Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
První je náš Andy. Na fotce je neostříhaný. Druhá je ten nalezený, vypadá úplně stejně jako ostříhaný Andy
@Andýsek92 Hm, no to je teda divný..Vy hledáte desetiletýho psa a téměř stejnej desetiletej pes je v útulku, jen nemá čip, ale chová se steně, jako váš pes…
Je to prostě divný!!!
A jak reagoval na vás? Zkoušeli jste ho oslovit jménem nebo už opravdu vůbec neslyší??Po čuchu by vás ale mohl poznat…
A jak se chovala nová majitelka? Dalo se s ní mluvit?
On neslyší vůbec a špatně vidí. Vítal nás nadšeně, to jo, ale ne tak jako jééé po vás se mi stejskalo. Majitelka byla ochotná, brečela při představě, že by nám ho musela vrátit, ale bylo vidět, že kdyby ten čip měl tak nám ho okamžitě dá.
@Andýsek92 Ach jo, já už nevím…Jenže, jak jinak prokázat, že je váš..Jestli je to tedy opravdu on…
Já se přiznám, že am. kokrů moc neznám a přijdou mi skoro stejný všichni - pokud jsou stejní barvou…
Ach jo, tak jsem na vás myslela a doufala, že se tu dočtu šťastný konec
.
Taky mě nenapadá, co jinýho pro to ještě udělat.
Možná… Co kontaktovat vašeho veterináře (i jiné) a poradit se s ním, jak je to s tím čipem? Jestli se to dá ještě nějak dohledat. Vždyť ten čip je právě na dohledávání majitelů a je divný, že když ta situace nastane, tak by to vlastně (v tomhle vašem případě) bylo k ničemu
. Pak by vám, bohužel, nezbylo nic jinýho, než se smířit s tím, že to on prostě není.
Možnost, že to on není samozřejmě je. Ale vzhledem k tomu, jak jsme rozšiřovali letáčky se k nám dostalo hodně fotek černých kokrů a u všech jsme hned řekli, že to on není, ale u tohohle je podoba úplně přesná. Našeho veterináře jsme kontaktovali. Jestli neni možnost, že by ten čip byl nefunkční tak to asi neni on. Ale leží mi to v hlavě…
Mám zkušenost s fenkou mém maminky, bydlí v centru Prahy, MP dělá neustále kontroly psů. Několik let čip žádný z příslušníků MP nenašel, hledali na různých místech. Teď po několika letech ho konečně jeden policajt našel, fenka ho měla někde za uchem. Záleží na kvalitě čtečky, ale čip se může posunovat, nebo např. při operaci může úplně vyjet ven. Proto se někteří chovatelé vrací k tetování.
No mě ještě napadlo, jestli mu ho třeba nevyndali v obavě, že ho majitel týral… ale to možná přeháním…
Tady snad už pomůže jen test DNA. Ale to jsem na internetu ani nenašla.
@hlozi a myslíš, že by šlo se nějak spojit s veterinářkou v tom útulku a zeptat se jestli třeba ten čip nevyndavali?
@Andýsek92 jak píše Míša(mimochodem, moje kamarádka, která má o útulcích a psech v nich ještě větší přehled, než já), čip mohl klidně odcestovat někam jinam, případně se mohl při operaci z těla vyplavit…
Já věřím, že je to váš pejsek, majitel svého psa prostě pozná..
Jak se spojit s veterinářkou nevím…Možná zkusím přes Míšu zjistit, kdo jim veterinu dělá - já to nevím, ale ona si píše s některou z dobrovolnic z Lazce…Pokusím se to zjistit!!!
Jinak DNA dělá, pokud vím, veterina v Brně, alespoň štěňatům se tam potvrzují rodiče..Takže teoreticky by to jít mělo…
@hlozi já opravdu nevim jak ti poděkovat. Jestli je to on, budu tak štastná. Podle toho co nám řekli, tak nás bude stát jeho vrácení minimálně to co máme našetřeno na přestavbu kuchyně a koupelny, ale já klidně budu chodit do kadiboudy jen, aby byl s náma
ale představa co si musel vytrpět…
@hlozi Ta veterinářka prý zkošela čip jen na krku. Takže je šance, že se zatoulal nebo se vyplavil. Vzhledem k tomu, že byl týraný mohl mít roztrhlou kůži… Příští týden chceme zajít k naší veterinářce jestli nemá k němu něco podle čeho by se poznal, ale žádnou velkou operaci neprodělal a rengen mu dělali jen nohy… Ale za pokus to stojí
@Andýsek92 Míše jsem psala, zatím se neozvala, tak uvidíme…Já moc doufám, že to vše dobře dopadne..je to jak z nějakýho filmu, o to víc mě děsí, že je to realita..čipy jsou prostě k ničemu..:-(
pokud víte, od koho ho máte, čistě teoreticky by se dal udělat test DNA k určení rodičovství - pokud by ten, kdo vám ho prodal, měl jeho mamku..ale to už je fakt jak nějakej film ![]()
jinak naprosto chápu, já bych taky prodala kde co, aby byli moji miláčci se mnou!!!
@hlozi Já si myslim, že by přítel dohledal, kde si ho bral, ale to víte… je to deset let a maminka už nemusí žít
Já jsem už nevěřila, že bychom ho našli a ted jsme tak blízko… a já mám strach. ani nevim z čeho. asi z toho, že ho nikdy neuvidim. že to nakonec nebude on a já se nikdy nedozvim jak dopadl. Jestli třeba neměl takové štěstí jako Monty a někdo mu utýral… Jsem strašně štastná, že existují takový lidé, jako vy co se ve volném čase snažíte někomu pomoct a slibuji, že v životě pomohu minimálně jednoho psa dostat zpátky domů ![]()
Nás právě nikdy nenapadlo, že bychom ho ztratili. čip jsme mu dávali jen proto, že jsme s ním jeli do Německa a čip je povinný. U případného dalšího psa bychom měli minimálně tetování.