přesně tak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14856
27.4.12 18:17

na bedynku s piseckem bych davala co nejcastejc - jak pisi holky a pohrabat pacickou.

nechala bych kocicku zavrenou i v jedne mistnosti, nejlepe v koupelne, kde pripadna nehoda tolik nevadi.

k doktrovi ji ven, potrebuje odcervit, prohlidnout jestli je zdrava, venkovni kocicky maji casto v ouskach svrab, to je taky treba lecit, ale jakmile pujde ven, casto to chyti znova.

zeptala bych se na kastraci, nepoustet ji ven do te doby je podle me blbost - pokud chcete vylozene venkovni. Musi ale pohlavne dospet, coz je cca pul roku, jestli si dobre vzpominam a melo by jedno mrouskani probehnout a tady je riziko, ze to neohlidate :think: , tak bych s tim trochu pocitala. Jinak behem mrouskani zavrit a koupit si spunty do usi. Pak hned smiknout. Nekdy se stane, ze je kocicka uz tehotna, kdyz se kastruje…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14856
27.4.12 18:19

ja jsem teda vzdycky touzila po malinkym kotatku, mela jsem jen uz odrostlejsi ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4880
27.4.12 18:22
@janajelinkova9 píše:
@Sumaya Ano, přesně tak.

Jo, jsou fakt chytrý. Ta naše byla po narkóze, protože jsme jí nechali spravit zuby a veterinářka nám řekla, že je ještě mimo a nevnímá, tak jí nemáme nadávat, pokud se počůrá. KDyž jsme došli domů, tak se snažila hned dojít na záchodek a během chůze několikrát padala na jednu stranu, zmateně se koukala kde je, ale mermomocí chtěla na záchodek. Mě jí bylo tak líto a tak se snažila. :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14856
27.4.12 18:22

my jsme nase predcozi kocky na pisek nenaucily, teda na zacatku snad jo, ale jak sly ven a byly vekovni, kde mohly chodit vsude, tak doma se dle toho taky ridily, potvory. Coz je pak problem kocek, kterou jsou tak napul…ale znama ma treba pisek a kocky tam zvenku normalne chodi a ta jedna klidne bezi pres celou zahradu, aby mohla na pisek v dome.

jinak venkovni kocky maji blechy, na to se nam nejvic osvedcily takove kapicky mezi lopatky - stronghold tusim, nici to i ostatni parazity.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Naima
27.4.12 18:25
@Sumaya píše:
Jo, jsou fakt chytrý. Ta naše byla po narkóze, protože jsme jí nechali spravit zuby a veterinářka nám řekla, že je ještě mimo a nevnímá, tak jí nemáme nadávat, pokud se počůrá. KDyž jsme došli domů, tak se snažila hned dojít na záchodek a během chůze několikrát padala na jednu stranu, zmateně se koukala kde je, ale mermomocí chtěla na záchodek. Mě jí bylo tak líto a tak se snažila. :srdce:

Přesně, takhle to dělala naše micka po kastraci, motala se a padala a manžel ji pořád dával zpátky do pelíšku, ať si odpočine :lol: . Nakonec tam došla, ale jak měla šmiknutý spodek, nemohla se přehoupnout dovnitř a tak tam půlkou těla visela a čurala ven, chutěrka.

• Citovat
  • Upravit
Naima
27.4.12 18:26
@suik píše:
my jsme nase predcozi kocky na pisek nenaucily, teda na zacatku snad jo, ale jak sly ven a byly vekovni, kde mohly chodit vsude, tak doma se dle toho taky ridily, potvory. Coz je pak problem kocek, kterou jsou tak napul…ale znama ma treba pisek a kocky tam zvenku normalne chodi a ta jedna klidne bezi pres celou zahradu, aby mohla na pisek v dome.jinak venkovni kocky maji blechy, na to se nam nejvic osvedcily takove kapicky mezi lopatky - stronghold tusim, nici to i ostatni parazity.

Naše micka byla 4 roky bytová, teď jsme se přestěhovali a kočka smí na oplocenou zahradu. Manžel tam má nachystaný štěrk na pokládku dlažby a samozřejmě kočka nezná větší blaho, než si tam vyhrabat díru, vyčurat se (nebo i hůř) a je na sebe hrozně pyšná :lol: .

• Citovat
  • Upravit
4880
27.4.12 18:27
@suik píše:
my jsme nase predcozi kocky na pisek nenaucily, teda na zacatku snad jo, ale jak sly ven a byly vekovni, kde mohly chodit vsude, tak doma se dle toho taky ridily, potvory. Coz je pak problem kocek, kterou jsou tak napul…ale znama ma treba pisek a kocky tam zvenku normalne chodi a ta jedna klidne bezi pres celou zahradu, aby mohla na pisek v dome.jinak venkovni kocky maji blechy, na to se nam nejvic osvedcily takove kapicky mezi lopatky - stronghold tusim, nici to i ostatni parazity.

Tak to mě dostalo, si to dokážu představit, jak valí na záchod přes zahradu. :lol: :lol: :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4880
27.4.12 18:30
@Naima píše:
Přesně, takhle to dělala naše micka po kastraci, motala se a padala a manžel ji pořád dával zpátky do pelíšku, ať si odpočine :lol: . Nakonec tam došla, ale jak měla šmiknutý spodek, nemohla se přehoupnout dovnitř a tak tam půlkou těla visela a čurala ven, chutěrka.

Taky jsem jí dávala zpátky, ale ona se pořád snažila vstávat nebo se motala všude možně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14856
27.4.12 18:32

@Sumaya no fakt :mrgreen: , prej se i blazene tvari ze to stihne…

@Naima hele a jak to zvlada, drzi se baraku? My mame typickyho domaciho gaucaka, zatim se do baraku teda nechystame, ale kdyby jo, tak nevim co s ni…kdyz jsme u nasich na baraku, tak ven samozrejmne chce a da se hur ohlidat, jenze se chova jak trubka a ja se bojim, ze uz nema ty zvireci instinkty a neco se ji stane. Taky je schopna spadnout z okna, jen proto, ze se musi predvadet a lisa se o parapet a prepadne :think:

jako parkrat zdrhla na dyl a dobry, ale nemam z toho dobry pocit. Taky umrtnost venkovnich kocek je dost vysoka a znam jen jednu co se dozila 8 let (a nebyt tchanovcu co neinvestovali do lecby a nechali ji hned utratit), by se dozila i vic. treba se uplne vyhybala silnici a byla dost opatrna.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Naima
27.4.12 18:38
@suik píše:
@Sumaya no fakt :mrgreen: , prej se i blazene tvari ze to stihne…

@Naima hele a jak to zvlada, drzi se baraku? My mame typickyho domaciho gaucaka, zatim se do baraku teda nechystame, ale kdyby jo, tak nevim co s ni…kdyz jsme u nasich na baraku, tak ven samozrejmne chce a da se hur ohlidat, jenze se chova jak trubka a ja se bojim, ze uz nema ty zvireci instinkty a neco se ji stane. Taky je schopna spadnout z okna, jen proto, ze se musi predvadet a lisa se o parapet a prepadne :think:

jako parkrat zdrhla na dyl a dobry, ale nemam z toho dobry pocit. Taky umrtnost venkovnich kocek je dost vysoka a znam jen jednu co se dozila 8 let (a nebyt tchanovcu co neinvestovali do lecby a nechali ji hned utratit), by se dozila i vic. treba se uplne vyhybala silnici a byla dost opatrna.

Ona už je trošičku z venku vytrénovaná z velkoměsta. Dvakrát nám vypadla z balkonu, jednou jsme ji našli až druhý den. No a tady se adaptuje, zahrada je teď oplocená a ta naše buchta to neumí přeskočit (naštěstí). Když ploty nebyly, tak jsme ji museli hodně hlídat, protože jak měla šanci, cestovala po menším okolí (ne příliš daleko) a my jsme s manželem jako blázni běhali a naháněli (sousedi mají samé venkovní kočičky a těžce nechápali). Také už si tu dělala výlet po střechách, když nám vylezla ze střešního okna, k velkému pobavení celé ulice (to byla záchranná mise se zapojením několika sousedů), utíkala před labradorem, bojovala se sousedovic kocourem, prostě se otrkává. Ale je vidět, že už je naučená, že doma je doma a i na zahradě je pár minut a jde dovnitř. Jsem ráda, nechci z ní mít venkovní kočičku, ne že bych jí nechtěla dopřát volnost, ale je to pro nás člen rodiny a samozřejmě nechceme, aby se jí něco stalo.

• Citovat
  • Upravit
Naima
27.4.12 18:39

Jinak soused má kocoura, který je venkovní a ten má nějakých 6-7 let, chytrý je jak opice, ten má asi šance na dožití hodně vysoké.

• Citovat
  • Upravit
4880
27.4.12 18:50

NEdávno jsem četla, že venkovní kočky se dožívají v průměru 7-8 let a kočky gaučové tak těch 15-16..někdy i 20. :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Naima
27.4.12 18:54

Je fakt, že doma těm mickám hrozí maximálně přežrání a nuda :lol: , pro mě ten uvedený věk je další argument, proč si tu naši hlídat jako oko v hlavě.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný