Venkovní kotě

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1637
25.11.20 13:21

Máme taky kočku tuláka, přišla k nám jako malé kotě…Celý život žije u domu, celá rodina jsme alergici, domů nemůže, ale pořídili jsme jí polystyrenovou boudičku https://krmeni.cz/…ove-boudicky .
Dovnitř jsme vystlali dřevitou vlnou, všechno ostatní navlhne. Kočka si tam vyšlapala krásný pelíšek a má tam teploučko. Bedničku máme u přístěnku. Vlnu průběžně měníme.
Jinak určitě veterinář, očkování, kastrace a 2-3× ročně na odčervení prášek z lékárny a proti bleškám Frontline COMBO (jiný nezabírá).
Granulky a kapsičky k jídlu, myši chytá taky, ale podle mne se jich moc nenají, vždycky ji akorát popraví a zbaští hlavu :P.
Takto je to s naší Mícou :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2181
25.11.20 13:28
@Petája píše:
Máme taky kočku tuláka, přišla k nám jako malé kotě…Celý život žije u domu, celá rodina jsme alergici, domů nemůže, ale pořídili jsme jí polystyrenovou boudičku https://krmeni.cz/…ove-boudicky .
Dovnitř jsme vystlali dřevitou vlnou, všechno ostatní navlhne. Kočka si tam vyšlapala krásný pelíšek a má tam teploučko. Bedničku máme u přístěnku. Vlnu průběžně měníme.
Jinak určitě veterinář, očkování, kastrace a 2-3× ročně na odčervení prášek z lékárny a proti bleškám Frontline COMBO (jiný nezabírá).
Granulky a kapsičky k jídlu, myši chytá taky, ale podle mne se jich moc nenají, vždycky ji akorát popraví a zbaští hlavu :P.
Takto je to s naší Mícou :mavam:

Kde prosím seženu dřevitou vlnu? Mají to ve zverimexu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9374
25.11.20 13:34

Klidně bych do kůlny vymyslela nějaký pelech, třeba z toho polystyrenu, vyřezat krabici, vystlat starým oblečením… Aby se tam koťátku lépe drželo teplo. Zvážila bych i pořízení kočičího wc, abyste neměli výkaly všude možně. U veterináře nechte naočkovat, odčervit a co nejdřív to bude možné, tak vykastrovat. A taky vymyslete prevenci blech, zbavuje se jich blbě. Krmení záleží na vás, nejlevněji asi vyjdou granulky a aby mělo vodu. Taky jsem kočku nechtěla ani za nic, už s námi rok vegetuje a přirostla nám k srdci. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1637
25.11.20 13:43
@Bafonek píše:
Kde prosím seženu dřevitou vlnu? Mají to ve zverimexu?

Myslím, že jsme ji kupovali ve zverimexu, v takovém menším - v Kostelci nad Labem. Byl toho větší pytel, máme ji doma už déle.
Zkusila bych je asi napřed obvolat, než se pro to rozjedete. Všude ji určitě nemají.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
118740
25.11.20 13:54
@Petája píše:
Takto je to s naší Mícou :mavam:

Frontline combo už taky na blechy nezabírá. Nejlepší je adventage nebo tableta od veta. :kytka:
A s ostatním souhlas.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
6.4.21 08:29

Zdravím, budeme si brát od známé z práce venkovní kotě. Venku máme boudu- kotec po psovi..jak naučit nejlépe kotě aby nikam neuteklo?

• Citovat
  • Upravit
3745
6.4.21 08:30
@Anonymní píše:
Zdravím, budeme si brát od známé z práce venkovní kotě. Venku máme boudu- kotec po psovi..jak naučit nejlépe kotě aby nikam neuteklo?

Bude utíkat, kočky plot neřeší a chodí si, kam chtějí

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
6.4.21 08:33
@Beckyttine5 píše:
Bude utíkat, kočky plot neřeší a chodí si, kam chtějí

Jde mi o to aby se vracela..je mi jasný že kočku neuvážu…

• Citovat
  • Upravit
66871
6.4.21 08:35
@Anonymní píše:
Jde mi o to aby se vracela..je mi jasný že kočku neuvážu…

Nekolik dni-tydnu ji nech v dome, pochopi, ze je doma u vas.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6484
6.4.21 08:39
@Anonymní píše:

kočky se chodí běžně procházet ven, za plot, atd. není to pes :nevim: ale buď ji mějte doma nebo venku

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56505
6.4.21 08:43
@Anonymní píše:

Kotě nepatří do kopce. :zed: Aby vám neuteklo, tak si musíte zabezpečit pozemek. A kotě nenaučíš, aby někam neuteklo, kotě není pes.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6445
6.4.21 08:48

Doporučuje se několik prvních týdnů ji mít doma, aby si na vás zvykla a pochopila kam patří, jinak vám uteče. A včas vykastrovat nebo vám přivede domů koťata.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24798
6.4.21 08:49

Musíte ho mít doma, tak dva, tři měsíce, ať si zvykne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
118740
6.4.21 09:02
@Anonymní píše:

Jakože ho plánuješ nechat venku? To snad ne, minimálně měsíc ho musíš nechat doma ať si zvykne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56505
6.4.21 09:03

Nechat koťátko doma. Pokud bude jednou i venku, tak zajistit i vet péči proti parazitům.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný