Venkovní kotě

Napsat příspěvek
Velikost písma:
8959
20.9.15 22:58

Je to na prd, když nemá venku žádné zázemí.. Něco bych rychle vymyslela a dala ven hned.. Jak ho zvykneš doma, bude to horší a horší. Navíc teď ještě taková zima není.. Přijde mi teda krutější ho vyhodit ven až třeba v listopadu..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
20.9.15 23:08
@LL píše:
Zdravím všechny, co máte zkušenosti s koťatama. Máme 3 měsíce staré kotě, teď o víkendu jsme ho přivezli. Chtěli jsme kocoura, ale venkovního, máme velký pozemek a zahradu, zatím neoplocenou, kolem nás je pole a lesík. Jenže koťátko bylo dovezeno s domova, kde bylo vedené jaké domácí, bytové. To já nechci. Teď je v technické místnosti. Má tam boudičku, granule, vodu a písek na OÓ. Venku už s námi přes den bylo. Zítra jdeme do práce, takže zůstane celý den v technické místnosti, přijde mi to kruté, ale co mám dělat. Já myslela, že hned od začátku bude prostě venku, toto mne zaskočilo. Takže jak dál. Kdy ho opravdu můžu dát ven? Neuteče? Nebude mu zima? Když bylo jen doma. A taky nevím, kam ho ven dát. Máme garáž, rozestavěnou, má zdi a střechu, ale ne vrata. Takže zima jak venku a asi by na něj mohlo i něco v noci zaútočit… Když jsem byla malá, dovezlo se kotě, bylo venku na půdě a basta. Teď si ale nějak nevím rady. Omlouvám se za dlouhý příspěvek a děkuji předem za všechny rady.

I když je kočka venkovní, tak by měla mít místo, kde není zima a kam může zalézt. Já jsem třeba kočkám udělala pelech v kůlně (tam prolezly dírou), bylo to slučené z osb desky a vyplněné slámou, aby tam měly teplo.
Být tebou, tak udělám taky něco takového. A když je garáž rozestavěná, udělala bych tam asi rovnou nějaký průchod pro kočku, aby mohla mít pelíšek v garáži, kde už to bude do určité míry chráněné.
Nechat kočku jen tak na mrazu přece nejde. I dřív byly kočky uvnitř - ve stáji, v chlívě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2453
21.9.15 00:00

Teda, ja nchapu proc si s takovou představou poridite kote, ktere je zvykle na teplo a bezpeci domova :nevim: trochu krute, ho ted vyhodit jen tak ven, ne? ja se staram o několik nikomu nepatřících venkovních kocicek a je mi jich tak lito, ze nemuzu delat vic. kolikrat lezou i k teplemu motoru u auta, aby se zahraly. noci jsou uz pekne chladne, v zime je to pak masakr :,(
urcite mu udelat nejake teple zazemi nekde na pude, ve stodole, v garazi, v kotelne, kdekoli… aby tam mohlo dirou, dvirkma, oknem…a pomalu mu to ukazat a hlidat ho, at se mu nic nestane. bude pekne zmatene a vystrasene, chudinka mala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1762
21.9.15 00:07

My máme také „venkovní“ kočku. Zrovna se válí v pelechu před krbem :-) - doma.
Co jsem si kde načetla a zjistila než jsme ji adoptovali (je zatoulaná), tak je dobré nechat kotě 2 týdny zavřené, aby si zvyklo, že tady bydlí a netoulalo se pak. Naše byla nejdříve zavřená v garáži a hledal se majitel. Pak jsme jí dali do psí boudy (neobydlené, pes tam nechce) krabici s dekou, abychom to zateplili a tam přežila celou zimu (nevypadala, že by jí něco chybělo). Teď přes léto spí různě - v psím pelechu, v křesle v pergole, ve sklepě. Přes den se toulá, ale daleko nechodí. V létě bylo pořád otevřeno, takže se naučila chodit víc domů, ale na noc ji vyhazujeme ven.
Já bych ji nechala tak 10 dnů zavřenou a pak někam do závětří dát zateplenou boudičku, kterou si vyhřeje. Je ještě dost teplo, tak si myslím kožich do zimy udělá a bude v pohodě.
 Halka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8594
21.9.15 06:47

@Halka přesně jak píšeš. Nechat nejmín 2 týdny doma, i dýl. Až pochopí, žeje tohle její domov, jinak uteče ale co hlavně, nebude se umět vrátit. Kocoura bych pustila i na chodbu ale co hlavně, vy ho musíte socializovat, věnovat se mu, jinak se vás bude bát, nebude k vámmít vztah a časem zjistíte, že jen ubývají granule a kočka na vás prdí, že ji nevidíte. V zimě bude zima…kočičáka bych nechala na chodbě, v TM, ven ještě ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17019
21.9.15 07:38

Jako nemůžeš zvíře vyhodit ven a nazdar. Zvíře musí mít místo, kde bude teplo a zhařeje se. máme venkovního psa, ale má udělaný vlez do kotelny, může si zalézt a je tam teplo. Nemůžete nechat kočku venku bez teplého zázemí :nevim: nicméně vyhodit kotě ven ve 3 měsících mi přijde šílené, v noci je už strašná zima :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1
12.11.17 08:56

PORAĎTĚ PROSÍM

Dobrý den, obracím se na váš z důvodu malého kotěte. Předdevčìrem jsme si domů přivezli malé 6 měsíční kotě. Máme už jednou 2 roky starou kočku, a je venku. Mysleli jsme že kotě bude týden doma a pak jí dáme ven, ale v noci se to s ní nedalo vydržet. A navíc jsme zjistili že nám vadí kočičí chlupy… 9takže jsme jí ráno dali ven, s tím že si zvykne. Máme jí přemístit raději do kotelny?

Příspěvek upraven 12.11.17 v 11:46

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ou
24138
12.11.17 08:59

To je opravdu geniální nápad vyhodit malé kotě na mráz.

Buďte té lásky a najděte mu domov, kde jaksi budou schopni akceptovat to, že malé kotě v cizím prostředí holt je vyděšené a nebudou ho vyhazovat do mrazivé noci a vymlouvat se na chlupy.

ona vůbec úvaha, že si vezmete malé kotě na začátku zimy, lehce ho necháte přivyknout na to že je někde jinde a pak ho vyhodíte ven je idiotská a krutá.

není to hračka, je to živá bytost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
744
12.11.17 09:03

@Pja20 zvyknout si muže. Ale jestli kotě bylo zvyklé doma tak aby se nenastydlo a pak z toho neumřelo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1080
12.11.17 09:03

@Pja20 Máte venku nějakou zateplenou boudičku, kam si může zalézt? Jinak na tak malé kotě je už dost zima, tak bych zvážila, jestli nemáte nějakou kotelnu nebo prádelnu. Prostě prostor v domě, kde by mohlo být a nebylo mu zima.
Koťata jsou jako děti, prostě si hrají. A protože jsou to kočky, tak i v noci. Možná jste si to měli víc promyslet, než jste si jí vzali.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34473
12.11.17 09:04
@Pja20 píše:
Dobrý den, obracím se na váš z důvodu malého kotěte. Včera jsme si domů přivezli malé 3,5měsíční kotě. Máme už jednou 3 roky starou kočku, a je venku. Mysleli jsme že kotě bude týden doma a pak jí dáme ven, ale v noci se to s ní nedalo vydržet. A navíc jsme zjistili že nám vadí kočičí chlupy… takže jsme jí ráno dali ven, s tím že si zvykne. Ale furt se klepe a doma jí opravdu mít nemůžem.. myslíte že si opravdu venku zvykne?

Panebože :roll: vzít si kotě na zimu s tím, že si zvykne venku to udělá fakt jen pako. Potřebuje teplo a pomazlit. Udělejte mu pelisek někde v kotelně nebo v předsíni. Kde spí starší kočka?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66859
12.11.17 09:04

@Pja20 kde doteď kotě žilo? Pokud není venkovní, chce to adaptovat. Ven ji pouštějte na den, kdy je přece jenom tepleji. Vytvořte jí venku prostředí, kam se může schovat. Máme polovenkovního kocoura

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
118369
12.11.17 09:10

Bože, že já do podobných diskuzí lezu. Předpokládám, že předtím bylo vevnitř, navíc u kočky, která by ho hřála a navíc nebyla taková kosa. U nás ráno mrzlo. :cert:

Absolutně sobecký přístup, fakt. Jako proč jste si ho brali, když se o něj neumíte postarat???

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
118369
12.11.17 09:12

My jsme krmili toulavého, který se k nám pak nastěhoval, jenže to byl už dospělý a navíc dlouhostrstý. Domů nechtěl, tak měl pelíšek ve sklepě u kotle. Nešlo by to také tak nějak udělat. Kde spí ta druhá kočka? Má nějaký zateplený pelíšek?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14827
12.11.17 09:28

To nebyl moc dobrej nápad, brát si venkovní kotě takhle na zimu :zed: Kde má zázemí ta starší kočka? Já mám venkovní kocoury dva, ale první zimu byli oba dva v domě a jen se „venčili“, jeden z nich tráví zimu doma i jako dospělý, druhý je radši na půdě v seně. Navíc jestli není zvyklé, tak to pro něj musí být fakt hodně kruté, chudáček malý…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný