Nonstop kňučí a píská

4132
6.5.12 12:53

Nonstop kňučí a píská

Ahoj holky, pejskařky, než se obrátím na psího psychologa apod., tak si jdu pro radu sem a budu doufat, že se mi jí dostane.
Mám dvě feny, jednu tříletou, jednu dvoletou. Tříletá je pohodář, ořech z útulku. Dvouleťačku řeším snad od doby co jí máme. Je to kříženec amstafa a belgického ovčáka, taky zachráněná. Každopádně pes je to hodný, poslouchá na slovo, i když nás to stálo a stále stojí spoustu úsilí. Postupem času jsme u ní odbourali už spoustu zlozvyků nebo nevím, jak to napsat. Teď se nám s úspěchem daří odbourat i poslední a to je totální demolici bytu, když se ocitne byť jen na chvíli sama doma. Musím zaťukat, ale poslední měsíc a půl nic, takže jsme měli velkou radost. Jenže ouha fenečka si vymyslela novinku. Neustále „brečí“. Doma, když nevidí na nikoho z rodiny, popř. i když na něj vidí, ale musí ležet na místě, venku pokud má ležet na místě a čekat, když např. projíždí cyklisté, v autě když někam jedeme, v restauraci pokud má znovu ležet, ve chvílích kdy prostě nemůže dělat co chce v momentě kdy to chce, nebo pokud má pocit, že se jí nevěnuje dostatek pozornosti začne vyvádět. Snažím se to ignorovat, ale poslední dobou už to přechází do vytí a musím říct, že jako těhotnou mě to dráždí do nepříčetna. Hlavně proto, že se vše opakuje stále dokola, celý den. Přijde mi, že musí mít stoprocentní pozornost a volnost. Režim se jí nezměnil. Věnujeme se jí opravdu hodně ( když jsme venku, tak má víc pozornosti než dcera ), neustále venku trénujeme povely, musí nosit balón, děláme mushing ( teď jsem ve vysokém stupni těh., takže to vynechávám ), chodím s ní na rybník plavat, nosí klády z kopce do kopce. Mám pocit, že se celý můj život točí kolem ní, což mi nevadí, protože jsem akční člověk, takže akční pes mi vyhovuje. Jenže pořád řešíme nějaké její šílené stavy, kdy začne vyvádět a nikdo neví proč. A já už nevím, co jí zase začalo trápit, že musím řešit další problém. Mám pocit, že odbouráme jednu věc a nastoupí místo toho nová. A vůbec nevím, co s tím kňučením až vytím dělat. Tak bych jen chtěla slyšet názor těch, které pejskům rozumí, jak by to šlo odbrourat nebo proč má potřebu toto dělat. Kdyby to bylo po narození dalšího prcka, tak jí i rozumím, ale teď když se jí v životě neudála žádná změna, krom toho, že úspěšně přestala ničit byt ( což je pro nás úleva největšího kalibru ) . :nevim: :nevim: :nevim:
Přítel pracuje pořád stejně, já jsem stále stejně doma, režim doma je pevně danný ( tzn. v tolik a tolik první venčení, v tolik jídlo atd atd.. ), druhá fena se chová pořád stejně, malá se chová pořád stejně. Prostě tomu nerozumím. A to neustále brečení mě přivádí k šílenství. :oops: :oops: :oops: :oops: :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
31594
6.5.12 13:09

Máme dva psy, větší byl v mládí týraný, zezačátku tím byl dost poznamenaný, ale už dávno zapomněl. Kňourání provozoval, dřív hodně, postupem času stále méně a méně. Podle mě na sebe hodně upozorňoval, žárlil (začínali s mužem sami dva, pes měl pána jen pro sebe, pak přišla já, pak druhý pes, pak kocour, pak jedno dítě, druhé - pes to nesl trochu blbě, že se p tom žebříšku postupně dostal o dost stupínků níž :mrgreen: )
Bohužel negativní pozornost je taky pozornost a pro psa může být cíl splněn, i když ho okřikneš :roll:
Nevím, u nás se to nějak časem vstřebalo, psi už jsou starší, klidnější, i mi přijde, že společným soužitím stále stoupá ta míra naší autority. Ale já bych teda psa nekompromisně posílala na místo a nejlíp za dveře. Velký pes teda někdy dělá to, že si lehne, za minutu vstane, ťap ťap, někam dojde, práskne sebu, za minutu zase - máme plovoučky a je to hrozně protivný, obzvlášť když třeba běží film a člověk slyší každé druhé slovo :twisted: Takže pak se už zkrátka někdo naštve a pošle psa do předsíně a zavře ho tam.
Jeden čas i zkoušel výt, bylo to v době, kdy začal žárlit na staršího syna, čural nám doma a právě taky vyl.

V podstatě u nás se hodně věcí zlepšilo, když psi přestali mít přístup do patra, kde jsou ložnice, v době naší nepřítomnosti a přes noc jsou zavření v předsíni a když jsou s námi a otravují, tak jsou vykázáni. Přijde mi, že pak si spoustu věcí dost rozmyslí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
930
6.5.12 13:12

@beckie Ahojky,
Mám 2 psíky(labradora a německou dogu) s dogou jsem nikdy neměla problém,ale zato s labíkem ano.Dělal něco podobného co píšeš.Byla jsem s ním u R.Desenského v psí poradně.Bylo mi řečeno že, problém bude v tom, že pes je presvedčený o tom, že má pozornosti málo.Zkusila jsem tedy knučení ignorovat(šílená věc).Po cca 14 dnech byl klid.Zjistil,že at se třeba po… pozornost nebude.
Věřím ti,že kor když jsi těhotná,tě to hrozně nervuje.Mě to nervovalo taky a to jsem ještě těhu nebyla. :evil: :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4132
6.5.12 13:22

To já právě vím, že i negativní pozornost je pro ni pozornost, takže se snažím to ignorovat. Ale vydrž to, celý den… Kdybych aspoň věděla, co se jí zase děje, že musí provokovat. Je to hrozně otravné. Hlavně když se s malou někam chystáme a vypravujeme se třeba hodinu a pes mi hodinu vyje v předsíni. Nebo když ji někam vezmu, třeba na hřiště. Ví, že když jdeme mezi lidi, musí si lehnout, ležet a čekat. Rok bez problémů. Teď leží a vyje, takže obtěžuje mě, a hlavně i všechny kolem. Nechápu to, vidí nás, dělá to, co vždycky, tak proč najednou začala takhle vyvádět?
Doma leží v chodbě, mají tam pelech obě feny a tam přes den prostě jsou. Právě kvůli tomu, jak ničila byt, tak jsme dostali radu omezit jí pozornost a pohyb po bytě a veškeré dění a aktivity přesunout ven, tak se taky stalo. No trvalo to půl roku, ale pes přes den krásně ležela na místečku a byl klid, maximálně se na nás přišla kouknout, co se kde děje a šla si zase lehnout. Byt už taky neničí, jedinné, co udělala, že si otevřela do obýváků, tak vytahala šišky z květináče a sežrala je, ale to je oproti strhaným záclonám apod. jakoby nic. Takže na chodbě už je, jen teď jak začíná pískat a kňučet, tak abych ji furt neokřikovala, tak jí tam zavírám, ale přijde mi to už moc. :roll: :roll: :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4132
6.5.12 13:24
@Korrrinka píše:
@beckie Ahojky,
Mám 2 psíky(labradora a německou dogu) s dogou jsem nikdy neměla problém,ale zato s labíkem ano.Dělal něco podobného co píšeš.Byla jsem s ním u R.Desenského v psí poradně.Bylo mi řečeno že, problém bude v tom, že pes je presvedčený o tom, že má pozornosti málo.Zkusila jsem tedy knučení ignorovat(šílená věc).Po cca 14 dnech byl klid.Zjistil,že at se třeba po… pozornost nebude.
Věřím ti,že kor když jsi těhotná,tě to hrozně nervuje.Mě to nervovalo taky a to jsem ještě těhu nebyla. :evil: :cert:

Já už to čtrnáct dní nevydržím :zed: :zed: :zed: :zed: :mrgreen: , hlavně si furt říkám, klííííd klííííd nevšímej si jí, a když už je to po stopadesáté, tak stejně zaječím jak siréna. A pak si nadávám, že sem kráva, protože pes má, co chtěl, někdo si ho konečně všiml. :roll: :roll: :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
930
6.5.12 13:27

Já bych asi opravdu poradila zavolat,nebo zajet k psímu psycho.Byla jsme právě u Desenkýho a myslím,že se s ním dá rozumně domluvit,jak na postupu:co ze psem dělat,ale mě i názorně ukázal jak na to.Byla jsem tam raději z celou smečkou(2 psíci,manžel) :D
Ale zase je otázka,kde bydlíš.Třeba se najde něco v okolí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
930
6.5.12 13:28
@beckie píše:
Já už to čtrnáct dní nevydržím :zed: :zed: :zed: :zed: :mrgreen: , hlavně si furt říkám, klííííd klííííd nevšímej si jí, a když už je to po stopadesáté, tak stejně zaječím jak siréna. A pak si nadávám, že sem kráva, protože pes má, co chtěl, někdo si ho konečně všiml. :roll: :roll: :roll:

Ju musím uznat,že pes dostal i na prdel :oops: Protože už jsem to psychicky nedala. :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
6.5.12 13:32

@beckie já myslím, že fakt jediná cesta vede přes ignoraci, samozřejmě můžeš tam vlítnout a psa zprcat na tři doby, ale podle mě se tím jen celý problém protáhne, protože třeba u nás to trvalo několik let, pes sice po seřvání přestal, ale při další příležitosti to dělal zas.
Když jsme je začli zavírat, tak si pamatuju, že tam zřejmě kňoural, ale máme je o patro níž, za dveřma, tak to není tak slyšet a nikomu nějak nestálo za to tam chodit a ejhle - pes postupně přestával.
Vydrž, když je to teď v zárodku, tak čím důslednější budeš, tím rychleji to eliminuješ.
Jinak k tomu „začal to dělat najednou“, oni to psi nikdy nepřestanou zkoušet, neexistuje žádný bod, kdy si můžeš říct, Táák, jsou vychovaný, vycvičený, vědí, kde je jejich místo a teď to tak bude furt. Pes čeká na sebemenší pochybení a pokud ho najde, začne znovu bojovat o to se posunout v tom pomyslném žebříčku nahoru. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
930
6.5.12 13:35
@Gladys píše:
@beckie já myslím, že fakt jediná cesta vede přes ignoraci, samozřejmě můžeš tam vlítnout a psa zprcat na tři doby, ale podle mě se tím jen celý problém protáhne, protože třeba u nás to trvalo několik let, pes sice po seřvání přestal, ale při další příležitosti to dělal zas.
Když jsme je začli zavírat, tak si pamatuju, že tam zřejmě kňoural, ale máme je o patro níž, za dveřma, tak to není tak slyšet a nikomu nějak nestálo za to tam chodit a ejhle - pes postupně přestával.
Vydrž, když je to teď v zárodku, tak čím důslednější budeš, tím rychleji to eliminuješ.
Jinak k tomu „začal to dělat najednou“, oni to psi nikdy nepřestanou zkoušet, neexistuje žádný bod, kdy si můžeš říct, Táák, jsou vychovaný, vycvičený, vědí, kde je jejich místo a teď to tak bude furt. Pes čeká na sebemenší pochybení a pokud ho najde, začne znovu bojovat o to se posunout v tom pomyslném žebříčku nahoru. :roll:
:pankac: :pankac: :pankac:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4132
6.5.12 13:35
@Korrrinka píše:
Já bych asi opravdu poradila zavolat,nebo zajet k psímu psycho.Byla jsme právě u Desenkýho a myslím,že se s ním dá rozumně domluvit,jak na postupu:co ze psem dělat,ale mě i názorně ukázal jak na to.Byla jsem tam raději z celou smečkou(2 psíci,manžel) :D
Ale zase je otázka,kde bydlíš.Třeba se najde něco v okolí.

Já jsem z Prahy, teď koukám na ty jeho stránky, ukážu je partnerovi a děkuju za nápad, vůbec jsem si na Desenského nevzpomněla, myslím, že bude stát zato ho navštívit, protože už je toho na mě s ní fakt trošku moc. Jedna věc se dá do pořádku a začne dělat novou. Myslím si, že je psychicky narušená :oops: , protože neznám žádného takhle problémového psa, když nepočítám ty, co byli v minulosti týráni např., což Adéla nebyla. A u nás na prdel nedostává, kolikrát jsem se raději sebrala a odešla z bytu pryč, když něco vyvedla, protože jsem měla pocit, že ji zabiju, když hned neodejdu. :oops: Přítel ten ji občas vytahá za krk, nebo ucho, ale to je všechno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
930
6.5.12 13:38

@beckie :já jsem ho taky jen plácka po prdeli a pak mi ho bylo líto :,( Snad Vám Desenký pomůže.Hodně lidí na něho má názor,že je divnej(což je…je dost upřímnej),ale mě pomohl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1361
6.5.12 13:45

Ahoj, máme doma něco podobnýho :zed: Sedím u pc a náš roční angl.buldok sedí umě a kníká, já si ho nevšímám tak začne štěkat, jenže to už nevydržím já a vyletím :cert: Takhle se to opakuje když jsme s ním někdo doma sám. Já jsem to vyřešila trochu jinak, místo pevného pc jsem začla používat notebook a sedím s ním na pohovce, pesan se ke mě natlačí a když mě cítí takhle blízko tak celý den prospí a žádné kníkání není :D Ale já jsem volila cestu jinou, protože jsme s manželem oba neustále v práci, tak se to našemu miláčkovi snažím vynahradit aspoň takhle :nevim: Věřím, že až budu na mateřské tak s ním asi těžko budu ležet skoro celý denna pohovce :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4132
6.5.12 13:56
@Gladys píše:
Jinak k tomu „začal to dělat najednou“, oni to psi nikdy nepřestanou zkoušet, neexistuje žádný bod, kdy si můžeš říct, Táák, jsou vychovaný, vycvičený, vědí, kde je jejich místo a teď to tak bude furt. Pes čeká na sebemenší pochybení a pokud ho najde, začne znovu bojovat o to se posunout v tom pomyslném žebříčku nahoru. :roll:

Já vím, ale už jsem z toho unavená. Bylo už toho tolik od doby, co jí mám. A když už se začnu radovat, tak mám po radosti. A bojím se, co se začne dít za měsíc, kdy se narodí prcek. To bude zase čára přes její rozpočet a myslím, že se povezeme. A taky je mi občas líto, že se kvůli psu nemůžu tolik věnovat malé. Kolikrát vidím, jak malá sedí někde na bobku v lese, trhá si kytičky a já místo toho, abych tam byla s ní stojím opodál a vymýšlím program psovi, aby se náhodou nenudil nebo neměl pocit, že si ho nikdo nevšímá. :,( :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
6.5.12 13:59

@lazy_cat abys pak na té mateřské nelitovala, co sis ho naučila :nevim: Ty v něm vidíš trochu člověku, snažíš se mu vynahrazovat, snažíš se být fér. To je pak vždycky riziko, že si to pes vyloží po svém. Vem si, že pes je teď možná spokojený, ale jaký to pro něj bude šok, až se doma objeví mimino, panička už s ním neprosedí volné chvíli na gauči, bude věnovat spoustu pozornosti někomu jinému :nevim: Nám ten starší pes pak začal občurávat a můžu říct, že když člověk koupí krásnou ohrádku, s matrací s roztomilými potahy, z měkkého dřeva a během pár dnů je to pochcaný a ohrádka smrdí, i když ji umyješ, tak pak člověk celkem přehodnotí svoje myšlenky o chudáčkovi pejskovi :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4132
6.5.12 14:02
@Korrrinka píše:
@beckie :já jsem ho taky jen plácka po prdeli a pak mi ho bylo líto :,( Snad Vám Desenký pomůže.Hodně lidí na něho má názor,že je divnej(což je…je dost upřímnej),ale mě pomohl.
Čtu si to fórum, nevím, jestli tam nepojede sám přítel, nemám moc ráda tyto typy lidí, a to jen čtu, ale zase nepochybuju, že je dobrej. :mrgreen: :mrgreen:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný