Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
K vetovi. On ho odbleší a odčerví odborně, asi bude nejprve jedno a po čase druhé. Já bych kotě zatím asi nechala v jedné místnosti se záchůdkem. At´se aklimatizuje a zvykne si. A postupně, až ho odblešíte, necháte udělat testy, zvykat s další kočkou. Určitě ne všechno najdenou. Kotě si musí zvyknout na domov, záchod, ne mít milion stresů najednou ve smyslu další kočky. Mohl by vám začít čurat všude. Dejte mu čas.
@vendulaaa zablešené kotě na cizí zahradě těžko někoho je, jo někoho bylo, ale ten ho vyhodil, takže toto bych vůbec neřešila
@Eliška píše:
Pipet, takže měsíc zavírat na noc domů a přes den s dozorem ven? Nemám zkušenost, protože naši kocouři byli první jako kotě doma a teprv v roce jsme ho vyšoupli ven, a ten druhý rovnou odmala venku v kůlně.
Urcite bych kote nechala doma, treba zavrene v koupelne (tam se casto chodi a dobre se tu udrzuje cistota).
Nechat venku tak malinke kote je cunarna. Navic ho snadno nekdo odnese nebo prejede.
Ahoj obnovuji téma s dotazem.
Na zahradu se nám nastěhovalo kotě - je tam už asi 5 dní a vypadá to, že se nehodlá jen tak někam hnout (aby ne, když dostalo najíst že). Nikdo se k němu nehlásí, zatím se nám nepodařilo mu najít nový domov a na to, odvézt ho do útulku, nemáme srdce, takže to vypadá, že nám zůstane. Já sice kočky úplně nemusím, ale pokud třeba do budoucna chytí nějakou tu myš, co se nám občas snaží nastěhovat do domu, jsem ochotná ji tolerovat a krmit
děti si ji samozřejmě hned zamilovaly. Kočky jsme ale nikdy nechovali, tak nemáme zkušenosti. Nedokážu ani odhadnout, jak je kotě staré, ale určitě ho vezmeme k veterináři, aby ho prohlédl )asi i naočkoval?) a později i vykastroval. K dispozici bude mít nezateplenou dřevěnou kůlnu, zvládne tam zimu nebo je potřeba sehnat nějakou zateplenou boudičku? Pamatuju si jen z dětství od babičky, že kočky tam normálně žily venku, ale tam si mohly zalézt do chléva nebo na půdu na seno, kde je přeci jen asi trochu tepleji ![]()
@vedma007 Vem ho k veterináři. Řekne ti vše. co je potřebné. Naočkuje, dá něco na odčervení atd. jinak venkovní kočka v podstatě nic moc nepotřebuje. Do té kůlny jí můžeš dát košík se senem, pokud jí bude zima, tak si tam zaleze.
@vedma007 píše:
Ahoj obnovuji téma s dotazem.
Na zahradu se nám nastěhovalo kotě - je tam už asi 5 dní a vypadá to, že se nehodlá jen tak někam hnout (aby ne, když dostalo najíst že). Nikdo se k němu nehlásí, zatím se nám nepodařilo mu najít nový domov a na to, odvézt ho do útulku, nemáme srdce, takže to vypadá, že nám zůstane. Já sice kočky úplně nemusím, ale pokud třeba do budoucna chytí nějakou tu myš, co se nám občas snaží nastěhovat do domu, jsem ochotná ji tolerovat a krmitděti si ji samozřejmě hned zamilovaly. Kočky jsme ale nikdy nechovali, tak nemáme zkušenosti. Nedokážu ani odhadnout, jak je kotě staré, ale určitě ho vezmeme k veterináři, aby ho prohlédl )asi i naočkoval?) a později i vykastroval. K dispozici bude mít nezateplenou dřevěnou kůlnu, zvládne tam zimu nebo je potřeba sehnat nějakou zateplenou boudičku? Pamatuju si jen z dětství od babičky, že kočky tam normálně žily venku, ale tam si mohly zalézt do chléva nebo na půdu na seno, kde je přeci jen asi trochu tepleji
Tak bylo by dobré, aby si i v té kůlně mělo kam zalézt. Sehnat aspoň tu boudičku, vystlat senem,… Kočky mají rády teplo a společnost, byl by takový problém umožnit mu spaní doma?
@terien byl, doma je fena, která kočky nesnáší a při jejím věku už jiná asi nebude. A upřímně, já bych doma kočku nesnesla, máme doma minimum dveří a z představy, že se mi promenáduje po kuchyňské lince je mi mdlo ![]()
@P4ja zatím jsme ji tam dali krabici s dekou alespoň, seno je dobrý nápad ![]()
@vedma007 Jsi hodná, že jsi se kotěte ujala. Já jsem kočkomil a tyto dobré skutky mě vždy potěší. Pokud má kočička kůlnu, kam si může zalézt, bude to super. Stačí jí tam dát pelíšek nebo právě košík se senem. Měli jsme taky venkovní/domácí kočku. Na noc kocour prostě chtěl ven a hotovo. Domů se chodil vychrápat přes den. Ráno vždy čekal v pelíšku u dveří než otevřeme. I v těch největších mrazech, kdykoliv jsem šáhla do pelíšku, měl tam teplo a měl to vyhřáté. Pelech byl teda krytý a ještě jsem přes to přehodila deku. Určitě si ho oblíbíš. A myšky ti za odměnu bude nechávat na rohožce. ![]()
Taky k nam kdyz jsem byla mala prislo kote v zime, samo se nastehovalo do stare pri boudy, melo tam molitanovou podlozku. A nekdy se protahl do kulny na piliny. Urcite naockovat, odcervot. Ale pozor, jak je kocka venkovni a odroste tak neni moc mazliva, ta nase mne nekolikrat sekla i do obliceje, jednou se mi skrabanec zanitil. Co treba ted nez budete vedet neco od vet ji nechat v chodbe??
No ja bych ji mozna i do te kulny dala kockolit, aby vam vse neocuravala a aby se naucila chodit na jedno misto… staci prepravka se senem, nebo kosik.. ja mam boudicku na schoditi pro kocku a ta mi tam spat proste nechce.. radsi si zaleze vysoko na tram a spi tam..
@berusa.m no hele první moje reakce byla, že kočku jen přes moji mrtvolu a že ji musíme sehnat nějaký domov. Zkoušela jsem i inzeráty, ale toulavých koček je všude plno. A žaludek na to, abych ji odvezla někam o dům dál prostě nemám no ![]()
Jinak díky všem za rady, vymyslíme nějakou tu zateplenou boudičku, kam dáme seno a zítra ji vezmeme k veterináři.
@vedma007 píše:
@berusa.m no hele první moje reakce byla, že kočku jen přes moji mrtvolu a že ji musíme sehnat nějaký domov. Zkoušela jsem i inzeráty, ale toulavých koček je všude plno. A žaludek na to, abych ji odvezla někam o dům dál prostě nemám no
Jinak díky všem za rady, vymyslíme nějakou tu zateplenou boudičku, kam dáme seno a zítra ji vezmeme k veterináři.
Dobrá je polystyrenová bedna, taková ta na mražené zboží. A z toho to vyrobit.
Jsi hodná. ![]()
@vedma007 píše:
@berusa.m no hele první moje reakce byla, že kočku jen přes moji mrtvolu a že ji musíme sehnat nějaký domov. Zkoušela jsem i inzeráty, ale toulavých koček je všude plno. A žaludek na to, abych ji odvezla někam o dům dál prostě nemám no
To říkal i můj manžel. První kocour nesměl do domu, druhý už mohl teda přes den chrápat doma - večer chtěl naštěstí ven a ten třetí pro změnu nesmí z domu.
Dokonce mi oznámil, že jestli bude chodit do ložnice, že se se mnou rozvede. Dnes ho tam ráno sám pouští.
Kočka si tě získá. Já jsem se taky zamilovala do kočičí duše až v 35.
Jako hele já kočky taky nemusím a ještě jsem alergická na ně. No a co čert nechtěl jeden kočičák si nás našel
udělali jsme mu boudičku má ji pěkně vystlanou zateplenou
máme ji přímo u dveří děti jsou nadšení kupují mu kapsičky pod stromek dostane obojek
Je to velkej mazel ![]()
@berusa.m píše:Nám občas „daruje“ živou myšku… Nejlépe v kuchyni
@vedma007 Jsi hodná, že jsi se kotěte ujala. Já jsem kočkomil a tyto dobré skutky mě vždy potěší. Pokud má kočička kůlnu, kam si může zalézt, bude to super. Stačí jí tam dát pelíšek nebo právě košík se senem. Měli jsme taky venkovní/domácí kočku. Na noc kocour prostě chtěl ven a hotovo. Domů se chodil vychrápat přes den. Ráno vždy čekal v pelíšku u dveří než otevřeme. I v těch největších mrazech, kdykoliv jsem šáhla do pelíšku, měl tam teplo a měl to vyhřáté. Pelech byl teda krytý a ještě jsem přes to přehodila deku. Určitě si ho oblíbíš. A myšky ti za odměnu bude nechávat na rohožce.![]()