Jsou to blechy?

Anonymní
9.6.12 19:25

Jsou to Blechy?

Ahoj všem, omlouvám se za anonymitu,ale chodí pár mých známých a nerada bych aby se to dozvěděli. Mám dva psi, bydlí s námi v bytě. S Blechami jsem měla kdysi dávno problém,našla jsem na něm trus, pomohlo koupání, odblešení a i celý byt jsem vystříkala a od té doby bezpotíží. Pravidelně koupu a dostávají antiparazitika a bylo to do nedávno ok. Je to pár týdnů zpátky, co se mi psi začali drbat a první co mě napadlo, že mají blechy. Ale nenašla na nich nic, ani trus, natož blechu. Jsou sice dlouhosrstí, ale prohlížím opravdu pečlivě a nic jsem nenašla, jen že mají docela suchou kůži. Kamarádka mi ale řekla, že nemusím nic najít a stejně ty blechy můžou mít. Všude jsem četla, že pokud jsou blechy i bytě, v první řadě jdou na psa a až teprve pak jdou na člověka. Z nás nikdo poštípaný není, jen já mám pořád pocit, že mě něco svědí, ale žádné štípance na sobě nenacházím, tak jestli to není spíš psychické. Už jsem z toho šílená. Jak se pes poškrábe, hned k němu běžím a hodinu ho prohlížím. Starší pes je alergik na vše možné,určitě jen na drůbeží maso, ale na jaře se vždy zhorší, takže možná i na něco kvetoucího. Vlivou té alergie si vždy drbal na hlavě a čumáku, ted se drbe na hlavně a i různě na těla a kouše se. Používám frontline, jelikož další dva přípravky co jsem když zkoušela, na ty pes měl reakci a mohl se udrbat. Už nevím co dělat.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
4316
9.6.12 19:56

Ahoj a nekoupala jsi je třeba v nějakém šampónu? můžou se udělat lupy a prostě ta přesušená pokožka svědí.Myslím,že pokud má pes blechy,tak když se namočí,tak blechy začnou z chlupů vylézat.Jinak nemám zkušenosti s hledáním v dlouhých chlupech,my máme tři krátkosrsté,ale trochou práce by se to dalo vysledovat.Tak nevím,ale já pokud vidím,že se pes drbe,tak mě taky vše svědí.Budu držet palce,ale myslím,že kdyby byli tak zamoření,že se škrábou skoro pořád,už by jsi měla taky nějaký štípanec.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
573
9.6.12 21:08

Nevim, jak psi, ale kockam pomohl od klistat (a ma snad fungovat i na blechy) Forresto obojek… Ale nemusej to byt blechy…porad se na veterine… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9578
9.6.12 21:13

Použila jsi Frontline normální, nebo Combo? Ten kombo je i na vývojová stádia, tak by blechy mít neměl. Taky záleží, kdy jsi ho použila - mě např. u hafanů fungoval cca 2-3dýny, pak jsem musela dát novou pipetu. Spokojená jsem s Advantixem, ten vydrží až cca 6týdnů i když slibují účinost 4.Drbou se oba hafani? Pokud ano, tak je to něco, co si předávají, pokud ne, tak nejspíš belchy nemá, ale může to být třeba další alergie ( čím krmíš?) nebo špatná funkce štítné žlázy. Tak to měla naše fenka, často se drbala, bez parazitů, o něco horší i kvalita srsti :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
9.6.12 21:29

Používám combo. Starší se drbe víc, ten druhý jen občas. Koupala jsem je cca před měsícem. Mě hlavně nejde do hlavy, na to jak se škrábe docela dost, tak bych fakt musela najít. všude píšou, jak jim ty blechy vyskakují všude a trus v kožichu,ale já kromě toho škrábání nemůžu nic najít. Advantix nemůžu použít, hodně mých známých co má stejnou rasu jako já má špatnou zkušenost, alergické reakce atd. Já zkoušela exspot a duowin a pes se mohl udrbat. Právě nemůžu moc experimentovat, to je to nejhorší.

• Citovat
  • Upravit
9578
9.6.12 21:32

Tak pak to může být ještě jiný parazit. Lupy nemají? Může to být dravčík, nějací roztoči a kde co dalšího. Zkus oboum dát preventivně Advocate a uvidíš. Pokud i to nepomůže, tak bych blechy vyřadila a pátrala po něčem jiném - alergie, štítná žláza..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
572
9.6.12 21:40

Na sobě bys blechy určitě poznala.. Před dvěma lety jsem byla s tetou a se třemi sestřenkami v jednom hotelu v USA na pár dní a po první noci jsme museli odjet, já jsem na sobě sice nic nepozorovala, ale teta i holky měly po těle „cestičky“ od blech… pupínky.. strašně je to svědilo..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
15.6.12 09:41

Tak po opětovném prohlížení psů jsem našla u obou trus od blech. Tak přece jen to ty mrchy jsou. Zřejmě na ně ten frontline neúčinkuje. Na veterině mi nedoporučili advocade, advantix pro moje psi, prý jsou citlivý na spoustu léků a některé hůř snáší. Snad ten exspot, že to by snad šlo. Sice se mi po tom drbal, ale je fakt že to trvalo tak den, veterinářka říkala, že to může odeznít, že mám vydržet tak tři dny. Mladší pes měl reakci i na očkování, tak čekám co bude. Reakce, pokud bude by se měla projevit do 24hodin. A včera jsme desinfikovali celý byt, všechno vysáli, vytepovali a dnes jak malý nebude doma vše vyšplíchám znovu biokilem. Snad ten exspot bude bezpotíží a už se těch mrch konečně zbavíme.

• Citovat
  • Upravit
epistula
7.10.12 11:19

Ježek,pes a blechy

Máme zdravého 9 měsíčního jorkšíra. Použíli jsme preventivně již 2× Frontline pipetku-bez problémů. Nikdy jsme neměli blechy ani jiné problémy, pes se nikdy nedrbal, vše OK. Před 2 měsíci se pes náhle začal drbat. Našli jsem v průběhu několika dnů 3 blechy. Ihned jsme použili šampon proti blechám, navštívili veterinu kde dostal jiný přípravek-Expot. Pomohl na 2 týdny. Vyasanovali jsme opakovaně celý dům, koberce, vyprali pelíšky, všechna povlečení. Přesto prožíváme peklo.Pes má opět blechy-jedna dvě denně mezi třísly se najde.Od veterináře jsme koupili drahý obojek, který by měl fungovat 4 měsíce - zabral na 2 týdny a máme opět blechy.Na zahradě jsme nedávno našli ježka, který dříve, než nám vše došlo, zmizel neznámo kam. Obáváme se, že blechy pocházejí od něho a pes je každodenně sbírá při svých aktivitách na zahradě.

Nevíme si rady. Má někdo nějaký nápad nebo radu. Díky moc, propadáme zoufalství.,ale živá.
si týdny-přesto se po celou dobu pes drbe.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný