Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Ahoj, potřebuju holky od vás poradit.Budu mít narozeniny a chtěla bych připravit nějaké chuťovky, něco ve stylu sušená šunka a žlutý meloun, nebo sušené rajčátko s něčím(ale s čím)nebo uzený losos, prosím poraďtě. ![]()
Mockrát děkuji
mozzarela na kolečka, na to plátek rajčete a zakápnout balzamikem
Kuličky mozzarely a cherry rajčátka, sem tam lístek bazalky napíchaný na párátku jako minišpízky.
Já poradím klasické jednohubky, ale po kterých se mužu utlouct - rohlíček, hermelín, hrozno ![]()
ja mam nejradeji listove testo. da se naplnit cimkoliv-slane, sladke, nebo jen jako tycinky posypane syrem
namazala bych nějaký pečivo a na to uzený losos, olivy a avokádo prostě všechny možný kombinace nebo udělat nějaký ovocný špítky masový nebo ovocný ![]()
dobrej tvrdej syr, hroznovy vino a prepichnout paratkem, nebo udelat salat s krevertami, cesnekovou pomazanku ( nastrouhat tvrdej syr, cesnek a trochu majolky) muzes ji natrit na kolecka rohliku a ozdobit redkvickou nebo rajcetem, nebo pazitkou
My máme rádi,
plněný hermelín: Hermelín rozpůlím,vydlabu,vnitřek rozmíchám s lžicí másla nasekanými ořechy a česnekem,vrátím dovnitř,zabalím do alobalu nechám stuhnout,pak nakrájím trojúhelníčky a napichuji na párátko s hroznovým vínem ![]()
plněnou okurku:Nakrájet silnější kolečka salátovky,trochu vydlabat, naplnit česnekovou pomazánkou.Navrch sypu malinko papriky(sladká,pálivá-dle chuti)jen na barvu ![]()
Klasika caprese v podobě špízků, jak psaly holky. Koupím malinký mozzarelky a spojím párátkem s cherry rajčátkem( podle velikosti rajčete buď půl, nebo celé), zakápnu olivovým ol. a balzamikem. Rychlé a efektní.
Uzený losos- bílý toustový chleba, okrájím kraje a přepůlím na trojúhelníky, potřu lehce máslem, plátek uz. lososa a zapíchnu minikousek citrónu ( může být i kopr, podle chuti)
Ze žlutého melounu vydlabu kuličky, napíchnu na ně smotek prošuta a mám další špízky.
Ještě to sušené rajčátko, mě chutná jen tak třeba na ciabattě, nakrájet na plátky, lehce potřít máslem a jen plátek sušeného rajčete. Ráda si to udělám na zobku doma jen tak, k vínu mňam. Nevím, jak pro hosty
Uvítala bych taky tip na nějakou zajímavou kombinaci.
Klasika caprese v podobě špízků, jak psaly holky. Koupím malinký mozzarelky a spojím párátkem s cherry rajčátkem( podle velikosti rajčete buď půl, nebo celé), zakápnu olivovým ol. a balzamikem. Rychlé a efektní.
Uzený losos- bílý toustový chleba, okrájím kraje a přepůlím na trojúhelníky, potřu lehce máslem, plátek uz. lososa a zapíchnu minikousek citrónu ( může být i kopr, podle chuti)
Ze žlutého melounu vydlabu kuličky, napíchnu na ně smotek prošuta a mám další špízky.
Ještě to sušené rajčátko, mě chutná jen tak třeba na ciabattě, nakrájet na plátky, lehce potřít máslem a jen plátek sušeného rajčete. Ráda si to udělám na zobku doma jen tak, k vínu mňam. Nevím, jak pro hosty
Uvítala bych taky tip na nějakou zajímavou kombinaci.
Jj, to je přesně ončo.Mám žlutý meloun a sušenou šunku, chery rajčátka a mozzarela kuličky, nakládané sušené rajčátka, udělám ty špízky, dneska upeču korpus a naplním ho, tak držte palce.
Ahoj, obnovuji dotaz, budeme mít oslavu synových narozenin, budou tam jen dospělí. Něco co se nerozteče, nezezelená na slunci. Budeme slavit venku. Aby to nebylo složité na přípravu, hlavní jídlo bude, spíš mi jde o něco na stůl kromě brambůrek, melounu, dortu, oříšků…jednohubky dělat nechci. Nemusí to být jen studené, třeba něco do trouby co si připravím a pak až tu hosté budou tak dám jen upéct, zapéct…a bude. Děkuji za tipy a recepty.