Nonstop kňučí a píská

Napsat příspěvek
Velikost písma:
34322
8.5.12 10:32
@Lynette píše:
No s tou ranní nadílkou. Věřím že to byl naschválek. Zkouší reakci. Když třeba ta naše kňučí za dveřma a já na ní tlesknu tak tam je nadílka taky. Když dělám mrtvýho brouka tak tam nadílka není ale plyšáci jsou až na stole jak tam s nima naštvaně hází a když jí otevřu a dám jí dobrůtku na dobrou noc a popřeju jí dobrou noc tak je vzorná - to samé když jí pustím k nám do postele to je rázem andílek.

Psi fakt naschvály dělat neumí. Nejsou to lidi. Polidšťování psů je to nejhorší, co jim můžeme udělat…
Pes žije okamžikem a chová se stylem: Jsem v pohodě = chovám se tak a tak, jsem v nepohodě = chovám se jinak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4132
8.5.12 10:52
@Lucie_Sx píše:
Nic se změnit nemuselo, ona zřejmě stresuje od začátku, akorát nejdřív to ventilovala tím ničením bytu a teď tím kňučením. Nemusí jí sednout naprosto cokoliv, může se klidně stát, že NĚCO v přístupu k feně děláš špatně a ona to nezkousne. Jenže to ti nikdo přes net neporadí, na to tě musí vidět v reálu, jak s fenou komunikujete, jak to chodí u vás doma atd.
K Dostálovi bych nejezdila, je to tak trochu magor. Zkus třeba tohle www.scucka.com.

Jako magor mi přijde např. i Desenský, tak nevím, jestli si člověk vybere. :mrgreen: Je fakt, že už veterinář nám říkal, že Áda má nějaký psychický problém, chtěl jí dokoncet dávat antidepresiva. To jsme odmítli. A já už nevím, jestli by to pro ni stejně nebylo nejlepší řešení. Minimálně by se jí ulevilo. Víš, ono, já už načetla spoustu knih, myslím si, že já i partner bychom mohli půlce sídliště dávat přednášky o tom, jak se chovat ke psu. Nebijeme je, nepoužíváme zdvojené tresty, celkově se trestům spíše vyhábáme, nepolidšťujme, věnujeme se jim dostatečně dost i dost málo na to, aby nebyli závislí. První fena je naprosto spokojená, vyrovnaná, veselá a hravá. Adéla je prostě neurotická. Už nad tím přemýšlím druhý den. Včera jsme rozhodli, že ji vezmeme i na veterinu, přijde mi apatická, tak ať jí udělá pořádnou prohlídku, jestli je fyzicky v pořádku. No a pak přijde na řadu psycholog. A pak se uvidí. Jen se bojím, že to, jak se snažím držet teď nebudu zvládat až se za chvíli narodí prcek a budu nevyspaná a vůbec. Už tak jsem kolikrát opravdu zařvala. Na a brečící mimino a kňučící pes…to budu na AD zralá já. :mrgreen:
Včera byl od ní pokoj a dnes ráno začala vřískat jen jsem otevřela dveře do šatny, že jdeme na nákup. Tak jsem ji přečůrala, oblékla jsem se, dala jí košík a šla si uvařit kávu a sednout si k počítači. Tak čuměla jak puk. Pak se uklidnila a když vypadalo, že teda půjdem, začala zase. Tak jsem vzala smetí a odešla bez ní. No opakovala jsem tak čtyři takové situace než byl jakžtakž klid a mohli jsme odejít. Nevím, jak to budu ale praktikovat s oblečnýma dětma. Ještěže je teplo a nebudou tady se mnou šaškovat oblečení do zimního. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8996
8.5.12 11:09

@Lucie_Sx : Že psi neumí dělat naschvály? A proč teda pes počůrává babičce koberec, když mu nedá ňamku? Když je přitom vyvenčený a může počůrat koberec v celém domě? Kdyby se to stalo jednou řekneš si náhoda ale když se to opakuje tak už to vypadá jako záměr.

Nikdy by mě nenapadlo vysvětlovat si pískací hračku před postelí na kterou ráno šlápnu a málem z písknutí dostanu infarkt jako naschvál naaranžovanou past :lol: Na druhou stranu jsou případy které se snad jinak než naschvál vysvětlit nedají.

Podle mě je pes jako malé dítě. Když malé dítě nedostane co chce taky začne raubířit. Začne řvát, házet věcma, ničit. A když se mu to zatrhne tak příště zkusí ty rozbouřené emoce zvládat jinak. To samé si myslím že je u psa. Pes je ve stresu, udělá bobky doma, pán ho za to lehce pokárá - třeba jen slovně a pes to při stejné situaci podruhé neudělá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4132
8.5.12 11:24
@Lynette píše:
@Lucie_Sx : Že psi neumí dělat naschvály? A proč teda pes počůrává babičce koberec, když mu nedá ňamku? Když je přitom vyvenčený a může počůrat koberec v celém domě? Kdyby se to stalo jednou řekneš si náhoda ale když se to opakuje tak už to vypadá jako záměr.

Nikdy by mě nenapadlo vysvětlovat si pískací hračku před postelí na kterou ráno šlápnu a málem z písknutí dostanu infarkt jako naschvál naaranžovanou past :lol: Na druhou stranu jsou případy které se snad jinak než naschvál vysvětlit nedají.

Podle mě je pes jako malé dítě. Když malé dítě nedostane co chce taky začne raubířit. Začne řvát, házet věcma, ničit. A když se mu to zatrhne tak příště zkusí ty rozbouřené emoce zvládat jinak. To samé si myslím že je u psa. Pes je ve stresu, udělá bobky doma, pán ho za to lehce pokárá - třeba jen slovně a pes to při stejné situaci podruhé neudělá.

Lynette, ale takhle si to vysvětluješ ty, že se počůral proto, že nedostal mňamku. Ale může to mít tisíc příčin a ani jedna z nich nebude naschvál. Oni neuvažují v reálném čase a už vůbec ne jako my lidé. Pes je do jisté míry podoben malému dítěti, ale pořád je to pes s psím myšlením. Pokud je pes ve stresu a kálí doma, tak jistě můžeš ho pokárat a věřit, že pes je psychycky odolný a chytrý a přebere si to tak, že už to neudělá. A nebo ho tím jen zbytečně vystresuješ ještě víc. Něco jiného je chytit a kárat přímo při činu. Mně osobně se neosvědčilo ani u jednoho psa kárat ho za věci, které udělal v minulosti, protože oni sice vidí svinčík kolem sebe, tváří se provinile,ale za A si neuvědomují, že to okolo způsobyli oni a za B tváří se provinile, protože z Tebe okamžitě vycítí sebemenší náznak hněvu, stresu, prostě rychlou změnu emocí. Na to mají senzory dokonalé.
Btw. pes Tvé babičky může být jen prostě rozmazlený a mít málo aktivit a nudit se. Ale to jsem si jen tak střelila od boku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8996
8.5.12 13:18

@beckie A protože je rozmazlený a nudí tak jí počůrává koberec? Kde je logika? Proč zrovna její koberec?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4132
8.5.12 13:33
@Lynette píše:
@beckie A protože je rozmazlený a nudí tak jí počůrává koberec? Kde je logika? Proč zrovna její koberec?

jo tys myslela, že jako váš pes počůrává koberec babičce, ne její pes? Já nevím, jen jsem si tipla, tak se mu nelíbí něco, co mu babička dělá, něco v tom prostředí, může toho být milion, ale naschvál to není. Ani kočky nedělají naschvály, jak se z oblibou říká, prostě jen dává navá najevo, že něco prostě není tak jak má. Podle mě prostě udělat něco z trucu a naschvál je čistě jen a jen lidská záležitost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8996
8.5.12 17:33

ale ne, její pes. Né náš. No udělat něco natruc je podle mě to samé jako dát najevo že něco není jak má být.

Náš pes třeba rád stele postel. A když ta peřina nejde zdupad do podle ní požadovaného tvaru, tak jí vzteky počůrá. Když vidím že se začíná při stlaní vztekat, tak jí řeknu aby byla hodná a udělala hají, tak se zklidní, přestane hopsat po tý peřině, lehne si a je pokoj. Kdybych jí to neřekla tak tam hopsá, pak se naštve že to nejde jak ona chce a vzteky jí počůrá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
8.5.12 18:44

@Lynette
No ale to není ani vztek, ani natruc, ani naschvál, to je prostě NEPOHODA (stres), ve které se pes nachází a nějak ji ventiluje. Prostě nedostal ňamku a protože je pes labilnější nebo žije v nestabilní smečce (rozmazlující babička apod., takže pes nemá ten pocit bezpečí a jistoty, který mu stabilní smečka dává, a je rozhozený z každé kraviny), tak prostě něco rozkouše, počůrá a tak.
To že ho pokáráš nebo jakkoliv jinak přerušíš jeho činnost, tak přerušíš/zastavíš i ten stres a logicky pak k „nežádoucímu chování“ nedojde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
8.5.12 18:46
@beckie píše:
Jako magor mi přijde např. i Desenský, tak nevím, jestli si člověk vybere. :mrgreen: Je fakt, že už veterinář nám říkal, že Áda má nějaký psychický problém, chtěl jí dokoncet dávat antidepresiva. To jsme odmítli. A já už nevím, jestli by to pro ni stejně nebylo nejlepší řešení. Minimálně by se jí ulevilo. Víš, ono, já už načetla spoustu knih, myslím si, že já i partner bychom mohli půlce sídliště dávat přednášky o tom, jak se chovat ke psu. Nebijeme je, nepoužíváme zdvojené tresty, celkově se trestům spíše vyhábáme, nepolidšťujme, věnujeme se jim dostatečně dost i dost málo na to, aby nebyli závislí. První fena je naprosto spokojená, vyrovnaná, veselá a hravá. Adéla je prostě neurotická. Už nad tím přemýšlím druhý den. Včera jsme rozhodli, že ji vezmeme i na veterinu, přijde mi apatická, tak ať jí udělá pořádnou prohlídku, jestli je fyzicky v pořádku. No a pak přijde na řadu psycholog. A pak se uvidí. Jen se bojím, že to, jak se snažím držet teď nebudu zvládat až se za chvíli narodí prcek a budu nevyspaná a vůbec. Už tak jsem kolikrát opravdu zařvala. Na a brečící mimino a kňučící pes…to budu na AD zralá já. :mrgreen:
Včera byl od ní pokoj a dnes ráno začala vřískat jen jsem otevřela dveře do šatny, že jdeme na nákup. Tak jsem ji přečůrala, oblékla jsem se, dala jí košík a šla si uvařit kávu a sednout si k počítači. Tak čuměla jak puk. Pak se uklidnila a když vypadalo, že teda půjdem, začala zase. Tak jsem vzala smetí a odešla bez ní. No opakovala jsem tak čtyři takové situace než byl jakžtakž klid a mohli jsme odejít. Nevím, jak to budu ale praktikovat s oblečnýma dětma. Ještěže je teplo a nebudou tady se mnou šaškovat oblečení do zimního. :roll:

No s dětmi to musí být dost náročné, nezávidím :-(.
Dostála znám osobně a nedoporučila bych ho, Desenského to samé.
Pokud má fakt psychickou poruchu, je na to dobrá Žertová, no a ten Ščučka se zaste umí velmi dobře vcítit do psa, najít problém, má hluboké znalosti psího chování a navíc to dokáže i dobře vysvětlit majiteli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11
26.2.13 18:06

Dobrý den, četla jsem Váš příspěvek a diskusi o problémech se psem.. Jak jste to prosím vyřešili? Máme 6,5 letou dogu, už tři roky šílené velmi podobné problémy jako u Vás, jsem teď podruhé těhotná a mám pocit, že už vylítnu z kůže z ní… Budu moc ráda, když mi napíšete, budu šťastná za každou radu. Moc děkuji Lenka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4132
11.3.13 19:39

@Lenyi
Dobrý večer, problém vlastně stále ještě řešíme, asi to nikdy nebude pes do nepohody. Občas je to dobré, občas zlé.
Přestěhovali jsme se do domku, takže dostala svoji kůlnu, kde má svoji boudu. Přes den je na zahradě a chodíme venčit, přes noc v boudě v kůlně, do domu nesmí. Okamžitě, co jsme se nastěhovali nám začala všude močit, kálet a vše ničit. I přes to, že jsme navštívili výše zmíněné odborníky, nedozvěděli jsme se nic, co by nám zásadně pomohlo. Došlo ke zlepšení, ale jen chvilkovému a vše se po přestěhování vrátilo na stejnou úroveň. Je to vysoce vzrušivý, hodně emotivní a neurotický pes. Musím říct, že jsem měla dlouho špatné svědomí, když jsme ji od nás izolovali, ale vypadá to, že to prospělo celé rodině i jí. Přijde mi klidnější, vyrovnanější, ne tolik roztěkaná a napjatá. Bohužel se nám stalo, že (ač je to na nás opravdu silně fixovaný pes a nečekala bych to ani v nejmenším )mi utekla ze zahrady, když jsem obouvala děti, no a máme šest štěňat. Tak mám opravdu špatné svědomí, že jsme rozmnožili takovou „stvůru“. Mohu vám poradit jen jediné, zkuste vyhledat ve svém okolí psího psychologa nebo jiného odborníka na psí chování, obrňte se trpělivostí a nasaďte kamenou tvář při každém prohřešku. U nás platilo, že čím emotivněji jsme jednali, tím více byl pes „nervní“ a vždy se to na něčem odrazilo. Je to škoda, protože pokud je v pohodě, dala bych za tu naši blbinu ruku do ohně, poslouchá jak švícaráky, ale jednou za čas připraví pořádný šok alá uteču, prokoušu se dveřma, sežeru záclonu, budu ti celý den stát za zadkem a kňučet atp.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11
11.3.13 19:45

Moc děkuji za přísěvek.. hodně mi pomohlo, že v tom nejsem sama :-). Také bydlíme půl roku v domě, ale izolovat ji bohužel nemůžeme, protože by šíleně trpěla.. už jsme to zkoušeli.. navíc je zvyklá na teplo a to bysme museli dát do kůlny topení :-)). Ale co máte 100% pravdu je, že pomůže se obrnit, protože u nás je to samé.. jak začnu být přísná, naštvaná tak je to teprve peklo.. Nějakého odborníka zkusím ještě vyhledat. Ty štěňata u vás.. to je mazec teda, to by mě asi už položilo :-). Moc děkuji a přeji hodně zdaru! Lenka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4132
11.3.13 20:05

Taky jsme si říkali, že by šíleně trpěla. A trpěla, prvních pár dní to vypalo že sežere boudu, kůlnu a všechno kolem, teď už si tam jde zalézt i přes den, když je jí na zahradě chladno. Prostě do domu už není cesty zpět, upřímně hlavně proto, že já ji tady už po tom všem nechci. Zní to teda šíleně, ale doma jsem prohlásila, že už jsem si s tím psem prošla dost a teď mám nárok na trošku klidu a pohody. Ve finále jsme takhle všichni spokojení, i partner mi to potvrdil. Neříkám, že stoprocentně, protože na ní stále občas pozoruju „ty stavy“, ale je to nebe, oproti tomu co bylo. Přeji Vám, ať taky najdete řešení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11
11.3.13 20:09

Tak to je super, že to pomohlo, jinak by se člověk opravdu zbláznil.. Děkuji moc!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný