Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Ahoj, holky co máte štěňátko..
Jak zvládáte čůrání?
Situace z dnešního rána, první venčení v 7, během 2 minut vyčůrán a vykakán, doma ještě hodinků a půl spal, znovu buzení na čůrání, tak jdu ven, tam si začal hrát s naším druhým pejskem, čekala jsem, po půl hodině jsem šla domů, čurnul v kuchyni, díky bohu na lino.. no tak jsem ho vzala „nesmíš“ a šla ho dát znovu na trávu, vysvětlila mu, že tady teda může… scénář stejný.. vzala jsem ho teda opět domů.. no udělal to hned po zavření vchodových dveří do chodby, řekla jsem mu „nesmíš“ a vylítla s ním zpět na trávu a řekla, že tady musí čůrat. No odběhl si zase hrát.
Tak jsem ho vzala domů.
Tady má plinku.. Jen jak došel, šel teda na ni aby se neřeklo a vyloudil ze sebe usilovně opravdu 3 kapky. Tak já nevím ![]()
A ikdyž někam zavřu našeho druhého, najde si na hraní něco jiného.
Poradíte?
nebo mám vydržet s nervama a donekonečna vysvětlovat a vynášet? Ven chodíme max. po 2 hodinách + po každým pití a papání. ![]()
A jak je stare? Tusim, ze do pul roka neumi ovladat sverac, tak je jakekoli karani a vysvetlovani zbytecne.
Ahoj, tak my máme francouzského buldočka a ode dne, kdy jsme si jí dovezli domů s jsem s ní chodila každou hodinu ve dne já a v noci každý dvě hodiny manžel, sice to po týdnu bylo únavný, ale měli jsme oba v tý době dovolenou a je fakt, že se to vyplatilo, pak jsme začali intervaly prodlužovat. Pár loužiček doma udělala, ale vystříkala jsem pak celej byt takovým sprejem z Rossmanna a bylo po čůrání, teď jsou jí tři roky, když jsme doma, chodíme po třech hodinách a když jsme v práci, vydrží bez problémů
Ono se těžko radí, každej pejsek je jinej, ale myslím, že vydržet se v budoucnu vyplatí:) A vy máte ještě jednoho?
@Bibušenka pes skoro vždycky čůrá po hře. ber pejska ven v intervalu ne delším než 2 hodiny. vždycky po probuzení, po hře, po jídle… a hlavně druhého pejska během venčení zavři, aby se neviděli. pokud bude venku rozptylovaný tak se ti nikdy nevymočí a nechá si to na domácí klídek. a ve chvíli kdy se vyčůrá musíš hned začít chválit a odměňovat aby vědělo, že je to žádoucí chování. pokud začne močit doma tak důrazně křiknout, že fuj a nesmíš, ale nijak ho nebij.
ve 4 měsících je štěně způsobilé naprosto spolehlivě dát najevo potřebu. v půl roce už naše psí holky vydrželi doma samy 6 hodin (pokud je nikdo nerušil)
@Bibušenka musíš být trpělivá, je to psí mimino
chvíli potrvá, než se to naučí.
Já svého psa když čůral venku vždy odměnila pamlskem a u toho jsem navíc řekla „loužička“.
Teď už má přes 2,5 roku a povel loužička umí dodnes, je to super když spěchám a potřebuju aby se vyčůral hned místo hledání kde co označkovat.
Jinak našemu psu trvalo hodně dlouho, než zvládl spolehlivě ovládat močový měchýř, skoro půl roku (občas při vzrušení ucvrnknul, nebo se vzbudil a bylo to). Věděl, že doma nesmí, ale prostě to neuměl ovládnout. Některým psům se nervová soustava vyvíjí delší dobu než jiným, jiní to zvládnou v pohodě o mnoho dřív (třeba naše předchozí fenečka). Teď vydrží dokud ho nevezmu (takže celou pracovní dobu + cestu do práce, z práce), ale pokud můžu, venčím ho samozřejmě i v poledne (jakože teď můžu, protože jsem na rizikovém). Taky jsme měli ze začátku problém s tím, že si říkal o čůrání až když už to bylo opravdu krajní, takže se kolikrát stalo, že se pes počůral, než jsme si stihli obout boty
za to jsme ale nikdy nekárali a přešli to v mlčení. Sám se cítil dost provinile a zkrátka za to nemohl.
@Bibušenka Jak píšou holky, musíš být trpělivá
My měli taky dočuraný koberec než se malá naučila si říct
naštěstí bobek udělala doma jen 2×
Když udělá loužičku venku, musí byt štěňátko moooc pochváleno a hlavně odměněno! Cca od půl roku to už bude umět ![]()
Nekarat za curani doma a prehnane odmenovat a chvalit za curani venku vcetne piskotku. Ja takle naucila vsechny nase psy za tyden.
@Melakim já jsem staršího taky naučila ven, naučí se i tento, je mu 7 týdnů.. Takže je čas, ale vysvětluju..
Jo a malý to dělá klíďo po půl hoďce ![]()
@paola white tak to dělám. A začala jsem chodit častěji, přišla z venku kde čůral a kakal, došli jsme domů a zase udělal louži.
Druhýho zavírání nějak nepomáhá
podle mě je ještě maličkej.
A v noci si na potřebu budí. Přes den někdy taky poznám, když znervozní a začne kňourat, pak letíme, venku pochválím, nebiju, máme pitta, jen důrazně okřiknu.
@Any83 jasně no, říkám, první to zvládal bez problémů snad v 8 měsících? Myslím.. Do té doby měl doma pořád plínu první pomoci
jinak ráno chodím na zahradu ještě v pyžamu, aby nic neudělal a já stíhala ven, než se stane nehoda.
Ale ráno to bývá už hodně akutní a je to hned.
Po mém bezúspěšném ránu jsem poslala vyvenčit přítele, došel ani ne za minutu s tím, že udělal oboje. Já to nechápu, asi se mnou nerad čůrá ![]()
@kanka80 mě neudělal na rozdíl od prvního bobek doma ještě ani jednou, jen ty louže, se kterýma se trefuje na plinku, lino, nebo kachličky, koberec zatím vynechal.. To prvnímu to bylo jedno ![]()
@Janichka jo, při chválení venku si připadám jak blázen, asi 5× mu zopakuju jaká je to veliká šikulka, on je šťastnej, já taky a dáme kokynko..
To stejný dělá přítel, když je doma přičapen jen dodám, že nesmí a jdu mu ukázat kam může.
Pokud najdu jen louži, utřu a nic neříkám.
Náš hafan prvních čtrnáct dní čůral často a skoro jen doma, pak se to tak nějak začalo zlepšovat a ve čtyřech měsících už byl naprosto v pohodě, vydržel to celou dobu, co jsme byli v práci, asi od půl sedmé do dvou, někdy půl třetí. A celou noc už od začátku… Takže bych byla trpělivá ![]()
@Hadí ocásek tu dobu na osamocení máme stejnou.. tak snad to vydrží.. první zvládá v pohodě..
Co máte za rasu? ![]()