Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
V takových situacích bývá nejlepší řešení, že kočka zůstane doma a někdo ji chodí krmit/vyčistit záchod…
Ta cesta je dlouhá, navíc to čůrání
To není jak pes, že počůrá první patník a dobrý ![]()
Já bych s sebou kočku nebrala, ale měla bych vyřešené to krmení a tak.
Kočičí hotel je myslím srovnatelné „zlo“ s tou dlouhou cestou, takže se rozhodni podle svého svědomí=)
@Maky.p píše:
Máte pravdu, holky, já bych si tu dovču pořádně neužila. Minule ji nám hlídali naši, vždycky ji hlídají, jenže tentokrát jedeme s nimaA já mám strach ji dát komukoliv cizímu, je to fakt moje mimino a všechny asi víte, jak se dá upnout ke zvířeti, když mimčo nejde
![]()
Jediný, čeho se bojím, je, jak zvládne cestu, jestli jí jde nějak ulevit se zeptám veterinářky, ale spíš chci posbírat doporučení z vlastních zkušeností.. Ale asi jsem tu jediný blázen, který chce brát kočku tak daleko
Četla jsem tu, že s kočkou i lítají letadlem, ale nic o 12ti hodinách v autě, i když kdykoli s přestávkou..
rozhodně hápu blázny, kteří si berou kočku do Chorvatska než blázny, co si pořídí zvíře a pak se o něj nestarají. Jasný poraď se s veterinářkou, třeba ti rovnou řekne, že by do toho nešla a budeš mít jasno.
Naši nebyli pět let na dovče, protože měli starého psa a nechtěli ho opustit. S těmi zvířátky(pokud je máme strašně moc rádi)je to těžký.
@Maky.p ja to nemyslela zle, jen jsem tim chtela rict, ze bude v cizim prostredi tak nebo tak, sebou ji brat cely den nemuzete. mne prijde lepsi s ohledem na tu cestu, kdyz bude v kocicim hotelu.
myslim, ze je to podobne jako s detma, clovek se je boji nechat s nekym jinym, ze by to nezvladly. ony to vetsinou zvladnou levou zadni, to my to odlouceni snasime hure.
ale pokud je pro tebe vazne tak tezke ject bez ni, tak neni co resit ![]()
@lucie.t píše:
@Maky.p ja to nemyslela zle, jen jsem tim chtela rict, ze bude v cizim prostredi tak nebo tak, sebou ji brat cely den nemuzete. mne prijde lepsi s ohledem na tu cestu, kdyz bude v kocicim hotelu.
myslim, ze je to podobne jako s detma, clovek se je boji nechat s nekym jinym, ze by to nezvladly. ony to vetsinou zvladnou levou zadni, to my to odlouceni snasime hure.
ale pokud je pro tebe vazne tak tezke ject bez ni, tak neni co resit
tak já bych bez dětí třeba nejela, i když je to teda kolikrát psychicky náročný, tak bych měla výčitky, že si užívám. Já vím, že ony to snáší super, o tom jsem se přesvědčila, když jsem byla v nemocnici a myslela si, že jsem nepostradatelná
![]()
@Lucie_Sx Ano, stojí, protože vím, že stresovat nebude. Hlavně bude vědět, že jsem ji někam nešoupla a že bude se mnou, i když jinde než doma. Normálně s ní jezdíme po návštěvách, ona není žádná třasořitka, jenom se od nás prostě nehne. Jakmile ji má někdo jiný, krom našich, tak bluje, nežere, schová se a nechce vylézt, atd.. ![]()
Příspěvek upraven 24.07.14 v 08:43
nejprv jsem chtěla napsat, že doma jí bude líp… takhle bych to udělala s naší briťandou, protože ona je takový samorostlý samotářský typ.
Ale jak to čtu - vem ji sebou, cestu pořešíte.
Nedávala bych jí do jiného prostředí, to naše kočka těžce nese…
Užijte si to, bude to bezva dovča!
NiKi
@lucie.t Já vím, že to nebylo zle, jen jsem chtěla i pro ostatní ujasnit dotaz, o co mi jde ![]()
@Nelluška Já když byla v nemocnici, tak kočena byla s mojím doma a taky v pohodě, ale jakmile je s cizíma, tak je přes den zalezlá a v noci dělá bugr
A to se fakt nikdo nevyspí. Přitom u nás je jak andílek, spí mi u hlavy celou noc a je klid.
Chci ji sebou vzít, ale bojím se té cesty ![]()
My mame taky kocoura, na přepravku v aute je zvykla, jezdi od mala. Loni v lete jsem s ni jela do Makedonii, takze 16h v aute vydrzel bez problemu…je pravda, ze pak 2 dni jsme kocoura nevideli spal pod gauci…PO ceste zastavovala jsem na benzinkach a mocila jsem mu hlavicku vodou, proto ze pit ani jist nechtel a take celou cestu necural…Jedyni co tak si zjisti jake jsou procedury pro kocky do Chorvatska, ja obvolala vsechny ambasady po ceste, a kazdy to ma jinak…ono neni problem vyvezt kocku do zahranici ale problem je pak zpatky…Balkanske zeme, chorvatsko atd. maji pry nejake viry. U nas to dopadlo dobre, na hranici si vubec nikdo nevsimnul, ze kocour je v aute…a zpatky budes muset mit take razitko v pasu od nejakeho doktora v chorvatsku…teda jestli od lonska se nic nezmenilo..
@NiKina Děkuju, ta naše je klidná, jen když je s náma, i když, někdy i tornádo je málo
Ale to si jen hraje a vylítává, s cizíma ne, to pak stresuje ![]()
@magdík123 Fíha, děkuju za informace, to máš teda cestovatelku
Takže teoreticky ta cesta zvládnout jde. Vím, že je každá kočka jiná, ale když je zvyklá, tak to snad vydrží. A ty ambasády si taky pozjišťuju, i to razítko..
ja mela v kabelce kinedryl…doktorka rikala, ze kdyby nejak tu cestu nezvladal tak abych mu dala ctvrtku, ale nebylo zapotrebi…Letos se tam chystame zase… ![]()
Já mám teda holky tři a asi máme výhodu, že nikam nejezdím, nemám zájem o cestování. Ale když jedu třeba jen na víkend k mámě s dcerou, tak jsem večer už nervozní, co moje holky, jestli jim přítel vyčistil záchody a vyměnil vodu apod. V porodnici hodlám být maximálně dva dny, protože bych umřela strachy.
Mít jednu, asi ji taky vezmu sebou, ale to by musela být fakt od malička zvykaná na cizí prostory a nechat kočku samotnou v uplně cizím prostředí, zavřenou a já si šla trajdat někam, to by mi taky nešlo.. No mám štěstí, že mám báječnou kamarádku, která moje kočky taky miluje a navíc má práci tady za rohem v zámku, takže jsme domluvené, že kdyby cokoli kdykoli, tak bude prostě těch pár dní bydlet u nás a o holky se postará.
Tak asi nejlíp sama znáš svou kočku a jak co snáší. Já bych s naší briťulí určitě tak daleko nemohla - právě kvůli té cestě. Občas, když nemá kdo hlídat, tak ji s sebou na dovolenou bereme a máš pravdu v tom, že kočka může být v pohodě i v cizím prostředí, když tam má svoje lidi. Ta naše je jen bytovka, ven nechodí (i na vodítku se bojí), ale i v hotelovým pokoji si najde svoje schovky a je v pohodě. Fakt je, že neničí nábytek, takže když táhneme příslušenství typu velké škrabadlo a záchod, nikdy nebyl problém.
Ale ta cesta… naše cestuje na dlouhé vzdálenosti nerada, její maximum je 3 hodiny s přestávkou, ale stejně řev, stres kočky, stres mě, stres řidiče, zvuky v autě, jak když ji vraždí, a jo, vydržela to ty tři hodiny v kuse
A nejhorší zážitek byl, když byla na dálnici bouračka a my stáli hodinu na místě, venku pětatřicet nad nulou, auto přehřátý, kočka nezchladitelná, lila jsem na ni vodu, ale po tom hustým kožíšku jen stejkala, poprvý jsem ji viděla dýchat jak psa s vyplazeným jazykem, pak už jen ležela a já nad ní brečela, že nám tam umře. Skončilo to tak, že jsem ji na vodítku venčila v odstavným pruhu - na dálnici mezi stojícíma autama ![]()
Kromě toho s ní nejezdíme do ciziny, protože nemá naočkovanou vzteklinu (záměrně), ale tohle ty máš taky vyřešený.
Ale to je naše kočka a naše auto, jak píšu - ty tu svou znáš nejlíp, každá je jiná a třeba by ta tvá byla naprosto v pohodě ![]()
@magdík123 Tak to mi vet asi taky poradí něco takového.. My pojedeme trasu přes Rakousko, Slovinsko, Chorvatsko, nemáš prosím nějaká čísla na české ambasády, nebo nějaké podrobnější informace? ![]()
@Elata No, asi tak, prostě bych si tu dovolenou neužila. Ona zvyklá je, všude všechno proleze, je v klidu, všechno prozkoumá, ale jen když jsme tam my. Jinak zaleze za gauč nebo někam, kde se k ní nikdo nedostane a vyleze až v noci dělat bugr.
Apartmán je od pláže 50 metrů, takže nebudu mít problém za ní několikrát za den zajít. Budu s ní přes poledne, protože já jako světlá bloncka nemůžu být v tuhle dobu dýl na slunku, kolem 5té chodíme z pláže a to už bude zase s náma, max. když půjdeme na večeři nebo se projít a večer bude usínat u nás až tak do 9ti do rána. Když to shrnu, bude bez nás tak 8 hodin s přestávkama, což si myslím, že zvládne levou zadní a tu dobu prochrápe ![]()
Příspěvek upraven 24.07.14 v 08:44
@ugluk Tak tohle všechno znám, my máme auto bez klimy a taky jsme takhle uvízli na dálnici a to bylo zpěvu! Ale když auto jede, tak jí to nevadí, horší je, když stojíme na místě, to si myslí, že už jsme na místě a asi má strach, aby jsme ji nezapomněli
A jednou jsme s ní právě uvízli takhle i v létě a taky mi takhle dýchala a já ji polívala vodou. Ale naši mají klimu, takže o to jsem klidnější, kdyby jsme někde ztvrdli ![]()
Naše taky nic neničí, „prošvóňá“ si to tam, najde si schovku a bude chrápat. Nejlíp na posteli pod přikrývkou, to je její oblíbená ![]()
Příspěvek upraven 24.07.14 v 08:44