Jaká všechna očkování pro psa?

5.5.12 08:07

Jaké všechny očkování pro psa?

Ahojte,
pořád dokola se řeší očkování u dětí, ale co očkování mazlíků? Taky by měli být chránění, hlavně když jsou v kontaktu s dětma… Zajímalo by mě proti čemu všemu očkujete, případně v jakém věku štěněte. Kamarádka má dva psy a má je proočkované i proti nemocem, o kterých jsem nikdy neslyšela (a to se kynologii věnuju už od dětství). Takže sem s vašimi názory ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
10872
5.5.12 08:15

máme 2 psy a nově štěně - dáváme pouze povinná očkování… ale 4× ročně odčervujeme, co máme děti! Záleží asi, jestli je šance, že psy přijdou s něčím do styku - vím, že je manžel nechal jednou překočkovat proti něčemu navíc, ale to proto, že se to v té době v revíru objevilo mezi ostatními psy! :nevim:

Zítra jdu na očkování štěněte, tak se pro info zeptám :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5.5.12 08:19

Ono by se mělo odčervovat co tři měsíce, i odblešovat, protože blechy mohou přenášet právě červy…

Super, to budeš hodná, já taky plánuju informační návštěvu veterináře, ale štěňátko si budeme brát až v srpnu (dneska je fenka 17. den březí) pokud se všechno povede :) Ale už se děsně těšíme, nakupujem vybavení a zjišťujeme co se dá :) Těšíme se na něj jako na mimino :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
byron
5.5.12 08:20
@Carrinka píše:
máme 2 psy a nově štěně - dáváme pouze povinná očkování… ale 4× ročně odčervujeme, co máme děti! Záleží asi, jestli je šance, že psy přijdou s něčím do styku - vím, že je manžel nechal jednou překočkovat proti něčemu navíc, ale to proto, že se to v té době v revíru objevilo mezi ostatními psy! :nevim:Zítra jdu na očkování štěněte, tak se pro info zeptám :nevim:

Já odčervuju ob měsíc i dblešuju.. Klidně s emůže každý měsíc, ale to většinou nedávám..

• Citovat
  • Upravit
9578
5.5.12 08:51

Tak já dávám kombinovanou-psí nemoce a pak povinou vzteklinu. Borelioza, tetanus mi přijde zbytečný, kotcový kašel taky. Odčervuju 3-4× do roka.A na blechy a klíštata dávam pipetku, když chytnu první klíště. Dávám Advantix a i když píšou, že je na 4 týdny, vydrží i 6týdnů. U Frontlinu to bylo jen 3 a měl vydržet taky 4 týdny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
byron
5.5.12 08:56

@jowana Advatix neznám, kolik stojí?

• Citovat
  • Upravit
5.5.12 09:02

@jowana Nám teda Frontline u našeho starouška vydržel i půl roku, ale poslední dva roky měl vždycky klíšťata, i třeba dva týdny po aplikaci. veterinář nám tehdy řekl, že se ty přípravky musí střídat, jinak na ně vzniká rezostence (podobně jako na antibiotika).

Ta borelioza mě právě zajímala, taky si myslím že pokud je pes chránený Frontlinem nebo Advantixem a nezapomíná se na to, tak je ta borelioza zbytečná. A kotcový kašel, tím myslíš psinkový kašel?? Jinak děkuju za názor :kytka:

@byron záleží na váze psa, ale myslím že je o něco málo dražší než Frontline

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
sad 1
5.5.12 09:14

Já očkuju jen proti vzteklině, kdysi jsem dávala tu kombinovanou. Pejsek má 12 let. Teď ale budu přidávat očkování proti laringititě, má ji pravidelně na jaře i na podzim, a proto, že má nemocné srdíčko, je to pro něj ještě větší roziko. Projevuje se to dusivým kašlem, i vykašláváním hlenů a nateklým hrdlem. U nás ve městě to na jaře a podzim má hodně psů, je to přenosné, jako u lidí angína. Ptala jsem se a má to stát kolem 550,– Kč. Já to budu očkovat hlavně kvůli zdr. stavu pejska, navíc pak mě náklady na léčbu stojí mnohem více, kor 2× do roka.
A na blechy a klíšťata mám teď už měsíc Kiltex obojek, vycházel docela levně a na klíšťata je na půl roku. Nesmrdí a zatím ani jedno klíště. A to kolikrát u jiných obojků občas nějaké měl, jen pak přisáté brzy umřelo. Takže kiltex doporučuji.

• Citovat
  • Upravit
5.5.12 09:22

@sad 1 A můžu se zeptat odkud jsi a co máš za psa? 12 let je požehnaný věk, zvláště pokud je to větší plemeno. Zvažovala jsem i ten obojek, uvidíme :) Koukám že ten Kiltix je trochu dražší než ostatní, ale jestli funguje tak je to lepší než furt dokola investovat do nefunkčních…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10872
5.5.12 09:35

Na klíšťata taky kupujeme obojky Kiltex - hlavně kvůli tomu, že nesmrdí - máme je na noc doma a nesnesu, když mi pak všechno smrdí 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9578
5.5.12 09:43

Záleží na velikosi psa-od cca 165,– do 234,–ten kupuju já, na veterině je ještě o 50,–dražší. Jinak psincový kašel je to co kotcový nebo trv. laryngotracheitida. Pokud se u hafana ukáže, tak to smysl má jí očkovat, nebo u hafanů co jsou často na vvýstavách atd.Obojek je dobrý u krátkosrstých psů, u hunáčů typu bernák, novofundlandan je na nic, ten prášek se musí třít o krk, aby působil a i bych ho nepoužila u psů, se kterými jsou v kontaktu malé děti a psa mudlají.
 http://www.spokojenypes.cz/…psy-pinzety/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
sad 1
5.5.12 10:20
@ama-evelina píše:
@sad 1 A můžu se zeptat odkud jsi a co máš za psa? 12 let je požehnaný věk, zvláště pokud je to větší plemeno. Zvažovala jsem i ten obojek, uvidíme :) Koukám že ten Kiltix je trochu dražší než ostatní, ale jestli funguje tak je to lepší než furt dokola investovat do nefunkčních…

napsala jsem ti SZ. Jo a můj pejsek je kříženec pudlíka a nějakého knírače.

• Citovat
  • Upravit
ajinek1
5.5.12 20:10

My psy očkujeme každým rokem vzteklinou. Potom ještě jednu injekci a té říkáme společná je na různá onemocnění včetně boreliozi. a potom jednou za 3 měsíce odčervení. A jsou zdraví jako lípa http://hobby.blesk.cz/…1199/majinka

• Citovat
  • Upravit
11.5.12 11:31
@ajinek1 píše:
My psy očkujeme každým rokem vzteklinou. Potom ještě jednu injekci a té říkáme společná je na různá onemocnění včetně boreliozi. a potom jednou za 3 měsíce odčervení. A jsou zdraví jako lípa http://hobby.blesk.cz/…1199/majinka

Vzteklina je jasná, i ta kombinovaná vakcína, s tím počítáme :) Spíš mi šlo o očkování na takové ty vzácné choroby, kolikrát jsem ty názvy ani neslyšela… :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9578
11.5.12 11:54

Vzácné choroby bych zatím neřešila. U vztekliny jinak platí, že jsou už i vakcíny co drží imunitu 3 roky, tak se s vetem domluvte, ať dá tu a psí nemoce - kombinovanou vakcínu (psinka, infekční hepatitida, parainfluenza, parvoviróza, leptospiróza) zvlášt.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný