Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Ahojky potřebuju radu mam moznost mit od kamaradky kotatko britske kocicky..Chci vedet zkusenosti v byte dost lidi me odradilo,ze to smrdi znici byt a vyskrabe diteti oci tak prosim rady a zkusenosti dekuju ![]()
ježíš tak s takovými předsudky raději zakrslého králíka, kamarádka si ho jako zvířátko pro malého nemůže vynachválit. Kočička opravdu vyžaduje trpělivost a lásku ze začátku se musí naučit chodit na záchodek, potřebuje i škrabadlo na pazourky aby neničila nábytek.Osobně bych dítěti pořídila raději rybičky nebo želvičku, zvíře které dítě nebude pronásledovat ale naučí se o něj pečovat.
Jako bych slyšela tchánovce, když jsem chtěla kočku - že prý to smrdí, všechno zničí a blá a blá a blá
. Kočku máme doma 4 roky, kromě pár vytažených niťí na boku gauče nám nezničila nic (má škrabadlo, takže exhibuje tam), rozhodně nesmrdí, právě naopak má dost voňavý kožich, a celkově máme pohodářskou kočku, takže o ní prakticky celý den nevíme, pokud se zrovna nedožaduje jídla nebo mazlení. S dítětem neporadím, to doma nemáme, ale známí kočkaři mají všechny děti obouoké
.
Máme kočky 2, pořizovali jsme si ještě před dítětem. Pokud se jim pravidelně čistí bedýnka, tak nesmrdí. Nám teda rozškrábali nový gauč, ale ne moc, protože jakmile je nachytám, tak dostanou, zrovna tak koberce. Když yl kluk malý, tak si ho kočky nevšímaly a co je větší, tak ho škrábla jenom jednou, protože jí zatahal za ocas. Jinak je kočkám naprosto ukradený.
My máme dvě čistě bytové kočky a malé dítě a je to v pohodě. Rozhodně nám to tu nesmrdí, malá má stále obě oči…kočky jí nikdy nic neudělaly, a to už je tu někdy dost nahání…No a co se týká ničení věcí, tak to by se něco našlo, ale malá je skoro větší ničitel
. Jako je pravda, že společně dokáží vytvořit pěknou spoušť, ale já to zas tak moc neřeším.
Nesmrdí a neničí, to můžu za tu naši říct spolehlivě
Dítko je zatím teprve tříměsíční, takže brzo cokoliv soudit, ale zatím ho paní domácnosti zvysoka ignoruje a oči má dcerka taky zatím obě ![]()
Omlouvám se, ale to vyškrabování očí mě rozesmálo
Neříkám, že nemůže škrábnout/seknout packou do obličeje, nebo kousknout do ruky - ale vždy z obrany ![]()
Máme kočku z útulku už nekolik let jetě před narozením prvního syna a úplně v pohodě co se týče vzájemného chování. Jde teda i o povahu kočky a taky o to, že jsme od malička syna vyhcovávali, že kočičce ani jiným našim zvířátkům se neubližuje. Jasně, když se batolil, tak ještě neměl moc rozumu a v nestřežené chvilce na kočku máknul nebo později ji nechtěně zavalil, když se učil chodit. Ona je hodná, takže vždy zamňoukla a utekla. Kočku jsme vzali, pochovali a syna jsme jí jako omluvu nechali pohladit. Když byl ještě miminko, tak kočička spala zavřená v jiné msítnosti, aby náhodou v noci neskočila do postýlky na malého - na to jsme jí zvykali nekolik měsíců předem.
Ničení nábytku - je dobré mít od malička alespoň 2 škrabadla, učit jí na záchůdek.
Smrad - samozřejmě, kočka kadí v bytě, ale pokud budete vybírat hromádky z kočkolitu denně, tak to smrdí takovu dobu, jako když jde člověk na WC
JInak kočky jako takové nesmrdí, kožich jim nesmrdí ![]()
Očkování - doporučuji pravidlené očkování a odčervování, i dkyž bude jen doma ![]()
My jsme si před narozením malého taky pořídili kočku a nemáme s ní sebemenší problém. Celý den někde pochrupuje a při pravidelném čištění záchodu vůbec nesmrdí
Kocoura máme bytového a fakt žádný problém, dokonce se i párkrát stalo, že ho malý zatahal za chlupy a vousky, ale nijak na něj nezaútočil (taky jde asi i o povahu kočky
)…samozřejmě je na to ale třeba dávat pozor
Mě spíš strašili s tím, že kočka vleze dítěti do postýlky, když malé spí a může ho udusit lehnutím si na něj, prý jak cítí mlíko z pusinky nebo co
, párkrát jsme ho v postýlce nachytali (když tam malý nebyl), byl vyhnán a od té doby máme klid, našel si jiné místo na spaní
![]()
Příspěvek upraven 28.05.12 v 12:25
@vejisek A u vás je i výhoda, že k dětem přijde malé koťátko, které si bude zvykat už na zaběhnutou domácnost. Nějvětší problémy prý bývají při příchodu miminka už k dospělé koččice(u nás teda nebyly žádné) ![]()
máme také britku, vzali jsme si ji cca půl roku předtím, než se malý narodil. Od chvíle, když jsme syna přivezli domů, tak ho hlídala, seděla u postýlky, nakukovala na něj do koše, ale nikdy neublížila. Ze začátku zkoumala, cože jsme jí to přivezli za novou hračku
Malého jsme od miminka učili, že se kočce dělá „malá“, že se hladí, měl rád na dotek její chloupky. Teď má malý rok a půl, jsou skvělí parťáci, honí se po bytě a někdy si hrají už „drsněji“, kočka po něm jde packou, když ji dráždí, ale nikdy ne drápama, bere to jako hru. A když ho má plné zuby, zaleze si někam na polici, kam na ni malý nemůže, než aby mu ublížila, radši z boje uteče.
Je třeba koupit škrabadlo, jinak musíš počítat s tím, že si drápy bude brousit na pohovce apod. a drápy pravidelně zastřihávat. Pak Ti nic ničit nebude. Ještě, kočky rády prozkoumávají výše položená místa, takže když bude kočka ještě kotě, pozor na vázy a podobné věci. WC vybírám každý den, nepozději obden a celý písek měním 1× týden/10 dní, nic nesmrdí a kočka samotná cítit vůbec není, je velmi čistotná.
@Lola29 ale to nejsou predsudky zakladatelky, ale okoli…
my meli kocku 4 roky, nez prisla dcera, je taky ciste bytova, nic nesmrdi, neco ponicila, pac odmita nami nabizena skrabadla, ale to o co si brousi drapky proste ozelim. Dceri taky neublizila. Nekdy je to teda tezky, docela se kockujou a kocka je trochu nevrla. Dceru jsem samozrejmne ucila, jak se ke kocicce chovat a ona se snazi, ale kocce je to malo. Ale celkem v normne.
u maleho kotete to bude jine, kdyz jako nove prijde do rodiny a britky jsou krasne kocicky.
kočka není tygr
takže myslím že smrad hrozí jen od kocoura, co ti v dospělosti bude značkovat (vyřeší kastrace), a kočka maximálně při mrouskání se ti bude válet po zemi a neskutečně ječet (ale záleží taky kočka od kočky..naše neječela, jen se válela a nastavovala prdelku - ale taky to vyřešila kastrace).
Jinak britky jsou temperamentnější a mají rády více prostoru - na rozdíl od peršanek, které jsou fakt gaučovky ![]()
ale i britka se ráda mazlí (až na tu moji
) a je hodná. malému neublížila, protože radši zdrhla hned jak začal ječet
a dneska před ním taky utíká, protože v 8mi měsících ji pořád tahá za kožíšek ![]()
@suik já vím že to není z hlavy zakladatelky ale okolí.jen mě mrzí když slyším tu otřepanou frázi že kočky smrdí- přitom jsou tak čistotné…sama mám kočku 6tým rokem a za měsíc rodím tak se modlím ať mimi nemá alergii a čeká mě těžké období kdy si na nového člena bude muset čiči zvyknout.kočka mi za ty roky dala strašně moc lásky proto se trochu ježím když slyším že chce někdo pořídit koťátko dítěti, kočky miluji a prvně se mi vybaví taková ta situace tahání za ocas, mačkání od dítěte atd. i pro kotě je to stresující a obecně se mi k dítěti hodí spíš ten králík nebo pes/třeba retrívr prý miluje děti a vodu/
máme britku, je to dost svéhlavá kočka, která se dožaduje pozornosti hlavně od manžela. Teď mu budou 2 roky a malého přijal v pohodě. Jen ze začátku, když jsem kojila a nemohla se hnout, tak se vyžadoval pozornosti bušením packy do žaluzií. A rozhodně nesmrdí
Teda když mu zapomene vyčistit hoveník, tak nám schválně hodí bobek, který nezahrabe.
Ale za mě kočka a dítě v pohodě ![]()
Když se budeš o číču starat, tak smrdět určitě nebude, to říkají jenom ty, co jí nemají. My máme kočku a 2m mimi a v pohodě, kočka jí ignoruje a když začne malá brečet tak odchází. Akorát hlídáme, aby jí nelezla do postýlky ale to taky pochopila velmi rychle. Akorát na ní nemáme teď tolik času a je na ní vidět že jí to chybí. Je fakt, že ten první rok co byla kotě toho zničila dost, je to kočka magor (siamka). Takže jsme jí sundavali ze záclon, kradla mi prádlo z věšáku a rozkousala ho, škrabala sedačku a milion jiných věcí. Ale po prvním roce jako když utne a je zlaťoučká. Britky bych se vůbec nebála, to jsou kočky pohodáři ![]()