Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Holky,našla jsem fenku NO.Chtěla bych zjistit,jestli čeká štěńata,nebo ne.Chci skusit použít těhotenský test,jako pro ženskou.Je to blbost ?
Je to blbost.
Co vím, tak jediné zvíře, které by mohlo na normální těhotenský test zjišťující přítomnost hcg, reagovat, jsou primáti (viděla jsem dokument ze zoo, jinak by mě to taky nenapadlo
).
Protože HCG = human! choriogonadotropin.
V malé farmě byl pozitivní i u prasete ![]()
Ale řekla bych, že veterinář bude jistější ![]()
Zaběhni s ní k vetovi na stěr na progesteron, stojí to pár korun a budeš vědět jak se věci mají hned.
Od určité fáze těhotenství se fenkám dá dělat ultrazvuk u MVDr.
@Afrodité píše:Jedná se o fenu, takže asi myslíš březost … těhotnou fenu jsem ještě neviděla.
Od určité fáze těhotenství se fenkám dá dělat ultrazvuk u MVDr.
@Shreya ale no tak,nechytej za slova.Verime,ze rozumis psum (to ja si myslim take,kynologoii se zabyvam uz 20let),ale abych tady nekoho napominala,ze pouziva spatne slova je docela trapny.To ja bych (a ne jen ja) z tech mimisku,tehulkovani,tuleni musela uz ze stranek emimina odejit
.
Ted mame doma kocku,ktera ma kotata,pro nas to jsou ale miminka
.
Jo jinak k dotazu-nevim…ale zajimal by me vysledek takoveho testu
.
Po tom 30tém dni po krytí by to měl zkušený vet i nahmatat.. Těhu test nefunguje, už jen proto, že fena má naprosto jiný pohlavní cyklus i hormony..
@Shreya píše:
Zaběhni s ní k vetovi na stěr na progesteron, stojí to pár korun a budeš vědět jak se věci mají hned.
Kolik asi stojí ten stěr ? Ještě budu muset naočkovat.Březí se očkují ?
@Jaruna píše:
Jo jinak k dotazu-nevim…ale zajimal by me vysledek takoveho testu.
@Shreya Pockej,jasne ze vim,ale vysledek me stejne zajima.Takhle jsem to myslela.
Příspěvek upraven 07.06.12 v 14:12
@dada453 píše:
Kolik asi stojí ten stěr ? Ještě budu muset naočkovat.Březí se očkují ?
Záleží odkud jsi, někde stěry stojí 200,– a někde za ně dáš i přes 600,–
Březí fena by se očkovat neměla.