Cvičák s ročním dítětem

1716
29.6.13 07:31

Cvičák s ročním dítětem

Ahoj holky, uvažujeme o koupi dalšího psa (asi choďáka). Chceme jej především na hlídání domu a ráda bych ho brala s sebou na procházky s malou. Chci mu ale dát pořádný výcvik na cvičáku. Nikdy jsem tam nebyla a tak se ptám, zda je to vůbec možné s ročním dítětem jak z provozních důvodů, tak s ohledem na malou? Malá psy miluje a z kočáru vydržì koukat dlouho, ale asi ne hodinu na jednom místě a taky mi zatím nechodí. Jak začne, počítám, že v kočáru už tak moc nebude.
Díky moc

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
quassa
29.6.13 07:49

@petulatko no jestli to plánuješ takhle, tak budete muset chodit na cvičák dva, jeden bude hlídat dítě a druhý cvičit psa.

• Citovat
  • Upravit
maaiiaa
29.6.13 07:59

Na našem cvičáku by to nedovolili už jen z bezpečnostních důvodů - ani s doprovodem dalšího dospělého. Já jsem chodila cvičit, babička byla s dcerou na procházce.

• Citovat
  • Upravit
Ve-ru
29.6.13 07:59

@petulatko Ahoj, určitě chodit ve dvou, nebo si zajistit hlídání. Budeš mít co dělat se psem a nebudeš mít čas na dítě :nevim: A taky si nedokážu představit, jak mezi psama u kterých probíhá výcvik, lítá malé dítě a rozptyluje je :nevim:

• Citovat
  • Upravit
31594
29.6.13 08:01

Dá se cvičit s dítětem na zádech. Ale to bych brala jako nouzovku, radši bych dítě někomu frkla a cvičák pojala jako relax od dítěte ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7240
29.6.13 08:03

Psovi se na cvičáku budeš muset 100% věnovat - stačí ti to jako odpověd? :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1716
29.6.13 08:03

Ja jsem si to myslela, no ale radsi jsem se zeptala:-) Tak diky moc

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1262
29.6.13 08:49

Tak já se chodím na cvičák zrelaxovat a manžel doma hlídá. Ale jednou se byli podívat a nikdo proti tomu nic neměl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6230
29.6.13 08:59

S dítkem v nosítku by to šlo :) jen ke štěňátku se budeš hodně sklánět při odměňování a korekci. Pozorovatelé se většinou nudí.
Ale můžeš se zkusit domluvit na individuálních lekcích mimo skupinu a pak by to šlo určitě i s mrnětem v kočárku

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17565
29.6.13 09:39

Leda mít někoho na hlídání. I když bude v kočárku, tak stopro začne bečet zrovna, když budeš se psem v nejlepším…a až bude chodit, tak pak záleží i na velikosti cvičáku, jestli je tam dost prostoru pro psy i děti. Já byla s malou párkrát na agi, dala jsem deku na zem, rozbila tábor a kamarádka mi ji hlídala, když jsem běhala. Ale jedím okem jsem pořád pokukovala, jestli je všechno v pořádku, takže aby si to člověk pořádně užil, je fakt lepší bez dítěte :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3038
29.6.13 10:14

@petulatko No jak píšou ostatní, když jde o roční dítě, které se už i samo bude chtít pohybovat, tak jedině ve dvou. Navíc psy milovat může, ale ne každý pes miluje děti a ne každému se musí líbit, když by kolem něj lítalo roční mimi :-) Tak aby nebyl zbytečný problém nebo úraz… I z hlediska štěněte je dost důležité abys pozornost soustřeďovala jen a jen na něj, pak by se mohly vyskytnou zbytečné chyby, které se pak těžko odstraňují ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1716
29.6.13 16:08

Diky za rady. Ja jsem prave na cvicaku nikdy nebyla, tak nevim, jak to tam chodi. Asi se domluvim s manzelem a budem chodit vsichni :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1262
29.6.13 20:01

@petulatko Super nápad. Nebo se můžete s manželem střídat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1716
29.6.13 21:04

@baruse.t To prave nevim, zda je to pro toho psa v pohode, kdyz se mu na tom cvicaku ti panecci stridaji? Moc se v tom nevyznam.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17565
29.6.13 21:29
@petulatko píše:
@baruse.t To prave nevim, zda je to pro toho psa v pohode, kdyz se mu na tom cvicaku ti panecci stridaji? Moc se v tom nevyznam.

proč by to mělo vadit, naopak bude dobře, když budete chodit všichni a s mužem se střídat, aspoň budete oba používat stejné povely a stejné metody :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný