Mořské akvárium doma

Napsat příspěvek
Velikost písma:
7139
6.6.12 12:49

@kotaska91 to mi povídej :roll: :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5768
6.6.12 12:53

@lukresia
to bude super, my máme zatim zkušenosti se sladkovodnim, oba jsme i předtim, než jsme se dali dohromady, chovali rybky, on 100, já 300l akvárium, ale to mořský je náš sen… plánujem to už dlouho, už máme i domluvený akvárko u sklenáře, že to bude drahý, víme, ale ten pohled na ty rybky potom… :-) A máte i nějaký fotky?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7139
6.6.12 12:59

@Hadí ocásek já mám jen fotky toho co jsme měli, to už není něco umřelo něco šlo z domu, manžel měl kdysi piraně to má taky někde určitě jen to najít :D já na to hrozně ráda koukala a přemýšlela jsem u toho, někdy jsem se u toho zasekla i na hodinu :D já jsem spíše na tvory co jsou na pomazlení akvárko beru jen jako relax a pěkný doplněk do bytu :D manžela to ale baví tak proč né no :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11734
6.6.12 13:06

my máme ještě 2 sladkovodní a že jich bylo víc :roll: , s příchodem malé se pár akvárek musel zbavit :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11734
6.6.12 13:09

ale je to foto ještě před sasankou a před klaunama

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
126
6.6.12 13:18

Ahoj:) ta my máme taky mořské akvárium už asi rok:) a měsíčně bez žrádla nás stojí kolem 700Kč, jinak nejhorší bylo zakládání trvalo to a stálo hodně peněz, vyšplhalo se to přes stotisíc určitě (i s rybami, korály)..ale stojí to za to:)

budeme se stěhovat takže i stěhování akvárka, ale je to fakt krása:) :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
126
6.6.12 13:19

Jo a ještě sem zapoměla říct, že máme cca 600l :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5768
6.6.12 13:22

600l :-) paráda :-) to my v rámci úspory místa musíme udělat rohový a menší…ale co jsem zjišťovala, tak jen nádrž bez ničeho bude stát kolem 6000 :-) jinak nábytek neřešim, mam šikovnýho chlapa :-) spíš mě zajímalo, jestli se ta filtrace hodně liší od sladkovodního-… zářivka asi stejná?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11734
6.6.12 13:24

zářivka přímo na moře- Marine, filtr může být sladkovodní, je to jedno, ale můsíš mýt tak či tak ten odpěňovač

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7139
6.6.12 13:26

https://www.emimino.cz/…azlici-8701/ to bylo naše taky bylo rohové

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11734
6.6.12 13:29

@lukresia Taky máme tlamovce :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7139
6.6.12 13:32

@kotaska91 a množí se vám? nám se množili nosili v tlamě vajíčka ale rybky z toho byli jen jednou

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11734
6.6.12 13:38

množili, ale dali jsme půlku známím a nemáme pár, ony se musí ty malé pak vychytat jak je pustí z tlamy, protože je jinak požerou a že jsme jich měli :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7139
6.6.12 13:46

to jsme taky zjistili jenomže jsme nikdy nevychytali ten správný okamžik, a jeden večer měli ještě plné tlamy a druhý den nic, asi to požrali v noci potmě :nevim: měli jsme jich asi 28 a k nim ještě ty velké černé tvrdé ryby co čistí ( název mi už vypadl :lol: )a ještě 3 nějaké menší a ony je zničehonic začli požírat troufali si i na ty černé, navíc nás začli trápit řasy tak jsme to odpískali, akvárko prodali tlamovci a čističi měli jít do zveráku, ale přes noc v náhradním akvárku půlka umřela a druhou jsme se báli tam zanést aby nenakazili třeba něčím..a ti černí jsou ve zveráku dodnes Mališ říkal, že tak velké tam ještě neměl :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11734
6.6.12 13:54

Jsou to ancistrusy :D , my máme krunýřovce, je to něco jak ancistrus, ale mám 30 cm. ty řasy jsou prej, když je hodně denního světla, taky jsme bojovali, nakonec jsme přetěhovali akvárko a je klid. Nejlíp se nám množily cichlidy papouščí, měli jsme snad všechno od neonek, mečovek, pavích ok až po piraně, diskuse, sumečky žraločí,…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný