Kontroluje se přihlášení psa?

Anonymní
5.6.12 21:19

Kontroluje se přihlášení psa?

Ahoj, chtěla bych se Vás zeptat, jestli se nějak kontroluje přihlášení psa, např. jestli veterinář má nějakou povinnost informovat apod. Jde mi o to, že se u nás platí 1500 Kč, což mi za jorkšíra přijde fakt moc a nemám nikoho, na koho bych ho mohla napsat, tak se chci zeptat, jestli hrozí nějaká pokuta. Díky

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2190
5.6.12 21:24

veterinář,ten to podle mě neřeší,ale kdo to řeší je,když tě zastavěj policajti a chtějí psa zkontrolovat,chtějí číslo známky a to si pak ověřujou.A to by pak asi pokuta byla :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
anonymka_111
5.6.12 21:26

Já si myslím, že veterinář nemá žádnou povinnost.. :nevim: On je tu od toho aby psa léčil, očkoval, apod. a ne od toho, aby práskal, že ten a ten nemá psa přihlášenýho… Vždyť ten veterinář o tom ani nemusí vědět… :?:

U nás se taky platí 1500 a mě to nepřijde moc ani za čivavu :nevim:
Vždyť když už psa mám, tak se starám, aby bylo vše v pořádku…

To bych se, spíš než veterináře, bála policie … že mě budou kontrolovat.. Ale nevím, jeslti to oni můžou..?

• Citovat
  • Upravit
2190
5.6.12 21:27

policajti můžou,mě kontrolovali už několikrát.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
anonymka_111
5.6.12 21:29
@xk.kx píše:
policajti můžou,mě kontrolovali už několikrát.

Jj, tak je to jasný :-) Já si to myslela, ale protože tady u nás většinou pejsky nechávají na pokoj, tak jsem si nebyla jistá :-)

• Citovat
  • Upravit
2435
5.6.12 21:30

ne, nikdo to nekotroluje, myslím, že se nemusíte bát. asi bych psa taky nehlásila…nesmí nikoho pokousat a nikdo na vás nesmí dát udání. jinak je to ok. není to jak dohledatelné, že by vám přišel dopis s pokutou, že nemáte psa přihlášeného. muselo by to být na nějaké udání.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17226
5.6.12 21:30

Ahoj, veterinář nekontroluje(ale prásknout tě může 8) ), jinak u nás kontroluje na ulici městská policie, hlavně, dkyž vidí psa bez vodítka v parku nebo n azakázaných místech. Zase se mi nezdá 1500Kč za psa/1rok tak velká částka, když vidím, kolik takový pes stojí peněz při koupi :nevim: .....pro některé neukázněné pejskaře ve městě bych nasadila vyšší laťku, a je jedno, zda mají yorkšíra či dogu :x

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22590
5.6.12 21:31

Veterinar nema ani tuseni kdo ma psa prihlaseneho a kdo ne ;) i kdyby vedel ze pes prihlaseny neni,tak by nikde nic neoznamoval, tohle jde zcela mimo veterinu.
Psa ma pravo zkontrolovat policie. Napr.v Praze je povinna vyhlaska a kazdy pes starsi 6 mesicu ci 1 roku( doufam ze to neni uzjinak)musi byt tetovany ci cipovany. Otazkou je zda si diky tomu muze policista dohledat i udaje o poplatcich :think: hadam ze ano, k cemu jinemu by vyhlaska jinak byla :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8566
5.6.12 21:32

Kontroluje to policie na ulici, a taky chodí (nevím jestli ještě dnes ale chodívali stopro) kontroly z úřadu - většinou na udání.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17675
5.6.12 21:32

U nás ve městě je povinnost mít psa označeného čipem pod kůží. Ten zavádí veterinář po předložení potvrzení o příhlášení psa. Zárověň se číslo čipu eviduje na magistrátu. Takže u nás to povinnost je, pokud ti čapnou psa bez čipu,platíš. (stejně jako to kdysi bylo se známkou-nebyla,tak pokuta)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucineeccka
5.6.12 21:45

Platíme taky 1500 za čivavu,ale 2× 750 ,takže to není tak hrozný.No,taky mi to přijde nefér, že za čivavu (po které uklízím) platím stejně jako někdo za dogu.Ale co nadělám. :nevim: Než riskovat,že mě chytnou.

• Citovat
  • Upravit
8566
5.6.12 21:48
@lucineeccka píše:
Platíme taky 1500 za čivavu,ale 2× 750 ,takže to není tak hrozný.No,taky mi to přijde nefér, že za čivavu (po které uklízím) platím stejně jako někdo za dogu.Ale co nadělám. :nevim: Než riskovat,že mě chytnou.

A proč Vám to přijde nefér? Já teda nevím proč by se za čivavu mělo platit jinak než za dogu :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10998
5.6.12 21:48

Nevím kolik bude ta případná pokuta, ale ano, hrozí, když tě vyhmátnou. Pak budeš hledat únik jak se z ní vykroutit? Zaplať a budeš mít klid :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucineeccka
5.6.12 21:49
@Kallkapa píše:
A proč Vám to přijde nefér? Já teda nevím proč by se za čivavu mělo platit jinak než za dogu :think:

Protože je malá a míň nebezpečná. :nevim: :lol:

• Citovat
  • Upravit
10998
5.6.12 21:50
@lucineeccka píše:
Protože je malá a míň nebezpečná. :nevim: :lol:
:zed:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek