Venkovní kotě

Napsat příspěvek
Velikost písma:
elibro
6.4.21 09:24

Nech kotě chvíli doma. Tři měsíce fakt nejsou potřeba. Pár dní stačí. Nicméně kočka, která má na dvoře misku s žrádlem a lidi jsou na ni hodní, nikam utíkat nejspíš nebude - i bez přestupní stanice v obýváku. Nemá důvod.

Do kotce ho nezavírej, navíc v boudě načichlé psem by asi spokojené úplně nebylo :)

• Citovat
  • Upravit
80426
6.4.21 09:36
@Anonymní píše:
Jde mi o to aby se vracela..je mi jasný že kočku neuvážu…

kotě musí mít cca 4 týdny ze začátku někde zavřené - ve sklepě, v garáži - pokud je nepřijatelné, aby bylo v bytě - jinak kotě fakt nepochopí, že má zůstat u vás, bude běhat kamkoli a brzy ho přejede auto
pak kolem 6 - 8 měsíců vykastrovat, kočku raději brzy po tom 6. měsíci

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31
6.4.21 09:37

Jestli ho nechcete mít doma, ale venku, tak se připravte, že jeho životnost bude tak max. dva/tři roky, než ho něco přejede. Tak to bohužel je.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24798
6.4.21 09:50

@janajznicka
Záleží na lokalitě a taky na té kočce, no. U ex jsem nechala venkovního kocourka, je mu 11. Silnice u domu není moc frekventovaná… Z druhé strany je hlavní silnice, ale tam nechodí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9374
6.4.21 09:59
@Anonymní píše:
Zdravím, budeme si brát od známé z práce venkovní kotě. Venku máme boudu- kotec po psovi..jak naučit nejlépe kotě aby nikam neuteklo?

Jak už bylo napsáno, když ji budete mít pár týdnů doma, kde bude mít zázemí a necháte ji potom pomalu otrkávat venku, tak přes léto nemusí být problém, aby si zvykla být na zahradě i přes noc. Můžete zkusit vystlat boudu třeba senem a měkkou dečkou, aby se jí tam líbilo. Pokud se kočičce víc bude zamlouvat třeba trám pod střechou, bude chodit tam. Na místě ji nepřikážete zůstat. A rozhodně nechejte vykastrovat co nejdřív.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9374
6.4.21 10:06
@stinga píše:
kotě musí mít cca 4 týdny ze začátku někde zavřené - ve sklepě, v garáži - pokud je nepřijatelné, aby bylo v bytě - jinak kotě fakt nepochopí, že má zůstat u vás, bude běhat kamkoli a brzy ho přejede auto
pak kolem 6 - 8 měsíců vykastrovat, kočku raději brzy po tom 6. měsíci

Já takhle šla s půlroční kočkou na kastraci a ejhle, už cca měsíc byla gravidní. Až potom jsem vyčetla, že někde provádí kastraci už od 3 měsíců a chápu proč.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80426
6.4.21 10:16
@Petule030 píše:
Já takhle šla s půlroční kočkou na kastraci a ejhle, už cca měsíc byla gravidní. Až potom jsem vyčetla, že někde provádí kastraci už od 3 měsíců a chápu proč.

jo jo, ony jsou schopné zabřeznout třeba v 5 měsících - pak kotě má koťata a může se i stát, že při porodu matka zemře, nebo koťata jsou znetvořená - je to smutné

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
118740
6.4.21 10:18
@Petule030 píše:
Já takhle šla s půlroční kočkou na kastraci a ejhle, už cca měsíc byla gravidní. Až potom jsem vyčetla, že někde provádí kastraci už od 3 měsíců a chápu proč.

Proto je lepší mít kočku až do kastrace doma.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66871
6.4.21 10:26
@janajznicka píše:
Jestli ho nechcete mít doma, ale venku, tak se připravte, že jeho životnost bude tak max. dva/tři roky, než ho něco přejede. Tak to bohužel je.

podle toho, kde bydli

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ludmilaadamkova
6.4.21 10:27

S kočkama je to těžký k nám se zatoulala kočka podle veterináře hodně nad 10 let spoustu zubů chybělo a do pár měsíců ji začlo růst břicho a vrhla kotě. :nevim:

• Citovat
  • Upravit
1459
6.4.21 10:29

Rozhodně mějte kotě až do kastrace doma a na zahradu choďte s ním, ať je pod dohledem a zvyká si. Hlavně je teda ještě docela zima, aby bylo kotě samotné venku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
6.4.21 10:32

Urcite nechat zezacatku doma, cim dele, tim lip. Male kote casto neco prejede nebo ho nekdo odnese, pokud je hezke.
Pokud mate presah strechy, verandu apod, dobre funguje poridit nejaky kocici strom s pelechem, boudickou, a nechat to koteti venku pod strechou, bude se tam rado valet.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
6.4.21 12:43

Děkuju všem normálním za odpovědi. :kytka: Budem si brát kocoura- hlavně kvůli těm koťatům, je mi jasný že ho nemůžu zavírat do boudy, kotce apod denně.. děkuju opravdu za rady! Necháme si ho chvíli doma. :) Jsme na vesnici, mimo hlavní silnici. Teplý pelíšek, plnou misticku a spoustu mysek tu bude mít. 8) :mavam:

• Citovat
  • Upravit
1110
6.4.21 12:56

Kocour vám stejně bude utíkat, pokud ho nevykastrujete - dost pravděpodobně se u toho bude rvát s dalšími kocoury v okolí a nakonec ho stejně může něco zajet. V tomto případě žádné pohlaví není šťastná volba… kočka, nebo minimálně venkovní, není žádný mazel. Jako „spotřební zboží“ (když to řeknu blbě) na chytání myší dobrá, ale moc bych se na ni emočně nefixovala. Kdybych chtěla kočku jako mazlíka (když pominu fakt, že jsem pejskař a kočky nesnáším), tak jedině do bytu. A nebo ho aspoň nechte vykastrovat, bude utíkat méně.

@Anonymní píše:
Děkuju všem normálním za odpovědi. :kytka: Budem si brát kocoura- hlavně kvůli těm koťatům, je mi jasný že ho nemůžu zavírat do boudy, kotce apod denně.. děkuju opravdu za rady! Necháme si ho chvíli doma. :) Jsme na vesnici, mimo hlavní silnici. Teplý pelíšek, plnou misticku a spoustu mysek tu bude mít. 8) :mavam:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24798
6.4.21 12:56
@Anonymní píše:
Děkuju všem normálním za odpovědi. :kytka: Budem si brát kocoura- hlavně kvůli těm koťatům, je mi jasný že ho nemůžu zavírat do boudy, kotce apod denně.. děkuju opravdu za rady! Necháme si ho chvíli doma. :) Jsme na vesnici, mimo hlavní silnici. Teplý pelíšek, plnou misticku a spoustu mysek tu bude mít. 8) :mavam:

Ale taky ho nechejte kastrovat! Koťata sice nedovede, ale plno jich zplodí (a jak skončí…), po kastraci nebude smrdět, nebude se toulat tak daleko, nebude chodit dorvaný od ostatních kocourů. Koček je hrozně moc, nepřispívejte tomu, aby jich bylo ještě víc…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný