Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Máme taky kočku tuláka, přišla k nám jako malé kotě…Celý život žije u domu, celá rodina jsme alergici, domů nemůže, ale pořídili jsme jí polystyrenovou boudičku https://krmeni.cz/…ove-boudicky .
Dovnitř jsme vystlali dřevitou vlnou, všechno ostatní navlhne. Kočka si tam vyšlapala krásný pelíšek a má tam teploučko. Bedničku máme u přístěnku. Vlnu průběžně měníme.
Jinak určitě veterinář, očkování, kastrace a 2-3× ročně na odčervení prášek z lékárny a proti bleškám Frontline COMBO (jiný nezabírá).
Granulky a kapsičky k jídlu, myši chytá taky, ale podle mne se jich moc nenají, vždycky ji akorát popraví a zbaští hlavu
.
Takto je to s naší Mícou ![]()
@Petája píše:
Máme taky kočku tuláka, přišla k nám jako malé kotě…Celý život žije u domu, celá rodina jsme alergici, domů nemůže, ale pořídili jsme jí polystyrenovou boudičku https://krmeni.cz/…ove-boudicky .
Dovnitř jsme vystlali dřevitou vlnou, všechno ostatní navlhne. Kočka si tam vyšlapala krásný pelíšek a má tam teploučko. Bedničku máme u přístěnku. Vlnu průběžně měníme.
Jinak určitě veterinář, očkování, kastrace a 2-3× ročně na odčervení prášek z lékárny a proti bleškám Frontline COMBO (jiný nezabírá).
Granulky a kapsičky k jídlu, myši chytá taky, ale podle mne se jich moc nenají, vždycky ji akorát popraví a zbaští hlavu.
Takto je to s naší Mícou
Kde prosím seženu dřevitou vlnu? Mají to ve zverimexu?
Klidně bych do kůlny vymyslela nějaký pelech, třeba z toho polystyrenu, vyřezat krabici, vystlat starým oblečením… Aby se tam koťátku lépe drželo teplo. Zvážila bych i pořízení kočičího wc, abyste neměli výkaly všude možně. U veterináře nechte naočkovat, odčervit a co nejdřív to bude možné, tak vykastrovat. A taky vymyslete prevenci blech, zbavuje se jich blbě. Krmení záleží na vás, nejlevněji asi vyjdou granulky a aby mělo vodu. Taky jsem kočku nechtěla ani za nic, už s námi rok vegetuje a přirostla nám k srdci. ![]()
@Bafonek píše:
Kde prosím seženu dřevitou vlnu? Mají to ve zverimexu?
Myslím, že jsme ji kupovali ve zverimexu, v takovém menším - v Kostelci nad Labem. Byl toho větší pytel, máme ji doma už déle.
Zkusila bych je asi napřed obvolat, než se pro to rozjedete. Všude ji určitě nemají.
@Petája píše:
Granulky a kapsičky k jídlu, myši chytá taky, ale podle mne se jich moc nenají, vždycky ji akorát popraví a zbaští hlavu.
Takto je to s naší Mícou
Frontline combo už taky na blechy nezabírá. Nejlepší je adventage nebo tableta od veta. ![]()
A s ostatním souhlas.
Zdravím, budeme si brát od známé z práce venkovní kotě. Venku máme boudu- kotec po psovi..jak naučit nejlépe kotě aby nikam neuteklo?
@Anonymní píše:
Zdravím, budeme si brát od známé z práce venkovní kotě. Venku máme boudu- kotec po psovi..jak naučit nejlépe kotě aby nikam neuteklo?
Bude utíkat, kočky plot neřeší a chodí si, kam chtějí
@Beckyttine5 píše:
Bude utíkat, kočky plot neřeší a chodí si, kam chtějí
Jde mi o to aby se vracela..je mi jasný že kočku neuvážu…
@Anonymní píše:
Jde mi o to aby se vracela..je mi jasný že kočku neuvážu…
Nekolik dni-tydnu ji nech v dome, pochopi, ze je doma u vas.
@Anonymní píše:
kočky se chodí běžně procházet ven, za plot, atd. není to pes
ale buď ji mějte doma nebo venku
@Anonymní píše:
Kotě nepatří do kopce.
Aby vám neuteklo, tak si musíte zabezpečit pozemek. A kotě nenaučíš, aby někam neuteklo, kotě není pes.
Doporučuje se několik prvních týdnů ji mít doma, aby si na vás zvykla a pochopila kam patří, jinak vám uteče. A včas vykastrovat nebo vám přivede domů koťata.
@Anonymní píše:
Jakože ho plánuješ nechat venku? To snad ne, minimálně měsíc ho musíš nechat doma ať si zvykne.
Nechat koťátko doma. Pokud bude jednou i venku, tak zajistit i vet péči proti parazitům.