Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Přeji všem hezký den,
nemáte někdo zkušenosti (i z doslechu) s mořským akváriem? Jaká filtrace, osvětlení. Plánujeme zařídit si asi 300-400l nádrž a potřebujeme s přítelem načerpat více informací (kromě těch, které jsme už slyšeli-těch ale moc není… ![]()
manžel se ted nezabývá ničím jiným tak až dojde pošlu ti odkazy těch stránek , hodně jich má v angličtině a nevyznám se v tom ![]()
@lukresia Tak to jste vy, kdo nám u Rumplíka vykupuje ryby a korály ![]()
@kotaska91 ne
my budeme mít medůzy akvárko jsme měli 400l možná i víc, ale medůzy musí mít válec, co chováte vy?
Máme sapínky, komorníčky, měli jsme i 2 klauny a 1 nnějakého žlutého se špičatým čumáčkem, ale ty nám uhnal komorník, takže 1500 v háji, pak máme sasanku růžovou, sanrkophyton, kraby, jednoho velkého černého a pak malé bílé, jo měly jsme i 2 čistíci ryby, ale ty se někam stratily
, nějaký modrý korál, 2 krevety cca 7 cm a diskosomy zelené
Zkus hledat na www.rybicky.net . Nedávno jsme zakládali sice sladkovodní, ale našli jsme tam hodně nformací, určitě tam bude o mořském ![]()
@kotaska91 kolik ten provoz té vody stojí měsíčně, když nepočítáš krmení? nás jen jedna medůza bude stát 800,– ![]()
@Hadí ocásek Hlavně je potřeba si koupit odpěňovač, pak máme venkovní filtr, UV venkovní potom na vytvoření proudů něco
, pak přidáváme nějaké prvky- stroncium , barium, cobalt a Mg, pak samozdřejmě topítko, ale teď v těch vedrech jsme museli chladit petkama z mražáku
, i když bylo topítko vyplé. Měla by být i zářivka přímo na moře - modrá pro korály a červená, pak salzmetr naměření soli. Začínat se musí postupně prvně korály, po měsicí zkusit ryby
@kotaska91 hmm po tvém výčtu je mi jasné, že to bude starost chlapa
ale stojí to za to, protože mořskému akvárku se žádné jiné nevyrovná, sice kupa práce, ale výsledek stojí za to ![]()
založení akvaria bez akvarka 20 000, akvarium 14000, 1 korál 900, kámen živý + kg 500, většinou váží přes kilo, ryby 300 a víc (za 1), jinak provoz nevím, přítel říká, že to moc nebere
, jinak se museli koupit testry na dusičnany!, minerály, Ph, tvrdost vody, ty stojí 450 a je jich tam 50, pak vitaminy taky 500, bakterie, ale ty se dávají jen na začátku, pak musíme kupovat žrádlo pro ryby, pro korály, no hrůza, ale byl to přítelův sen a já mu ho svolila ![]()
@kotaska91 ty jo docela mě děsíš
ceny mi bud manžel zatajil nebo se k nim ještě nedobral, božskou kápl akorát s cenou jedné medůzy a i to mi přijde dost ![]()
@lukresia no jenom ten Odpěňovač máš 4500, uv 3000- 5000, venkovní fitr 4500 ![]()
@kotaska91 hned jak dojde z práce uhodím na něj
asi ještě zvážíme jiný druh medůz např, sladkovodních u nich se ten rozdíl nepozná
@lukresia
To moře je přece jen moře, no chlapy jsou chlapy, chtějí vždycky to nej