Granule pro maltézáčka

Napsat příspěvek
Velikost písma:
17631
27.5.12 16:06
@monini6 píše:
přesně! člověk poprosí o radu a oni mu málem to štěně tady střílejí :,(

ale množné číslo bych v tomhle případě nepoužívala…
Podívej se na ten můj odkaz nahoře, ty granule mi připadají fakt dobré. S maltézáčkem na cenu zas tak koukat nemusíš, ten ti toho moc nesní

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8996
27.5.12 16:06

@Vera111 Pes u kterého ani nevíš co to je za rasu není čistokrevný a tedy u něj nehrozí vady způsobené příbuzenským křížením. Voříšek je většinou zdravý pes. Maltézáček jehož původ není známý ( tedy sám může být výsledkem příbuzenského křížení) se skříží se svým sourozencem - to už může mít negativní dopad na zdraví toho štěněte.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17631
27.5.12 16:08
@Lynette píše:
@Vera111 Pes u kterého ani nevíš co to je za rasu není čistokrevný a tedy u něj nehrozí vady způsobené příbuzenským křížením. Voříšek je většinou zdravý pes. Maltézáček jehož původ není známý ( tedy sám může být výsledkem příbuzenského křížení) se skříží se svým sourozencem - to už může mít negativní dopad na zdraví toho štěněte.

Lynette, já s tebou souhlasím. Myslela jsem to na Shreyu, její reakce mi přišla zbytečně přehnaná. Tvoje názory jsou rozumné ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8996
27.5.12 16:09

Je to tvoje věc, ale pokud by to bylo na mě, radši bych se poohlédla po jiném štěňátku. Není nic horšího, než mít doma nemocného pejska, pořád si o něj dělat starosti, neustále do něj cpát nějaké medikamenty a lítat s ním na veterinu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
67
27.5.12 16:13

@Lynette možná si to ani neuvědomuješ, ale je to jako, když se ti narodí postižené dítě… to taky odstrčíš a vezmeš si raději z dětského domova jiné, jen abys měla zdravé? uvažuj trochu! voříšek může mít také nějaké dispozice :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8996
27.5.12 16:14

@Vera111 Díky. :)

Ještě dodám, že kdybys chtěla maltézáčka, tak můžeš sledovat několik vrhů štěňat s papíry - většinou se objeví pár menších vad - pupeční kýlička, špatný skus atd. Díky tomu cena štěněte obvykle rapidně klesne, protože takový jedinec není vhodný pro chov. Taky když mají problém udat poslední štěně, jeho cená klesá. Takže nakonec můžeš mít zdravého pejska s nevýstavním skusem ( který se ale upravuje ještě docela dlouho) za 4000. To už je cena srovnatelná se štěňátky nejasného původu bez papírů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17631
27.5.12 16:15

@monini6 já si myslím, že Lynette to nemyslí zle. Neutočí, jen se snaží poradit…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8996
27.5.12 16:16
@monini6 píše:
@Lynette možná si to ani neuvědomuješ, ale je to jako, když se ti narodí postižené dítě… to taky odstrčíš a vezmeš si raději z dětského domova jiné, jen abys měla zdravé? uvažuj trochu! voříšek může mít také nějaké dispozice :cert:

Rozdíl mezi dítětem a psem spočívá právě v tom, že zatímco u dítěte neovlivníš jaké vady mít bude nebo nebude, tak u pejska máš možnost volby. Věř mi, že víc štěstí zažiješ se zdravým pejskem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
67
27.5.12 16:25

http://www.jamservis.cz/…stenata-5-kg - co si myslíte o tomto… obsah masa je 73% což je asi 3× více, než jsem předtím psala o těch třech :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8996
27.5.12 16:27

To vypadá dobře, ale zkušenost s tím nemám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
67
27.5.12 16:28

@Lynette asi budeme muset zkoušet co sneseme a co zachutná :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8996
27.5.12 16:30

@monini6 Přesně tak. To platinum ale vypadá dobře.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
67
27.5.12 16:33

@Lynette taky si právě myslím, že je dobré… takový podíl masa moc krmiv nemá :think: toto opravdu dobře vypadá :potlesk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2679
27.5.12 16:36

ahoj holky, co se týče krmiva, tak nám vyhovuje Proplan od Puriny, pokud bys nakupovala v autorizovaných prodejnách, můžeš využívat bonusových akcí (za nákup každého balení)a pak dostat líbivé dárečky a navíc mají akci 5+1 (za pět koupených, jedno balení zdarma) samozřejmě, že to není důlěžité, ale nám Proplan opravdu vyhovuje, má různé příchutě a variace. Jinak máme taky oříška (tzv. přesploťáka) a je hrozně chytroučká a nevyměnila bych ji za nic, když někdy hlídám kámošce boloňského říkám si, že pes jako pes. Ale přikláním se k ostatním holkám, že bych ze sourozeneckého páru měla obavy, právě kvůli těm nebezpečím nemocí a veterináři jsou opravdu hodně drazí. Když tak se zkus mrknout na pojištění pro domácí mazlíčky, kdyby opravdu něčím trpěl, aby tě to nestálo tolik peněz.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17631
27.5.12 16:45

@Shereen hmm, my jsme se od nich už rok žádných dárků nedočkali. Dluží nám dvě dvanáctikilovky a vodítko :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný