Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Ahoj,
my kastrovali oba kocoury, u staršího to bylo dohoduto s chovatelkou (je s PP) a u mladšího z důvodu značkování - to se fakt nedalo přežít ten smrad ![]()
Kočičku máme taky kastrovanou, neřešili jsme to a dostala zánět dělohy, takže jsme to odchytli za 5 minut dvanáct ![]()
Příspěvek upraven 15.05.12 v 18:56
Ja bych rekla ze jo, az prijde na nej mrouskaci obdobi, tak se muze trapit, ze nemuze ven. Staci aby se pod oknem prosla natesena kocka. Navic to znackovani muze jeste prijit. Kolik mu je?
ahojda.bála bych se že začne dříve,nebo později značkovat,je to přeci jen v nich ![]()
@KačuliKačka dostala zánět dělohy, že nebyla kastrovaná? V kolika jste nechali kastrovat?
je mu priblizne 11 mesicu.. ja uz byla rozhodnuta, ze pujde fiknout kulky, ale dneska jsem byla koupit krmeni a pan co ho prodava byl striktne proti.. tak prave cekam na rady
.. no znackovani bych asi nesnesla, cetla jsem ze nejaky kocouri znackujou i po kastraci..
@byron píše:
@KačuliKačka dostala zánět dělohy, že nebyla kastrovaná? V kolika jste nechali kastrovat?
jj, měla 6,5 let, u ní probíhalo mrouskání jen příšerným mazlením, takže jsem to neřešila. Ale vytvořil se jí z toho zánět dělohy (bývá to i u fenek, co neměly štěňata), takže musela ihned na operaci a totální kastraci. Při příštím mrouskání by se mohl zánět tzv. „zapouzdřit“ a mohla by zemřít ![]()
Až Ti fešáčina začně značkovat, uvidíš (respektive velice dobře ucítíš) ten důvod, proč kastrovat. ![]()
@KačuliKačka aha, to jsem netušila, takže až takhle pozdě… tak hlavně že je kočina ok
@byron píše:
@KačuliKačka aha, to jsem netušila, takže až takhle pozdě… tak hlavně že je kočina ok
To jo, naštěstí to zní vycházelo, takže se to podchytilo.
Kluci jsou oba v roce a čtvrt, ten mladší značkoval, a to se fakt nedalo… ![]()
Ted máme klid ![]()
No a proč ho nedat vykastrovat? Nevidím v tom žádné výhody ať u domácího, nebo venkovního kocoura.
Já jsem pro kastrace. Kocour o tom za pár hodin nebude vědět a má klid (i vy) už napořád.
Jestli vám nebude vadit strašný smrad ze značkování… Pro ilustraci: když vám stříkne na zeď, zápachu se zbavíte jedině tak, že jí vybouráte
Navíc kocouři, když to na ně přijde, jsou dost bojovní a nespolečenští, v bytě by nekastrovaný asi opravdu trpěl ![]()
@Sifa píše:
a jak to poznas? maj zluty chcanky?? (krome smradu teda)
stačí jedna, dvě kapky a smrad je to neskutečný ![]()
Jinak se kocour postaví třeba ke zdi, nábytku, věcem, ocásek vytrčí nahoru a vystrčí zadek … no a označkuje
Ahoj, chtěla jsem se zeptat jestli je nutná kastrace kocoura, který bude jen v bytě. Kocour zatím neznačkuje a ani nesmrdí. Ale zajímá mě kdo máte zkušenosti s kocourem důvody proč kastrovat..